Huvud fönster Vad är en EXD-fil?
fönster

Vad är en EXD-fil?

Vad är en EXD-fil?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  EXD-filändelsen är en Cache-fil för kontrollinformation. Microsoft Office-program bygger automatiskt EXD-filer när en ActiveX-kontroll har infogats i ett dokument.

  EXD-filen är en tillfällig fil i syfte att påskynda processen att lägga till kontroller i dokumentet, som tillvalsknappar och textrutor. Programmet tar normalt bort EXD-filer när det inte längre kräver ActiveX-kontroll.

  Vissa EXD-filer kan också vara XML-baserade dokument som används med vissa läsarprogram för blinda eller synskadade datoranvändare.

  Hur man öppnar en EXD-fil

  Vissa EXD-filer kan också öppnas med delar av Microsoft Office-sviten som Word, Excel och PowerPoint. Samma EXD-filer kan också öppnas med Microsofts Visual Studio.

  Microsoft-program lagrar vanligtvis EXD-filer i användarens \ AppData \ Local \ Temp \ mapp, antingen under en Excel- eller VBE-undermapp.

  Felsökning av EXD-filer

  Om du har problem med trasiga makron i Microsoft Word eller Excel måste du se till att programmet stängs och ta bort EXD-filerna som finns i dessa mappar för att återställa funktionaliteten (du kan göra det manuellt eller med verktyget Temp File Deleter). Microsoft har erbjudit mer information om denna fix, liksom vilken patch från Windows Update som är skylden för det.

  Din EXD-fil är troligen i det format som beskrivs ovan, men den nederländska baserade webbplatsen passendlezen.nl använder också EXD-filer som är sparade i XML-format. Det är möjligt att byta namn på .EXD-filen till .XML så att du kan öppna den med en XML-läsare.

  Filer med tillägget EXD ser mycket ut som de som har filändelsen ESD, EXE och HXD. Om din EXD-fil inte öppnas med hjälp av informationen från ovan, kan du dubbelkontrollera för att se till att du inte felaktigt läser vilken typ av fil det är.

  Om ett program på din dator öppnar EXD-filer, men det inte borde eller om du vill att ett annat program ska vara det standardprogrammet, finns det sätt att ändra filassociationer i windows.

  Hur konverterar jag en EXD-fil

  Vi tror inte att det finns någon anledning att konvertera en Cache-fil för kontrollinformation till något annat format. Dessa filer används uteslutande i Microsoft-program och är endast utformade för att fungera med ActiveX-relaterade objekt, så att konvertera dem skulle vara värdelös även om en sådan filkonverterare fanns.

  Om du misstänker att din EXD-fil kan användas med ett program relaterat till webbplatsen passendlezen.nl föreslår vi att du kontaktar dem för mer information eller byter namn på filen till en XML-fil. Om det fungerar kan du sedan konvertera det som du kan använda alla XML-filer.