Huvud sociala media Vad är en Bothie?
sociala media

Vad är en Bothie?

Vad är en Bothie?
Anonim

Nokia startade trenden; har du provat det?

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  En "bothie" är ett foto eller en video som använder en delad skärmformat för att fånga bilder eller spela in bilder genom en mobil enhet framifrån och bakåtvänd kamera samtidigt. Uttrycket "båda" avser förmågan att använda båda kamerorna samtidigt.

  Selfies mot båda

  Boten utvecklades från selfie-trenden, som exploderade i popularitet för flera år sedan eftersom framåtvända kameror blev en standardkomponent på mobila enheter. En selfie handlar bara om att använda den framåtvända kameran, vanligtvis för att fånga eller spela in enhetens användares ansikte, men en båda tar det vidare genom att fånga både användarens ansikte och deras personliga syn på ögonhöjd.

  Bottenens ursprung

  Att fånga foton eller spela in videor genom en enhets främre och bakre kameror är inte något nytt, men det var Nokia som myntade termen "bothie" med introduktionen av sin avancerade Nokia 8 Android-enhet i augusti 2017 och dess mellanklass Nokia 7 Android enhet i oktober 2017.

  Nokia gör det möjligt för parterna att kalla det "Dual-Sight-läge" där de främre och bakre kamerorna är aktiverade och skärmen delas upp i två för att visa båda vyerna - antingen som topp-till-botten om enheten hålls i sidled eller vänster- till höger om det hålls i sidled. Nokia 7 och Nokia 8 kommer också med inbyggd strömning till Facebook Live och YouTube Live, så att användare kan prata med kameran och visa sina tittare exakt var de är eller vad de gör.

  Andra enheter som kan ta båda parter

  Två andra kända enhetstillverkare som har sin egen båtfunktion integrerad i några av sina enhetsmodeller inkluderar Samsung och LG. Samsung kallar det ett dubbelt skott och LG kallar det dubbla kameraläge.

  Samsung Galaxy S4 och Galaxy A5 har dual-shot-funktionalitet medan LG G2 VS980 har dubbla kameraläge, men inte alla andra Samsung- och LG-enheter är utrustade med det. Nokias inbyggda livestream-funktion för båda parterna är också exklusiv för Nokia 7 och 8-enheter bara för tillfället, så om du hoppas kunna hoppa på båttrenden med en annan enhet har du inget annat val än att uppgradera din enhet eller gör vad de flesta skulle göra för att lösa ett problem - ladda ner en app.

  Appar som låter dig ta båda

  Du behöver inte nödvändigtvis en viss enhet med ett inbyggt dubbla kameraläge för att ta båda tack vare den underbara världen av mobilappar. Här är ett par värt att kolla in:

  phoTWO för iOS: phoTWO gör att du tar foton separat genom fram- och bakkamerorna innan du kombinerar dem. Du kan också bara ta foton och inte videor. Appen lägger en liten version av fotot från din främre kamera över en fullskärmsversion av fotot taget från den bakre kameran i en collage-stillayout, som du sedan kan flytta runt och justera storleken med fingrarna.

  Frontback-kamera för Android: Den här appen är nyare än de två som nämns ovan och påstår sig fungera som en dubbelkamera som låter dig ta två foton från både fram och bak innan du sätter ihop dem på ett enda foto. Till skillnad från phoTWO kan den här ta båda fotona genom varje kamera på samma gång.