Huvud fönster Vad är en XAML-fil?
fönster

Vad är en XAML-fil?

Vad är en XAML-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar XAML-filer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med XAML-filändelsen (uttalas som "zammel") är en Extensible Application Markup Language-fil, skapad med Microsofts markeringsspråk som har samma namn.

  XAML är ett XML-baserat språk, så .XAML-filer är i princip bara textfiler. I likhet med hur HTML-filer används för att representera webbsidor, beskriver XAML-filer användargränssnittselement i programvaror för Windows Phone-appar, Windows Store-appar och mer.

  Även om XAML-innehåll kan uttryckas på andra språk som C #, behöver inte XAML sammanställas eftersom det är baserat på XML, och så det är lättare för utvecklare att arbeta med det.

  En XAML-fil kan istället använda .XOML-filändelsen.

  Hur man öppnar en XAML-fil

  XAML-filer används i .NET-programmering, så att de också kan öppnas med Microsofts Visual Studio.

  Men eftersom de är textbaserade XML-filer, kan XAML-filer också öppnas och redigeras med Windows Notepad eller någon annan textredigerare. Detta betyder också att alla XML-redaktörer också kan öppna en XAML-fil, eftersom Liquid XML Studio är ett anmärkningsvärt exempel.

  Vissa XAML-filer kan inte ha något att göra med dessa program eller med ett markeringsspråk alls. Om ingen av programvarorna ovan fungerar (som om du bara ser virvlad text i textredigeraren) kan du försöka titta igenom texten för att se om det finns något användbart som kan hjälpa dig ta reda på vilket format filen är i eller vilket program som användes att bygga den specifika XAML-filen.

  Vissa filer kan ha en filändelse som liknar .XAML, men det betyder inte att de är samma typ av fil eller att de kan öppnas, redigeras eller konverteras med samma verktyg. Detta gäller för filer som Microsoft Excels XLAM- och XAIML Chatterbot-databasfiler.

  Slutligen, om ett program öppnar XAML-filer på din dator som standard, men du verkligen vill att ett annat ska göra det, se Hur du ändrar filassociationer i Windows för hjälp med att göra det.

  Hur konverterar jag en XAML-fil

  Du kan konvertera XAML till HTML manuellt genom att ersätta XML-elementen med rätt HTML-ekvivalenter. Detta kan göras i en textredigerare. Stack Overflow har lite mer information om hur du gör det, vilket kan vara till hjälp. Se även Microsofts demonstration av XAML till HTML-konvertering.

  Om du vill konvertera din XAML-fil till PDF, se denna lista med gratis PDF-skapare för vissa program som låter dig "skriva ut" XAML-filen till en fil i PDF-format. doPDF är ett av många exempel.

  Visual Studio borde kunna spara en XAML-fil i många andra textbaserade format. Det finns också C3 / XAML för HTML5-förlängningen för Visual Studio som kan användas för att bygga HTML5-applikationer med filer skrivna på C Sharp- och XAML-språken.