Huvud webbsökning Vad är film?
webbsökning

Vad är film?

Vad är film?
Anonim

Skapa och dela vackert animerade foton

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Cinemagram var en iOS-app som gjorde det möjligt för användare att animera sina foton - antingen hela sektioner eller delar av den - kallad en "cine". Slutresultatet var en korsning mellan ett foto och en video. (En GIF, i princip.)

  Användare kan filma en kort video genom appen och sedan använda fingrarna för att välja den del av videon de vill animeras. Det som skilde Cinemegram från andra GIF-appar var att en användare hade full kontroll över vilka delar av fotot de ville animeras, vilket gjorde att det ser mer ut som ett kreativt konstverk än en fullständig, standard GIF.

  Till exempel kan en användare ha spelat in en video av vinden som ruslar genom ett träd. De kan välja att få alla grenarna att röra sig genom hela animationen eller välja så lite som en gren som ska animeras.

  Använda Cinemagram

  Appgränssnittet liknade nära Instagram och byggdes på liknande sätt som ett socialt nätverk. Huvudfliken "vänner" visade ett rullningsbart flöde av cines postat av vänner. När användare först registrerade sig för ett Cinemagram-konto kopplade appen dem automatiskt till alla vänner som redan använde det.

  Fånga och skapa en ny cine

  Processen att skapa en cine gick utöver att bara klippa ett foto och posta det. Appen bad användarna att filma en kort video genom att trycka på inspelningsknappen. När de var klar med inspelningen, kunde de välja den del av videon de ville använda som cine. Tidsbegränsningen för varje animerad cine var cirka 2 till 3 sekunder.

  Efter att ha valt avsnittet i videon och tryckt på "Nästa" bad appen användare att använda fingret för att rita på det avsnitt de ville animeras. Resten av GIF skulle förbli stilla. Som nämnts tidigare hade användare friheten att använda fingret för att välja hela videon för animering eller bara en liten sektion.

  Användare kan redigera sina cines så många gånger som de ville innan de ställde animationen permanent. De kan till och med ändra storleken på markeringsborsten och hastigheten (långsammare eller snabbare) på animeringen. Precis som Instagram kan vintage-filter också läggas till för att avsluta det.

  Sociala nätverk med film

  Eftersom Cinemagram byggdes för att vara ett eget socialt nätverk, kunde andra i användarnätverk se sina nya cines i sitt personliga flöde. De kan gilla vänner cines och lämna kommentarer, precis som alla andra sociala medier app.

  Innan de publicerade en cine kunde användare lägga till en titel, taggar, en plats och dela den på populära sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och Tumblr. Användare hade också profiler som de kunde redigera i appen så att de kunde ändra eller uppdatera sin bild, användarnamn, webbplats eller bio.

  När du besöker fliken Aktivitet visade användarna all interaktion från sina följare. Fliken "utforska", låt användare titta igenom cines och hitta nya användare att följa.

  Cinemagram och GIF: s uppgång

  Cinemagram-teamet upplevde vild framgång 2012 på grund av populariteten för den animerade GIF, men tyvärr för Cinemagram var appens framgång kortlivad och stängdes några år senare.