Huvud fönster Vad är en BM2-fil?
fönster

Vad är en BM2-fil?

Vad är en BM2-fil?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med BM2-filändelsen är en Subspace Continuum Graphic-fil, som egentligen bara är ett namn som BMP-fil. De används vanligtvis för texturer och andra bilder i spelet.

  Vissa BM2-filer kan vara Boardmaker Interactive Board-filer istället för grafiska filer. Dessa filer lagrar aktiviteter och lektioner som används av Boardmaker-programmet.

  Andra Boardmaker-filer är i ZIP- eller ZBP-format eftersom de är arkivformat som används för att hålla flera kort i en fil.

  Hur man öppnar en BM2-fil

  BM2-filer kan öppnas med nästan alla program som kan öppna BMP-filer. Detta inkluderar Windows Paint-programmet, Adobe Photoshop och andra.

  Eftersom de flesta program förmodligen inte associerar sig med BM2-filer kan du behöva byta namn på filen från .BM2 till .BMP för att göra det lättare att öppna den. Vet dock att du normalt inte kan byta namn på filändelsen och förvänta sig att den ska fungera som om den var i ett annat format. Det fungerar bara här eftersom BM2-filen verkligen är en BMP-fil.

  Mayer-Johnsons Boardmaker-program används för att öppna BM2-filer som är Boardmaker Interactive Board-filer. Dessa filer kan ha frågesporter och andra lektioner som görs specifikt för studenter som har speciella behov.

  Beroende på din version av Boardmaker kan du behöva importera BM2-, ZIP- eller ZBP-filen via menyn New > Project från Boardmaker Import …. Detta bör bara vara fallet om du använder Boardmaker Studio för att öppna styrelser från Boardmaker eller Boardmaker Plus v5 eller v6.

  Om din fil inte öppnas med något av mina förslag till den här punkten, kan du felaktigt läsa filändelsen och förvirra en BMK (BillMinder Backup), BML (Bean Markup Language), BMD (MU Online Game Data) eller en annan fil med liknande bokstäver, med en BM2-fil.

  Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna BM2-filen men det är fel program, eller om du hellre vill ha ett annat program har du installerat öppna BM2-filer som standard, ändra standardprogrammet för ett specifikt filändelse .

  Hur konverterar du en BM2-fil

  Vi känner inte till några specifika konverteringsverktyg som kan spara en BM2-fil i en annan bildfiltyp, men eftersom detta format egentligen bara är BMP stavat med .BM2-filändelsen kan du, som nämnts ovan, bara byta namn på filen så den har i stället .BMP-förlängningen.

  Om du vill att den nya .BMP-filen ska vara i ett annat bildformat kan du använda en gratis bildkonverterare med BMP-filen för att spara den i JPG, PNG, TIF eller något annat bildbaserat format du vill Det i. Ett snabbt sätt att göra det är med FileZigZag eftersom du kan konvertera filen online utan att behöva ladda ner någon mjukvara.

  Även om vi inte har verifierat detta själva, är vi ganska säkra på att BM2-filer som används med Boardmaker kan konverteras till andra liknande format. Detta görs troligtvis via en fil > Spara som eller Fil > Spara projekt som … meny, eller kanske något liknande som en Exportera eller Konvertera- knapp.