Huvud digital kameror Vad är en brokamera?
digital kameror

Vad är en brokamera?

Vad är en brokamera?
Anonim

Förstå utrustning för spirande fotografer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Tips för mobilfotografering
 • avJerri Ledford

  Jerri L. Ledford har skrivit om teknik sedan 1994. Hennes arbete har dykt upp i Computerworld, PC Magazine, Information Today och många andra.

  En brokamera är en kamera med fast lins som kombinerar kroppsstil och några av funktionerna hos en DSLR-kamera (digital single lens reflex) med användbarheten för en pek-och-skjut-kamera. Det är varken helt en DSLR-kamera eller en pek-och-skjut-kamera, utan är i stället en hybrid med vissa funktioner som är unika för bridge-kameror.

  Bridge Camera vs DSLR

  För att förstå vad en brokamera är, är det nödvändigt att först förstå vad den inte är. Många ser formen av en brokamera - den har en lättanvänd kropp som en DSLR - och antar att det är en DSLR-kamera. Det är det inte.

  Olika linstyper

  Det finns två huvudskillnader mellan en DSLR och en brokamera. Den viktigaste skillnaden är att DSLR-kameror har utbytbara linser. Ett fotografi kan växla mellan 35 mm och vidvinkel- eller zoomobjektiv för att säkerställa att de får den perfekta bilden för varje bild.

  En brokamera har en fast lins . Det finns en lins, ansluten till kameran, som inte kan ändras. För att vara rättvis har linsen som är ansluten till brokamera ofta en mängd olika funktioner. Vissa erbjuder även vidvinkelfunktioner. Men den mest anmärkningsvärda funktionen hos en brokamera är zoomfunktionerna. Bridge-kameror benämns ofta superzoom eller mega-zoomkameror eftersom det fasta objektivet kan zooma till 400-600 mm, vilket är mycket större än de flesta DSLR-objektiv kan zooma.

  DSLR-kameror har mer kontroll

  Den andra stora skillnaden mellan en DSLR och en brokamera är kontroll. En DSLR kan ha automatiska kontroller, men den kommer också att ha ett större utbud av manuell styrning, inklusive möjligheten att ställa in varje justering - bländare, slutartid, fokus och mycket mer - för manuell kontroll som gör att erfarna fotografer kan fånga exakt foto de föreställer sig.

  Bridge-kameror har ofta några kontroller; de kan vanligtvis växla mellan scenlägen och linsfunktioner, men det är där kontrollen över hur bilderna tagits slutar. I denna aspekt är brokameror mer begränsade, ungefär som pek-och-skjut-kameror.

  Bridge Kamerabegränsningar

  Förutom de begränsningar som nämns ovan, kan brokameror också ha några andra begränsningar. Även om brokameror ofta har extremt långa zoomfunktioner, är det kanske inte så stor fördel som det verkar.

  Ju längre en lins zoomar, desto mindre stabil blir kameran. Även om många tillverkare av brokameror försöker motverka detta med stabilitet och anti-shake-funktioner, kan linsen, när linsen utvidgas till den längsta zoomningen, fortfarande vara något suddig eller ha mer ljud, vilket är felaktiga färgvariationer på pixelnivån, än du kan förvänta dig. Att lägga till ett stativ när du tar bilder med lång räckvidd hjälper, men motverkar inte dessa problem helt.

  Ett annat problem som användare rapporterar är att brokameror inte är bra för fotograferingssituationer med hög hastighet, till exempel sportfotografering där motivet rör sig. Fotografering i dessa situationer kan orsaka brus eller orsaka att bilder blir något suddiga.

  Bridge-kameror kan också ha filbegränsningar för fotografer som föredrar att använda Photoshop eller andra bildredigeringsfunktioner för att beröra sina foton. De flesta bridge-kameror kan inte ta bilder i RAW-format, vilket är mindre bearbetat, vilket möjliggör mer kontroll vid redigering. Istället bearbetar överbryggarkameror vanligtvis bilder i JPEG-format, vilket är ett komprimeringsformat som minskar bildstorleken genom att ta bort pixlar som kameraprogramvaran anser vara obetydlig.

  Bridge Kamerafunktioner

  Medan brokameror har vissa funktioner som professionella fotografer skulle kunna hindra för att producera fantastiska bilder, för den avslappnade fotografen eller för nybörjare av fotografering, erbjuder de också en mängd användbara funktioner. Till exempel har de flesta bridge-kameror HD-videokapacitet som inkluderar dubbla stereomikrofoner som gör det möjligt att fånga både bra video och ljud.

  Bridge-kameror har också ett stort LCD-format som gör det möjligt för fotografer att se den bild de tar, och ofta lutar eller skärms skärmen för att bättre kunna se från olika vinklar. Detta, i kombination med bildstabiliseringsfunktioner gör det möjligt för nya fotografer att fånga bättre bilder än de kanske kunde göra med en pek-och-skjut-kamera.

  Kostnaden för Bridge-kameror

  Vissa spirande fotografer tittar på brokameror förutsatt att de kommer att minska kostnaden för att komma in i fotografering. Det är inte sant. Priserna på brokameror kan vara lägre än avancerade DSLR-kameror, men det finns brokameror som kostar lika mycket som de DSLR: er. Och de kostar i allmänhet mer än pek- och skjutkameror.

  Där amatör- eller avslappnade fotografer kommer att hitta fördelen med att investera i en brokamera mer kostnadseffektivt än att köpa en DSLR kostar extra linser. Eftersom brokamera har en multifunktionell, fast lins, finns det ingen extra kostnad när kameran har köpts. Användare av DSLR-kameror måste köpa olika linser för olika ändamål, och dessa objektiv kostar ofta lika mycket eller mer än kamerahuset.

  Vem ska använda en Bridge-kamera?

  Professionella fotografer kan hitta brokameraer begränsande. Oförmågan att manuellt kontrollera kamerainställningar och att vara begränsad till vissa filformat tillåter inte den största kontrollen över de slutliga resultaten från tagna fotografier.

  Tillfälliga användare - familjefotografer eller någon som vill ha en kamerarund för de speciella tillfällena - och spirande fotografer som just börjar lära sig att komponera bilder kommer att upptäcka att en brokamera erbjuder en fin övergång från en pek-och-skjut-kamera . Det gör det möjligt för fotografen att ha viss kontroll och att anpassa brännvidden för bilder utan att behöva gissa på de andra inställningarna som krävs för att ta ett bra foto.