Huvud fönster Vad är en EXR-fil?
fönster

Vad är en EXR-fil?

Vad är en EXR-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar EXR-filer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med EXR-filändelsen är en OpenEXR Bitmap-fil. Det är ett öppen källkod med högdynamisk bildavbildningsfil som skapats av Industrial Light & Magic-visuella effekter.

  EXR-filer används av olika fotoredigerings-, visuella effekter och animationsprogram eftersom de kan lagra högkvalitativa bilder, kan bestå av förlustfri eller förlustkomprimering, stödja flera lager och ha ett högt luminansområde och färg.

  Mer information om detta format kan ses på den officiella OpenEXR-webbplatsen.

  Hur man öppnar en EXR-fil

  Öppna EXR-filer med Adobe Photoshop och Adobe After Effects. Den nu avslutade Adobe SpeedGrade öppnar också EXR-filer, men eftersom de inte längre är tillgängliga kan du kanske hitta några av dess funktioner som finns tillgängliga i Lumetri färgverktyg i Adobe Premiere Pro.

  Vissa av dessa Adobe-program kan kräva fnord ProEXR-plugin för att öppna och använda EXR-filer.

  ColorStrokes och avancerade bildprogram som Serifs PhotoPlus borde också kunna öppna EXR-filer, liksom Autodesks 3ds Max.

  Om du upptäcker att ett program på din PC försöker öppna EXR-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna EXR-filer, se vårt Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filändelseguide för att göra den förändringen i Windows.

  Hur konverterar jag en EXR-fil

  AConvert.com är en online-filkonverterare som stöder EXR-formatet. Det kan ladda upp din EXR-fil och sedan konvertera den till JPG, PNG, TIFF, GIF och många andra format. AConvert.com kan också ändra storlek på bilden innan du konverterar den.

  Du kanske också kan konvertera en EXR-fil med hjälp av ett av programmen från ovan som kan öppna filen, men en filkonverterare som AConvert.com är mycket snabbare och behöver inte installeras på din dator innan du använder den.

  Kan du fortfarande inte öppna filen?

  Om du inte kan få din EXR-fil att öppnas i de program du läser om ovan, se till att du läser filändelsen korrekt. Vissa filer ser ut som EXR-filer även om de egentligen inte är relaterade alls.

  Några exempel inkluderar EXE-, EX4- och EXD-filer. EXP-filer är liknande, även om de kan vara Symboler Export, CATIA 4 Export, SonicWALL Preference eller Aurora Export Trace-filer (eller bara allmänna exportfiler som används av en mängd olika program).

  Om du inte riktigt har en EXR-fil, studera filändelsen som är i slutet av din fil så att du kan lära dig mer om formatet den är i och förhoppningsvis hitta en kompatibel visare eller omvandlare.

  Mer information om EXR-filer

  OpenEXR Bitmap-filformatet skapades 1999 och släpptes för allmänheten för första gången 2003. Den sista versionen av detta format var 2.3.0, som släpptes 2018.

  Sedan version 1.3.0 (släppt juni 2006) stöder OpenEXR-formatet multithreading läsning / skrivning, vilket förbättrar prestanda för CPU: er med flera kärnor.

  Detta filformat stöder flera komprimeringsscheman, inklusive PIZ, ZIP, ZIPS, PXR24, B44 och B44A.

  Se den tekniska introduktionen till OpenEXR-dokumentet (en PDF-fil) från OpenEXRs webbplats för mer information om inte bara EXR-komprimering utan också för en närmare titt på formatets funktioner, filstruktur och massor av andra superspecifika detaljer.