Huvud fönster Vad är en XLTX-fil?
fönster

Vad är en XLTX-fil?

Vad är en XLTX-fil?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med XLTX-filändelsen är en Excel Open XML Spreadsheet Mall-fil. Detta format används av Microsoft Excel som en mall som kan användas för att bygga flera XLSX-filer som innehåller samma layouter, formatering och inställningar.

  XLTX-formatet introducerades i Excel i Microsoft Office 2007 för att ersätta det äldre XLT-mallformatet (som skapar liknande XLS-filer).

  Liksom MS Office: s DOCX- och PPTX-format, har XLTX XML och ZIP för att minska filstorleken.

  Hur man öppnar en XLTX-fil

  XLTX-filer används normalt bara med Microsoft Excel (se hur du skapar en mallfil på Microsofts webbplats). Du kan öppna XLTX-filer i Excel-versioner äldre än 2007 om du installerar gratis Microsoft Office Compatibility Pack.

  Följande gratis programvara kan också öppna XLTX-formatet, de kan bara inte spara filen till .XLTX (den måste sparas som något annat som XLSX eller XLT): OpenOffice Calc, LibreOffice Calc och SoftMaker FreeOffice PlanMaker .

  Du kan också öppna filen med ett fildekompressionsverktyg eftersom XLTX-filer faktiskt är arkiv. Det är dock knappast ett användbart sätt att visa filens innehåll eftersom det inte visar dokumentet som det skulle när det öppnades i Excel eller de andra kalkylprogram jag nämnde. Om du vill gå den här vägen, oavsett anledning, är 7-Zip och PeaZip två filkomprimeringsverktyg som kan användas för att öppna XLTX-filen som ett arkiv.

  Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna XLTX-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna XLTX-filer, se vårt Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filändelseguide för att göra den förändringen i Windows.

  Hur konverterar jag en XLTX-fil

  Det snabbaste sättet att konvertera en XLTX-fil till XLSX eller XLS är att använda en av XLTX-tittarna / redigerarna ovanifrån, som Microsoft Excel, som stöder konvertering till båda formaten. De andra applikationerna som anges ovan kanske bara stöder det ena eller det andra.

  Ett annat enkelt sätt att konvertera en XLTX-fil är att använda FileZigZag. Det är en online-filkonverterare som kan spara en XLTX-fil i XLS, CSV, ODS, OTS, PDF, TXT och flera andra format.

  Om du konverterar XLTX-filen till ett mer populärt kalkylarkformat som XLSX eller CSV kan du öppna filen i något annat än Microsoft Excel. Några alternativa gratis kalkylprogram inkluderar Kingsoft Spreadsheets, Gnumeric och Spread32.

  Kan du fortfarande inte öppna din fil?

  Om din fil inte öppnas eller konverteras med hjälp av förslagen från ovan, finns det en riktigt god chans att din fil faktiskt inte slutar med .XLTX-filändelsen. Om så är fallet måste du undersöka filändelsen för att se vilka program som stöder det.

  Exempelvis verkar XTL-filer på något sätt vara relaterade till XLTX-filer eftersom deras filändelse liknar den i kalkylbladets filformat. Men XTL-filer är faktiskt Vietcong Data-filer som används av Vietcong videospel.

  LTX är en liknande där filändelsen ser ut som XLTX men dess format är inte relaterat på något sätt. LTX-filer kan vara STALKER Properties-filer eller LaTeX Document-filer.

  Om det inte redan är klart är hela anledningen till att du är helt medveten om filändelsen att se till att du använder rätt program för att öppna det. Om du inte har att göra med en XLTX-fil ska du undersöka den verkliga filändelsen som din fil har så att du kan ta reda på vilka program som kan öppna eller konvertera den.