Huvud fönster Vad är en SVG-fil?
fönster

Vad är en SVG-fil?

Vad är en SVG-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar SVG-filer

Om du redan har en SVG-fil på din dator kan webbläsaren också användas som en offline SVG-visare. Öppna dessa SVG-filer via webbläsarens alternativ Öppna (kortkommandot Ctrl + O ).

SVG-filer kan skapas via Adobe Illustrator, så du kan naturligtvis använda det programmet för att öppna filen. Vissa andra Adobe-program som stöder SVG-filer (så länge SVG-paketet för Adobe CS-plug-in är installerat) inkluderar Adobe Photoshop, Photoshop Elements och InDesign-program. Adobe Animate fungerar också med SVG-filer.

Vissa icke-Adobe-program som kan öppna en SVG-fil inkluderar Microsoft Visio, CorelDRAW, Corel PaintShop Pro och CADSoftTools ABViewer.

Inkscape och GIMP är två gratisprogram som kan fungera med SVG-filer, men du måste ladda ner dem för att öppna SVG-filen. Picozu är också gratis och stöder SVG-formatet, men du kan öppna filen online utan att ladda ner något.

Eftersom en skalbar vektorgrafikfil verkligen är en textfil i dess detaljer, kan du se textversionen av filen i vilken textredigerare som helst. Se vår lista över bästa textredigerare för våra favoriter, men även standardtextläsaren i ditt operativsystem fungerar, som Anteckningar i Windows.

För Sparade spelfiler använder spelet som skapade SVG-filen troligen den automatiskt när du återupptar spelet, vilket innebär att du antagligen inte kan öppna SVG-filen manuellt via programmenyn. Men även om du lyckas få SVG-filen att öppna genom en öppen meny av något slag, måste du använda rätt SVG-fil som följer med spelet som skapade den.

Om spelet i sig inte öppnar SVG-filen, prova GTA2 Saved Game Editor eller öppna SVG-filen i en textredigerare för att se om det finns något där som kan användas.

Hur konverterar jag en SVG-fil

Det enklaste sättet att konvertera en SVG-fil till antingen PNG eller JPG, de två vanligaste bildformaten, är att använda vår egen SVG-filkonverterare:

Att konvertera en SVG-fil med ett onlineverktyg som vårt är vanligtvis det snabbaste och enklaste sättet att få din fil till det format du vill ha. Inget behov av att redan ha ett dyrt program installerat eller att ladda ner okänd programvara.

Om du behöver konvertera det till ett annat format, som PDF eller GIF, och din SVG är ganska liten, kommer ett tredjeparts onlineverktyg som Zamzar att göra susen.

Autotracer.org är en annan online SVG-omvandlare som låter dig konvertera en SVG (från din enhet eller via dess URL) till vissa andra typer av format som EPS, AI, DXF, PDF, SK, etc.

9 fantastiska program för att konvertera bilder till andra format

Om du har en större SVG-fil, bör alla program som nämns ovan i avsnittet Hur man öppnar en SVG-fil kunna spara / exportera SVG-filen till ett nytt format också.

Om du till exempel använder Inkscape kan du, efter att du har öppnat / redigera SVG-filen, spara den tillbaka till SVG med alla ändringar du gör, men kan också spara den i ett annat filformat som PNG, PDF, DXF, ODG, EPS, TAR, PS, HPGL och många andra.

Mer information om SVG-filer

Skalbar vektorgrafikformat skapades 1999 och utvecklas fortfarande av World Wide Web Consortium (W3C).

Som du redan har läst ovan är hela innehållet i en SVG-fil bara text. Om du skulle öppna en i en redigerare skulle du bara se text som i exemplet ovan. Så här kan SVG-tittare visa bilden - genom att läsa texten och förstå hur den ska visas.

Om du tittar på det exemplet kan du se hur lätt det är att redigera bildens dimensioner så att den blir så stor som du vill utan att påverka kvaliteten på kanterna eller färgen. Eftersom instruktionerna för att rendera bilden enkelt kan ändras i en SVG-redigerare, kan också bilden själv.