Huvud Fönster Vad är en M4B-fil?
Fönster

Vad är en M4B-fil?

Vad är en M4B-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar M4B-filer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  52

  52 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En fil med M4B-filändelsen är en MPEG-4 Audio Book-fil. De ses ofta används av iTunes för att lagra ljudböcker.

  Vissa mediaspelare använder M4B-formatet för att lagra digitala bokmärken tillsammans med ljudet, så att du kan pausa uppspelningen och sedan fortsätta senare. Det är en anledning till att de föredras framför MP3-filer, som inte kan spara din plats i filen.

  M4A-ljudformatet är i princip identiskt med M4B förutom att dessa filtyper används för musik istället för ljudböcker.

  Apples iPhone använder MPEG-4 Audio-format för ringsignaler också, men dessa filer sparas istället med M4R-förlängningen.

  Hur man öppnar en M4B-fil på en iPhone

  iTunes är det primära programmet som används för att både spela M4B-filer på en dator såväl som för att överföra ljudböcker till en iPhone eller annan iOS-enhet. Du kan göra detta genom att lägga till ljudböckerna till iTunes och sedan synkronisera din enhet med iTunes.

  Börja med att överföra M4B-filen till iTunes. I Windows använder du Arkiv- menyn för att välja antingen Lägg till fil i bibliotek … eller Lägg till mapp till bibliotek … för att söka efter M4B-filen. Om du är på en Mac, gå till Arkiv > Lägg till i bibliotek ….

  Om dina ljudböcker inte är i M4B-format utan istället är MP3-filer, WAV-skivor etc., hoppar du ned till avsnittet "Hur man gör en M4B-fil" nedan för att konvertera dina ljudfiler till M4B-formatet och återgå sedan till se vad du ska göra härnäst.

  När enheten är ansluten, klicka på eller knacka på telefonikonen i iTunes för att växla fönstret till iOS-enheten. Välj Audiobooks-menyn till vänster om iTunes. Sätt en bock bredvid Synkronisera ljudböcker och välj sedan om du vill synkronisera alla ljudböcker från ditt iTunes-bibliotek eller bara vissa.

  Nu kan du synkronisera din enhet med iTunes för att skicka M4B-filen till din iPhone, iPad eller iPod touch.

  Hur man öppnar en M4B-fil på en dator

  iTunes är inte det enda programmet som spelar en M4B-fil på en dator. Windows Media Player fungerar också, men du kanske måste öppna Windows Media Player först och sedan öppna M4B-filen manuellt från WMPs meny eftersom Windows kanske inte känner igen M4B-förlängningen.

  Ett annat alternativ är att byta namn på tillägget från .M4B till .M4A eftersom Windows associerar M4A-filer ordentligt med Windows Media Player.

  Andra mediaspelare med flera format som stöder det lika M4A-formatet, som VLC, MPC-HC och PotPlayer, kommer också att spela M4B-filer.

  En M4B-ljudbok som du köper (kontra en som du laddar ner gratis från en webbplats som LibriVox) är sannolikt skyddad av DRM, vilket innebär att den bara kommer att spelas upp med godkänd datorprogramvara och enheter. Till exempel är de flesta M4B-baserade ljudböcker som du köper från iTunes-butiken DRM-skyddade och kommer bara att spelas upp i iTunes och enheter som är godkända via iTunes.

  Hur konverterar jag en M4B-fil

  Eftersom M4B-filer ofta är ljudböcker är de vanligtvis ganska stora och konverteras därför bäst med ett dedicerat, offline gratis filkonverteringsprogram. DVDVideoSofts Free Studio är en gratis M4B-filkonverterare som kan spara M4B till MP3, WAV, WMA, M4R, FLAC och andra ljudformat.

  Zamzar är en annan M4B-omvandlare men den körs i din webbläsare, vilket innebär att du måste ladda upp filen till deras webbplats för att få den konverterad. Zamzar kan konvertera M4B till MP3 online, liksom till liknande format som AAC, M4A och OGG.

  Du kan vanligtvis inte ändra en filändelse (som M4B-filändelsen) till den som din dator känner igen och förväntar sig att den nyligen döpta filen kan användas. En faktisk filformatkonvertering med hjälp av en av metoderna som beskrivs ovan måste i de flesta fall ske. Som vi nämnde tidigare kan du dock försöka byta namn på .M4B-filen till .M4A, ett trick som ofta är framgångsrikt, åtminstone för icke-DRM-skyddade M4B-ljudböcker.

  Hur man skapar en M4B-fil

  Om du vill sätta en ljudbok på din iPhone, men ljudfilen inte är i M4B-format, måste du konvertera MP3, WAV eller vilket format filen är i till M4B så att iPhone vann ' t misstänker det för en låt. I princip måste du bara göra motsatsen till vad du läser i avsnittet ovan.

  Audiobook Binder kan konvertera MP3 till M4B på macOS. Windows-användare kan ladda ner MP3 till iPod / iPhone Audio Book Converter för att konvertera flera MP3 till M4B-filer eller till och med för att kombinera MP3-skivorna i en stor ljudbok.