Huvud android Vad är Android Jelly Bean?
android

Vad är Android Jelly Bean?

Vad är Android Jelly Bean?
Anonim

Allt du behöver veta om Android 4.1

 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Samsung snabbtips
 • av Marziah Karch

  Utmärker sig på seriös speldesign och utvecklar online-hjälpsystem och manualer.

  Alla de stora Android-uppdateringarna har haft kodenamn med efterrätt-tema i alfabetisk ordning. Jelly Bean följer Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Pepparkakor, Honeycomb och Ice Cream Sandwich.

  Informationen nedan bör gälla oavsett vem som gjorde din Android-telefon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

  Så vad tog Jelly Bean till bordet?

  Project Butter var inte en ny app. Det var ett nytt sätt att stryka problemen med långsamma skärmar i vissa Android-telefoner och surfplattor. nya Nexus 7 skrek igenom allt (för tillfället) eftersom den hade en fyrkärnig processor i den och drivs igenom saker med dubbla bearbetningshastigheten.

  Project Butter designades för att få grafik att se "slät ut som smör." Det fanns några förändringar i hur grafik visas. Om du öppnar och stänger en app får du en zoomning i Jelly Bean där de fick en nypning i Ice Cream Sandwich, men den genomsnittliga användaren kommer bara att märka skärmens hastighet och smidighet. En del av detta uppnås genom att prioritera processorkraft när du trycker på skärmen och sänker den när du inte är det.

  Bättre tangentbordsprognoser

  Android Jelly Bean lägger till smartare textförutsägelse som kan lära av dina skrivvanor och börjar förutsäga nästa ord innan du ens har skrivit det. Denna funktion är antingen ganska fantastisk eller verkligen läskig bevis på Googles kunskaper om läsning.

  Användbara meddelanden

  Jelly Bean introducerade den varna skärmen. Jelly Bean låter dig göra saker som att svara på en påminnelse om en kalenderhändelse med ett svar till alla deltagare att du kör sent eller omedelbart ringer tillbaka någon när du missar ett samtal. Du kan också utöka dina e-postvarningar för att se om det är ett viktigt meddelande eller inte snarare än att se en varning om att du har e-post.

  Meddelanden om Jelly Bean-skuggor fungerade ursprungligen endast med Google-appar.

  Förbättrade foton

  Istället för att behöva starta en separat galleri-app från kameraprogrammet för att sortera genom dina foton (och vänta, vänta, vänta på att appen laddas) lägger Jelly Bean till enklare redigerings- och sorteringsfunktioner. Nu tar du foton och kan snabbt växla mellan kamera och filmstripvy för att gå igenom dina bilder.

  Smarta widgets

  Ok, de storleksanpassade widgetarna är ganska trevliga, men det är fortfarande för lätt att få höra att det inte finns tillräckligt med utrymme eftersom standardstorleken för din widget är för stor. Jelly Bean introducerade widgetar som automatiskt krymper ned för att passa det tillgängliga utrymmet om de kan, och när du drar runt en widget flyttas de andra widgetarna för att komma ur vägen precis som text som reflekterar runt grafik i en ordbehandlare.

  Förbättrade tillgänglighetsfunktioner

  Jelly Bean introducerade bättre skärmläsning och gestkontroller för tillgänglighet.

  Android Beam

  Detta är Googles version av Bump-appen. Två telefoner med NFC-anslutningar kan skicka varandra appar, videor, webbplatser och mer genom att knacka på telefoner. Detta är en cool funktion, men det krävde två NFC-telefoner som kör Jelly Bean.

  Googla nu

  Google Now var förmodligen den coolaste delen av Jelly Bean-upplevelsen. Kommer du ihåg hur vi alla misstänker att Google vet allt om oss? Nu är Googles chans att visa oss hur mycket. Google Nu visar vädret när du åker på jobbet, tågplanen när du står på tunnelbaneplattformen, spelets poäng som du inte ens uttryckligen berättade för att du var intresserad av att se och trafikförhållandena för din enhet hem från jobbet.