Huvud fönster Vad är en XSD-fil?
fönster

Vad är en XSD-fil?

Vad är en XSD-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar XSD-filer

Eftersom XSD-filer är textfiler som liknar formatet som XML-filer följer de samma typ av öppna / redigeringsregler. Men de flesta frågor om XSD-filer handlar om hur man skapar dem; här är ett bra blogginlägg om att skapa XSD-filer.

SchemaViewer är ett gratis program som kommer att visa XSD-filer i rätt trädformat, vilket gör dem lättare att läsa än med en enkel textredigerare som Notepad.

XSD-filer kan också öppnas med Microsoft Visual Studio, XML Notepad, EditiX XML Editor, Progress Stylus Studio och XMLSpy. Oxygen XML Editor är en av få XSD-öppare som fungerar på Linux, Mac och Windows.

Du kan också använda en textredigerare som XSD-visare och redaktör med tanke på att filen bara är en textfil. Se några av våra favoriter i den här listan över de bästa gratistextredigerarna.

Här är ett exempel på hur en XSD-fil ser ut när den öppnas i en textredigerare:

Om du har att göra med en XSD-fil som används med Pattern Maker kan du naturligtvis öppna den med den programvaran. Men för ett gratis sätt att öppna och skriva ut mönsterfilen erbjuder HobbyWare programmet Pattern Maker Viewer. Dra bara XSD-filen till programmet eller använd Arkiv > Öppna … -menyn. Den här visningen stöder också liknande PAT-format.

Crossty-appen för iOS och Android kan också öppna XSD-filer med korsstygn, men det är inte gratis.

Hur konverterar jag en XSD-fil

Det enklaste sättet att konvertera en XSD-fil till ett annat format är att använda en av XSD-redigerarna ovanifrån.

Visual Studio kan till exempel spara en öppen XSD-fil i XML, XSLT, XSL, DTD, TXT och andra liknande format.

JSON Schema Editor ska kunna konvertera XSD till JSON. Se denna Stack Overflow-tråd för mer information om begränsningarna för denna konvertering.

En annan konvertering du kanske vill är XSD till PDF så att du kan öppna XSD-filen i Adobe Acrobat Reader eller någon annan PDF-visare. Det finns förmodligen inte mycket av anledningen att konvertera en XSD-fil till PDF förutom att se till att koden är synlig på vilken dator som öppnar den. Du kan spara XSD till PDF med denna XmlGrid.net-omvandlare.

Om det du letar efter är en XML till JSON-omvandlare finns det denna online XML till JSON-omvandlare som du kan använda för att göra det.

XML Schema Definition Tool kan konvertera XDR-, XML- och XSD-filer till en seriell klass eller datasats, som C # -klassen.

Du kan använda Microsoft Excel om du behöver importera data från en XSD-fil och lägga dem i ett Excel-kalkylblad. I denna "Hur konverterar du XSD-fil till XLS" -frågan på Stack Overflow kan du se hur du skapar en XML-källa från XSD-filen och sedan dra och släppa data rätt till kalkylbladet.

Det är troligt att Pattern Maker-programmet som vi nämnde ovan (inte den fria visaren) kan användas för att konvertera en XSD-korsstygnsfil till ett nytt filformat.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din XSD-fil inte öppnas med programmen och verktygen från ovan, finns det en god chans att du inte riktigt har att göra med en XSD-fil alls, utan istället en fil som delar en liknande filändelse.

Exempelvis ser XDS-suffixet väldigt mycket ut som XSD men används istället för DS Game Maker Project-filer och LcdStudio Design-filer. Inget av dessa filformat är relaterade till XML-filer eller mönster.

Samma koncept gäller för många andra filformat, till exempel XACT Sound Bank-filer som använder filtypen .XSB. Det är ljudfiler som inte öppnas med någon XSD-öppnare eller filkonverterare.

Om din fil inte slutar med .XSD, undersöker suffixet för att hitta vilka program som kan öppna eller konvertera den specifika filtypen.