Huvud webbläsare Vad är ett bokmärke?
webbläsare

Vad är ett bokmärke?

Vad är ett bokmärke?
Anonim

Allt du behöver veta om webbläsarens bokmärken

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Mobila webbläsare
 • avAnita George

  Anita George har varit teknologjournalist sedan 2013. Hennes arbete har dykt upp i Paste Magazine och hon har både BA- och BS-examen.

  Om du letar efter ett snabbt alternativ för att spara länkar med inbyggda funktioner för att organisera en tvättlista med sparade länkar behöver du inte leta längre än webbläsarens sökfält. Den lilla stjärnformade ikonen är inte bara för utseende, det är faktiskt din webbläsares bokmärkesfunktion.

  Låt oss ta en titt på vad bokmärken i webbläsaren faktiskt är och hur man får ut det mesta av dem.

  Vad är ett bokmärke?

  Ibland kallas "favoriter" eller "sparade länkar", är ett webbläsarbokmärke en funktion där en webbläsare låter dig spara en länk till en webbsida så att du kan komma åt den igen senare utan att söka efter webbplatsen igen med en sökmotor, eller att manuellt måste ange den exakta webbadressen i webbläsarens sökfält.

  Bokmärket i sig är den sparade länken. Din webbläsares bokmärkehanterare är vanligtvis en serie mappar och undermappar som gör att du kan organisera ett stort antal bokmärken.

  För det mesta kan bokmärkesfunktionen vanligtvis identifieras med en stjärnformad ikon på höger sida av webbläsarens huvudsökfält. När du är redo att spara länken till den webbplats du för närvarande tittar på kan du välja stjärnikonen för att automatiskt spara länken i din webbläsares bokmärkesmapp.

  Vanligtvis kommer stjärnikonen att ändra färg eller visa någon form av animering när du har valt den. Dessutom kan du också se en dialogruta som dyker upp och ber dig välja en mapp eller undermapp där du ska spara din länk.

  Hitta sparade bokmärken

  För att få åtkomst till dina tidigare sparade bokmärken har de flesta webbläsare vanligtvis antingen en separat ikon för din bokmärkesmapp och / eller tillåter dig åtkomst till dem via din inställningsmeny.

  I Google Chrome kan du till exempel komma åt dina bokmärken via dess inställningsmeny; välj de tre vertikala punkterna i webbläsarens övre högra hörn, markera sedan Bokmärken för att visa fler bokmärkesalternativ.

  I Firefox, som ligger på höger sida av verktygsfältet, väljer du ikonen formad som en serie av fyra böcker som är hyllade vertikalt för att öppna en meny med bokmärken som det första alternativet.

  Och slutligen tillåter Microsoft Edge användare att få åtkomst till sina sparade bokmärken i sin inställningsmeny; välj de tre horisontellt orienterade prickarna som finns i webbläsarens övre högra hörn och välj sedan Favoriter .

  Ett annat sätt att visa dina bokmärken i Edge är att välja skytte- stjärnikonen direkt till höger om huvudsökfältet.

  Hur man hanterar webbläsarens bokmärken

  Medan det är frestande att bara samla ett stort berg med bokmärken utan att organisera dem, rekommenderas det starkt att du inte gör det. De flesta webbläsare erbjuder ett antal lättanvända, ytterligare bokmärkesfunktioner som hjälper dig att hantera dina favoritwebbplatser. Följande funktioner för bokmärkehantering är särskilt användbara för att sortera, spara och visa dina bokmärken.

  Mappar och undermappar

  När du samlar in bokmärken kan det vara bra att få dig själv att skapa mappar för olika typer av bokmärken och sedan spara dem i sina respektive mappar.

  Om du till exempel vet att du älskar att samla länkar till recept kan du skapa en mapp i din webbläsares bokmärkeshanterare bara för dessa receptlänkar så att du inte behöver ägna tid åt att leta efter den senare.

  Bokmärkesfält

  Att använda en bokmärkesfält går typ av hand i hand med att använda mappar och undermappar. Nu när du har välorganiserade mappar för alla dina länkar, gör dem lättare att få genom att skapa ikoner för dem i webbläsarens huvudverktygsfält.

  Ange bokmärkesfältet. När du aktiverar webbläsarens funktion för bokmärkesfält skapas vanligtvis en ny rad med utrymme under webbläsarens huvudverktygsfält, så att du kan fästa länkar till dina bokmärkesmappar till den. Detta gör att du har tillgång till dina favoritbokmärken mer direkt istället för att gå igenom dina webbläsarinställningar.

  Synkronisera dina bokmärken mellan webbläsare

  Så vad händer om du bestämmer dig för att använda en ny webbläsare för alla dina webbläsarbehov? Vad händer med alla dina favoritlänkar som är lagrade i din gamla webbläsare? Oroa dig inte, allt går inte förlorat. De flesta webbläsare tillåter dig faktiskt att överföra dina bokmärken till andra webbläsare med en enkel funktion som vanligtvis kallas "synkronisera dina bokmärken."

  Om du väljer att använda en ny webbläsare och inte har avinstallerat din gamla ännu, kan det vara värt att kolla in om din nya webbläsare har en bokmärkesynkroniseringsfunktion i dess inställningar. På det sättet, om du kan synkronisera dina gamla bokmärken med din nya webbläsare, behöver du inte bygga om dina sparade länkar i den nya webbläsaren. Du kan bara överföra dem.

  Är några webbläsare bättre på att hantera bokmärken än andra?

  Användningen av bokmärken, även om det är valfritt, har blivit ett mycket användbart verktyg för webbsökning idag. Eftersom de flesta, om inte alla, webbläsare har någon form av bokmärkesfunktionen, kan du verkligen inte gå fel med att använda den i någon av de webbläsare som finns tillgängliga idag. Att bestämma vilken webbläsare som är bäst beror verkligen på dina personliga preferenser och hur du planerar att hantera dina bokmärken. Det är verkligen upp till dig.