Huvud fönster Vad är en MDT-fil?
fönster

Vad är en MDT-fil?

Vad är en MDT-fil?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med MDT-filändelsen är en Microsoft Access-tilläggsdatafil, som används av Access och dess tillägg för att lagra relevant data.

  Även om Microsoft Access använder båda filtyperna, bör en MDT-fil inte förväxlas med det MDB-format som Access använder för att lagra databasinformation, såvida inte din speciella MDT-fil råkar vara en gammal Microsoft Access 97-mallfil.

  En MDT-fil kan istället vara en GeoMedia Access-databasmallfil, som är ett format som används av GeoMedia geospatial processor för att skapa en MDB-fil ur dess data.

  En del videoredigeringsprogramvara kan också använda MDT-filändelsen för att lagra text i XML-format om videoproduktionsprocessen. Detta kan kanske inte vara relaterat till MDT-videoformatet som används av vissa Panasonic-kameror.

  Autodesks (nu avslutade) MDT-programvara (Mechanical Desktop) använder också denna förkortning, men jag tror inte att dess filer sparas med .MDT-förlängningen. MDT-filer har inte heller något att göra med Microsoft Deployment Toolkit (MDT) som används för att installera Windows-operativsystemet.

  Hur man öppnar en MDT-fil

  Microsoft Access öppnar filer som är i MDT-format.

  Om din MDT-fil inte är en Microsoft Access-datafil används den troligen av Hexagons GeoMedia Smart Client.

  En enkel textredigerare bör kunna öppna MDT-filer som produceras från videokonverterare eller videoredigerare. Du behöver antagligen bara öppna den här typen av MDT-fil om du inte är säker på var programmet lagrar videofilen, eftersom videon är lagrad i MDT-filen. Se vår lista över bästa textredigerare för några bra alternativ för att visa dessa typer av MDT-textfiler.

  Om din MDT-fil är associerad med en Panasonic-kamera och den är skadad och inte kan användas normalt, se denna YouTube-video om hur du reparerar MDT-filen med Grau Video Repair Tool.

  En textredigerare kan vara användbar även om din MDT-fil inte sparas i något av dessa format. Öppna bara filen där och se om det finns någon rubrikinformation eller läsbar text någonstans i filen som anger vilket program som användes för att skapa den. Detta kan hjälpa dig att undersöka programvara som stöder att öppna den specifika filen.

  Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna MDT-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna dem, se vårt Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filändelseguide för att göra det förändring i Windows.

  Hur konverterar jag en MDT-fil

  En MDT-fil kan förmodligen inte konverteras till ett annat format som Microsoft Access känner igen. Denna typ av datafil används sannolikt bara av programmet när data behövs och inte är avsedda att öppnas på önskemål, som med ACCDB och andra Access-filer.

  Det är troligt att GeoMedia Smart Client kan exportera sina data till andra format utöver MDT, så jag antar att du kan använda samma program för att öppna MDT och spara dem i ett annat format.

  Jag ser ingen anledning att konvertera en XML-baserad MDT-fil, men det kan du verkligen göra om du vill. Öppna bara filen i en textredigerare och spara den sedan i ett nytt format som TXT eller HTML.

  Kan du fortfarande inte öppna filen?

  Innan du antar att programmen från ovan inte fungerar korrekt för att öppna din MDT-fil kan du överväga om du läser filändelsen korrekt. Det kan vara lätt att förväxla ett filformat med ett annat om de använder liknande filändelser.

  Till exempel ser MTD-suffixet mycket ut som MDT men används faktiskt för Musicnotes Digital Sheet Music-filer, ett format som inte fungerar med någon av MDT-filöppnarna ovan.

  Detsamma kan sägas för MDF-, MDL- och DMT-filer, som alla används för unika filformat som öppnas med specifika och olika program.