Huvud sociala media Vad är bitly? En introduktion till Social Link Sharing Tool
sociala media

Vad är bitly? En introduktion till Social Link Sharing Tool

Vad är bitly?  En introduktion till Social Link Sharing Tool
Anonim

Detta kraftfulla verktyg är mer än bara en bra länkförkortare

Skapa bitlänkar på bitly

För att skapa en ny Bitlink, håll muspekaren över den orange Skapa- knappen och välj Bitlink från rullgardinsmenyn. Ett fält visas på höger sida av skärmen där du kan klistra in en lång länk och automatiskt se din länk bli en Bitlink.

Om du vill kan du anpassa de sista tecknen i din Bitlink. När du är redo att använda din Bitlink väljer du Kopiera- knappen för att kopiera och klistra in den någonstans eller Dela- knappen för att dela den på Twitter eller Facebook.

Hantera dina bitlänkar

När du skapar en ny Bitlink kommer den att läggas in i ditt Bitlinks-flöde (med det senaste längst upp och äldst längst ner) så att du alltid kan hänvisa tillbaka till det senare. Du kan klicka på valfri länk i kolumnen längst ner till vänster för att se dess detaljer till höger, inklusive titeln på sidan som den länkar till, knappar för att kopiera / dela / redigera den, trafikstatistik, referenser och platser.

För att hålla dina bitlänkar organiserade när du lägger till mer kan du markera kryssrutan bredvid valfri Bitlänk i ditt flöde för att antingen tagga det eller dölja det. Du kan använda sökfältet högst upp för att hitta specifika bitlänkar efter nyckelord eller tagg.

Bitlys offentliga API

Du kanske har lagt märke till andra populära onlinesidor och verktyg som automatiskt integrerar Bitlinks i deras funktioner. Det beror på att Bitly erbjuder ett öppet offentligt API så att tredje parts tjänster kan dra nytta av det.

Bitly Tools

Se till Bitlys verktyg om du skapar och delar massor av bitlänkar. Du kan:

  • lägg till webbläsarförlängningen till din valda webbläsare (Safari, Chrome eller Firefox);
  • dra bokmärken till din bokmärkesfält;
  • ladda ner iPhone- eller Android-appen; och
  • lägg till WordPress-plugin till din WordPress-webbplats.

Använda ditt eget korta domän

Inte riktigt nöjd med bit.ly URL? Inga problem!

Bitly är tillräckligt mångsidig för att den stöder märkesvaror med korta domäner du köper från en domänregistrator. Till exempel innan About.com blev DotDash.com hade den den korta domänen märke, abt.com.

Bitly leder dig genom processen att ställa in din korta domän för att fungera med plattformen så att du kan spåra dina klick och statistik precis som en vanlig Bitlink. När du skapar en ny Bitlink i Bitly väljer du bara bit.ly ovanför det långa URL-fältet för att växla till att använda din egen märkesdomän.