Huvud fönster Vad är en ATOMSVC-fil?
fönster

Vad är en ATOMSVC-fil?

Vad är en ATOMSVC-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar ATOMSVC-filer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med ATOMSVC-filändelsen är en Atom Service Document-fil. Det kallas ibland en Data Service-dokumentfil eller Data Feed-ATOM-fil.

  En ATOMSVC-fil är en vanlig textfil, formaterad som en XML-fil, som definierar hur ett dokument ska nå en datakälla. Detta innebär att det inte finns någon riktig data i en ATOMSVC-fil, utan istället bara textadresser eller referenser till de verkliga resurserna.

  ATOMSVC-filer liknar ATOM-filer eftersom de båda är XML-baserade textfiler som hänvisar till fjärrdata. Men ATOM-filer (som .RSS-filer) används vanligtvis av nyheter och RSS-läsare som ett sätt att hålla sig uppdaterad med nyheter och annat innehåll från webbplatser.

  Hur man öppnar en ATOMSVC-fil

  Microsoft Excel kan öppna ATOMSVC-filer med PowerPivot, men du kan inte bara dubbelklicka på filen och förvänta sig att den ska öppna som hur de flesta filer gör.

  I stället, med Excel öppet, gå till menyn Infoga> Pivottabell och välj sedan alternativet Använd en extern datakälla. Klicka på eller tryck på knappen Välj anslutning … Bläddra sedan efter mer … för att hitta ATOMSVC-filen och bestäm sedan om du vill infoga tabellen i ett nytt kalkylblad eller det befintliga.

  Nyare versioner av Excel har PowerPivot integrerat i programmet som standard, men PowerPivot för Excel-tillägg måste installeras för att öppna en ATOMSVC-fil i MS Excel 2010. På nedladdningssidan väljer du länken amd64.msi eller x86. msi-länk för att få 64-bitars respektive 32-bitarsversion. Läs detta om du inte är säker på vilken du ska välja.

  Eftersom de bara är vanliga textfiler kan en ATOMSVC-fil öppnas med alla textredigerare, som Windows Notepad. Se vår lista över bästa textredigerare för nedladdningslänkar till några mer avancerade textredigerare som fungerar med Windows och macOS.

  Microsoft SQL Server borde också kunna öppna ATOMSVC-filer, liksom andra program som hanterar stora uppsättningar data.

  Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna ATOMSVC-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna ATOMSVC-filer, se vårt Hur du ändrar standardprogrammet för en specifik filändelseguide för att göra den förändringen i Windows.

  Hur konverterar jag en ATOMSVC-fil

  Jag känner inte till något specialverktyg eller omvandlare som kan spara en ATOMSVC-fil till ett annat format. Men eftersom de används för att hämta information från någon annan datakälla, om du öppnar en i Excel för att importera den informationen, är det möjligt att du sedan kan spara Excel-dokumentet i ett annat kalkylblad eller textformat. Excel kan spara i format som CSV och XLSX.

  Jag har inte provat mig själv för att bekräfta detta, men att använda den här metoden skulle inte riktigt konvertera själva ATOMSVC-filen till ett annat format, bara de data som den drog ner till Excel. Du kan dock använda en textredigerare för att konvertera ATOMSVC-filen till ett annat textbaserat format som HTML eller TXT eftersom själva ATOMSVC-filen endast innehåller text.

  De flesta filformat som används mer, som MP3 och PNG, kan konverteras med en gratis filkonverterare. Såvitt jag vet är det inte några som stöder detta format.

  Kan du fortfarande inte öppna din fil?

  Om din fil inte öppnas med de program som nämns ovan dubbelkontrollerar du filändelsen för att se till att du inte läser felaktigt. Det kan vara lätt att förväxla filformat med varandra eftersom vissa filändelser ser lika ut.

  Till exempel kan SVC-filer se relaterade till ATOMSVC-filer eftersom de delar samma tre senaste filändelsebokstäver, men de är faktiskt WCF Web Service-filer som öppnas med Visual Studio. Samma idé gäller för andra filändelser som kan se ut som om de liknar formatet Atom Service Document, som SCV.

  Om du inte riktigt har en ATOMSVC-fil, studera den verkliga filändelsen för att lära dig vilka program som kan öppna eller konvertera den specifika filen.