Huvud fönster Vad är en ATOM-fil?
fönster

Vad är en ATOM-fil?

Vad är en ATOM-fil?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med ATOM-filändelsen är en Atom Feed-fil som sparas som en vanlig textfil och formaterad som en XML-fil.

  ATOM-filer liknar RSS- och ATOMSVC-filer genom att de används av ofta uppdaterade webbplatser och bloggar för att publicera innehåll till Atom-flödesläsare. När någon prenumererar på ett Atom-flöde via ett flödesläsarverktyg kan de hålla sig uppdaterade om allt nytt innehåll som webbplatsen publicerar.

  Även om det är fullt möjligt att ha en .ATOM-fil på din dator är det osannolikt. Normalt är den enda gången du ser ".atom" när den bifogas till slutet av en URL som använder filformatet Atom Feed. Därifrån är det mindre vanligt att spara ATOM-filen på din dator än det är att helt enkelt kopiera Atom-feedlänken och klistra in den i ditt feed-läsarprogram.

  ATOM-filer har inget att göra med Atom-textredigeraren eller med denna telekomförkortning för AToM: Any Transport over MPLS (Multi-Protocol Label Switching).

  Hur man öppnar en ATOM-fil

  ATOM-filer fungerar på samma sätt som RSS-filer och de flesta feedläsertjänster, program och appar som fungerar med RSS-filer fungerar också med ATOM-filer.

  RssReader och FeedDemon är två exempel på program som kan öppna Atom-flöden. Om du är på en Mac kan Safari-webbläsaren också öppna ATOM-filer, liksom NewsFire och NetNewsWire (inte gratis).

  Vissa av dessa program (FeedDemon är ett exempel) kanske bara kan öppna ett online Atom-flöde, som ett som du kan ange en URL för, vilket innebär att de inte nödvändigtvis låter dig öppna en .ATOM-fil du har på din dator.

  RSS Feed Reader-förlängningen från feeder.co för Chrome webbläsare kan öppna ATOM-filer du hittar på webben och omedelbart spara dem i feed-läsaren i webbläsaren. Samma företag har en flödesläsare tillgänglig även för webbläsarna Firefox, Safari och Yandex, som borde fungera på samma sätt.

  Du kan också använda en gratis textredigerare för att öppna ATOM-filer, men om du gör det kan du bara läsa dem som ett textdokument för att se XML-innehåll. För att faktiskt använda ATOM-filen som den är avsedd att användas måste du öppna den med en av ATOM-öppnarna ovan.

  Hur konverterar jag en ATOM-fil

  Eftersom formaten är så relatabla kan du konvertera Atom-flöden till andra flödesformat. För att till exempel konvertera Atom till RSS, klistra bara in Atom-feedens URL i denna gratis online Atom till RSS-omvandlare för att producera en RSS-länk.

  Atom-flödesläsaren för Chrome som nämns ovan kan konvertera en ATOM-fil till OPML. För att göra det, ladda Atom-flödet i programmet och använd sedan alternativet Exportera flöden till OPML från inställningarna för att spara OPML-filen på din dator.

  För att bädda in Atom-flödet i HTML använder du Atom till RSS-omvandlaren ovan och lägger sedan den nya URL-adressen i denna RSS-till-HTML-omvandlare. Du får ett skript du kan bädda in i HTML för att visa flödet på din egen webbplats.

  Eftersom en ATOM-fil redan är sparad i XML-format kan du använda en enkel textredigerare för att "konvertera" den till XML-format, vilket helt enkelt kommer att ändra filändelsen från .ATOM till .XML. Du kan också göra detta manuellt genom att bara byta namn på filen för att använda .XML-suffixet.

  Om du vill att flödesinnehållet ska visas i ett läsbart kalkylarkformat så att du enkelt kan se titeln på artikeln, dess URL och beskrivningen, allt som rapporterats av Atom-flödet, konverterar du bara Atom-flödet till CSV. Det enklaste sättet att göra det är att använda Atom till RSS-omvandlaren ovan och sedan ansluta RSS-URL: en till denna RSS till CSV-omvandlare.

  Om du vill konvertera en ATOM-fil till JSON öppnar du .ATOM-filen i en textredigerare eller i din webbläsare så att du kan se textversionen av den. Kopiera all den informationen och klistra in den i denna RSS / Atom to JSON-omvandlare, i det vänstra avsnittet. Använd RSS till JSON- knappen för att konvertera den till JSON och ladda sedan ner den nya .JSON-filen till din dator.