Huvud fönster Vad är en FBR-fil?
fönster

Vad är en FBR-fil?

Vad är en FBR-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar FBR-filer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med FBR-filändelsen är en FlashBack Screen Recording-fil, ibland kallad en FlashBack Movie-fil, som används för att lagra videoinspelningar på en datorskärm. Videor kombineras ofta med bilder, ljud och text för användning i programvarudemonstrationer eller träningsvideor.

  I likhet med en FlashBack-skärminspelningsfil kan en FBR istället vara en Mercury-skärminspelningsfil som används av HP Quality Center-programvaran för att skicka videobevis för problemprogramvara under testning.

  FBR är också en förkortning för vissa andra tekniska termer som front-to-back-förhållande när det gäller antennsignalstyrka och den tygbaserade replikationstekniken för lagring av data.

  Hur man spelar FBR-videofiler

  FBR-filer som är FlashBack-filer skapas och öppnas med den kostnadsfria FlashBack Express-programvaran (tidigare kallad BB FlashBack). Den faktiska inspelningsprocessen görs med inspelningsprogrammet men du kan spela FBR-videon med spelarens programvara.

  Både inspelaren och spelaren ingår i en nedladdning via den länken ovan. Du måste också ange din e-postadress för att få den gratis licenskoden som låter dig använda programmet.

  Om du vill spela FBR-video i andra program som VLC, eller på en Android- eller iOS-enhet, bör du först konvertera den till ett format som stöds av dessa program och enheter, som MP4.

  Vissa versioner av BB TestAssistant, ett annat program från Blueberry Software (samma tillverkare av FlashBack Express), använder FBR-filändelsen också, men bara för version 1.5 och nyare. Äldre versioner använder FBZ-filändelsen.

  Se den här FlashBack-supportartikeln om din FBR-fil är skadad och orsakar problem när du försöker öppna den.

  HP: s Mercury Screen Recorder producerar FBR-filer endast när de är anslutna till Micro Focuss kvalitetshanteringsprogram. Ett verktyg som heter HP Mercury Screen Player kanske kan öppna FBR-filen men jag har ingen nedladdningslänk till den programvaran.

  Kvalitetshanteringsprogramvara kallades tidigare HP Quality Center men köptes från Mercury Interactive Corporation av Hewlett-Packard 2006 och finns nu som en del av Micro Fokus företagsprogramvara.

  Hur konverterar jag en FBR-fil

  En FBR-fil som öppnas med den kostnadsfria versionen av FlashBack Express Player kan konverteras till videofilformaten WMV, MPEG4 och AVI. Den professionella versionen stöder flera andra.

  När videon är i ett av dessa format kan du köra filen genom en gratis videokonverterare för att spara den i ett annat format som FLV, eller till och med bara till ett ljudfilformat som MP3.

  FlashBack Express Player-applikationen kan också konvertera en vanlig videofil till FBR-filformatet via Verktyg> Konvertera videofil till FlashBack Express Movie … -menyn.

  Vi känner inte till några konverteringsverktyg som stöder Mercury Screen Recorder-filer. Men om du råkar få tag på en kopia av HP Mercury Screen Player, kan du kanske exportera videon till ett annat filformat, precis som du kan med FlashBack-programvaran.

  Öppnar din fil fortfarande inte?

  Den första saken att kontrollera om du inte kan få din fil att öppna med de program som nämns ovan är dess filändelse. Se till att det står "FBR" och inte något liknande BRL, BR5 och FOB. Bara för att filändelserna ser liknande ut (dela några av samma bokstäver) betyder inte att de kan öppna med samma program.

  Detsamma gäller för andra filformat som FB2, som gäller för eBok-filer. FBC-filer som är Family Tree-komprimerade säkerhetskopieringsfiler; ABR-filer som används med Adobe Photoshop som penselfiler; och FlashGet ofullständig Ladda ner filer som har FB! filändelsen och skapas av FlashGet.

  Tänk också på att äldre versioner av BB TestAssistant (före 1.5) använder FBZ-filändelsen men att filen fortfarande kan öppnas med FlashBack Express Player.

  Om du är säker på att du har att göra med en FBR-fil som skapades av FlashBack-skärminspelningsprogrammet och om du dubbelklickar på filen inte låter dig spela den, kan du överväga att ändra standardprogrammet som öppnar FBR-filer; det ska vara FlashBack Express Player.

  En alternativ metod för att spela FBR-videon är att öppna spelarprogramvaran först och sedan använda Arkiv > Öppna … -menyn för att välja videon manuellt.