Huvud webbsökning Vad är ett RSS-flöde? (Och var man kan få det)
webbsökning

Vad är ett RSS-flöde? (Och var man kan få det)

Vad är ett RSS-flöde? (Och var man kan få det)
Anonim

Really Simple Syndication sparar tid och underlättar livet

Inte alla RSS-ikoner ser lika ut. RSS-ikoner finns i olika storlekar och färger. Inte alla dessa ikoner innehåller förkortningarna RSS eller XML. Vissa webbplatser använder ett syndikat Den här länken eller en annan typ av länk för att indikera ett RSS-flöde.

Vissa webbplatser erbjuder listor med RSS-flöden. Dessa listor kan innehålla olika ämnen för en omfattande webbplats eller listflöden från många webbplatser som täcker ett liknande ämne.

När du hittar ett RSS-flöde som låter intressant, klicka på RSS-ikonen eller länken för att visa XML-filen som styr en webbplatss flöde. Du använder denna RSS-länk för att prenumerera på flödet i en RSS-läsare.

Om webbplatsen drivs av WordPress, lägg till / feed / till slutet av webbadressen (till exempel www.example.com/feed/ ) för att se RSS-flödet.

Om du inte ser RSS-ikonen eller länken undersöker du webbsidans sidkälla. För att se sidkällan och hitta en RSS-länk i Google Chrome:

 1. Öppna en webbläsare och gå till en webbsida.

 2. RKlicka på webbsidan och välj Visa sidkälla .

  I Microsoft Edge, gå till Inställningar > Developer Tools . I Firefox, gå till Inställningar > Webbutvecklare > Sidkälla .

 3. Välj Inställningar > Sök .

 4. Skriv RSS och tryck på Enter .

 5. Förekomsten av RSS markeras i sidkällan.

 6. Högerklicka på RSS-flödesadressen och välj Kopiera länkadress .

 7. Använd denna URL för att prenumerera på RSS-flödet i en RSS-läsare.

  Vad är en RSS-läsare?

  Tänk på en RSS-läsare som din e-postinkorg. När du prenumererar på RSS-flödet för en webbplats visar RSS-läsaren innehåll från den webbplatsen. Använd RSS-läsaren för att se innehållet eller gå till webbplatsen. När du läser varje nytt innehåll, markerar RSS-läsaren det innehållet som läst.

  Det finns en mängd RSS-läsare. Om du föredrar att läsa blogg och nyhetsinlägg i en webbläsare, välj en gratis RSS-läsare online. Om du hellre vill läsa dina RSS-flöden i en app kan du utforska de olika gratis Windows RSS-flödesläsarna och nyhetsaggregatema.

  En populär RSS-läsare är Feedly. Feedly är en molnbaserad RSS-läsare som finns tillgänglig på olika plattformar. Feedly körs under iOS, Windows 8 och Android vilket gör det enkelt att komma åt ett Feedly-konto från en iPhone, iPad, Windows Phone eller Android-enhet. Att komma igång med Feedly är enkelt. Allt du behöver är ett Google-konto.

  För att prenumerera på ett RSS-flöde i Feedly:

  1. Kopiera webbadressen till ett RSS-flöde.

  2. Klistra in URL: en i rutan Feedly Search och välj RSS-flödet i listan med källor.

  3. Välj Följ .

  4. Välj New Feed .

  5. Ange ett beskrivande namn för flödet.

  6. Välj Skapa .

  7. I den vänstra rutan väljer du RSS-flödet.

  8. Välj det innehåll du vill läsa.

  9. Om du vill spara innehållet som ska läsas senare väljer du Läs senare eller Spara på kort .