Huvud sociala media Vad är exakt en Reddit AMA?
sociala media

Vad är exakt en Reddit AMA?

Vad är exakt en Reddit AMA?
Anonim

Hur AMA kan sätta dig i kontakt med några av de mest intressanta människorna

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  56

  56 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Reddit är en av de mest användbara, populära och informativa sociala nyhetssajterna på hela webben. Om du inte har upptäckt glädjen att följa och interagera med Reddit AMAs ännu, är nu din chans att komma in på allt det roliga.

  AMA står för ”Fråga mig allt”, som i princip bara är en trendig internet-slangbegrip eller akronym som används för att beskriva en intervju som inträffar mellan en användare som är värd för den och alla andra användare som vill ställa frågor.

  En introduktion till vad Reddit AMAs faktiskt är

  Det som gör AMA: er så intressanta är typer av människor som är villiga att vara värd för dem. Från högprofilerade kändisar till vanliga människor som har haft extraordinära livserfarenheter, det finns aldrig någon brist på stora AMA: er för att slå upp och till och med delta i dig själv.

  Du hittar de flesta av dessa intervjutrådar i / r / IAmA / subreddit, som för närvarande har över 18 miljoner prenumeranter. Det finns också den något mindre populära men ändå extremt aktiva / r / AMA subreddit som har drygt 300 000 prenumeranter. Här hittar du ett antal inlägg från personer som anger vem de är och ber användare att be dem något.

  Vad du behöver veta om att göra AMA-förfrågningar

  I ovan nämnda subreddits kommer du att stöta på några inlägg som är markerade som [AMA-förfrågningar]. Dessa kommer från användare som har frågor för personer som ännu inte har hållit AMA, i hopp om att samla in röster från andra som vill se dessa typer av människor är värd för en AMA. Det hjälper också till att sprida ordet och kan ibland räcka för att få den aktuella individens uppmärksamhet att vara värd för en.

  Även om AMA från högprofilerade individer tenderar att få mest uppmärksamhet och hype och interaktion av uppenbara skäl, behöver du definitivt inte vara känd för att vara värd för en. Enligt moderna måste en AMA endast handla om något ovanligt som spelar en central roll i ditt liv, eller det måste vara en verkligt intressant och unik händelse. Du kan hitta mer information om AMA-krav här.

  Hur man spårar kommande AMA: er

  Det finns några riktigt intressanta människor som är värd för AMA på Reddit och det är en del av det som gör det så bra. I den högra sidofältet kan du bläddra ner och se en tabell över kommande AMA: er planerade under nästa vecka för att ta en titt och bestämma om något ser tillräckligt intressant att delta.

  Hur Reddit verifierar sina AMA-värdar

  För att förhindra att folk ljuger om vem de är, uppmanas potentiella AMA-värdar att först ge bevis på deras identifiering i sina inlägg eller på annat sätt meddela någon av moderatorerna så att de kan verifiera det. Den som låtsas vara någon som de inte är i ett AMA-inlägg kommer vanligtvis att se sitt inlägg tas bort.

  Det finns två typer av bevis som Reddit kommer att acceptera. Den första är ett offentligt bevis som en rimlig person kan använda för att validera identiteten. Till exempel kan en AMA-värd lägga till en anteckning till deras webbplats eller tweet i sin Twitter-profil.

  Den andra typen av bevis innebär att låta moderatorer verifiera en AMA-värdas identitet via privat information. Moderna föredrar alltid offentligt bevis över privata bevis, det är lättare att använda för verifiering.

  Reddit AMA regler och riktlinjer

  Förutom att bevisa vem du är som en originalaffisch för en AMA, finns det en hel uppsättning riktlinjer och regler för att få en AMA igång och hålla den på ämnet. Faktum är att Reddit skapade en hel PDF-guide som är utformad för att gå första gången AMA-värdar går igenom hela processen. Det har inte uppdaterats sedan 2015 men det är fortfarande en bra resurs för nybörjare.

  Reddit har också en lång, dedikerad sida med alla AMA-regler, policyer och vanliga frågor. Om du överhuvudtaget har någon förvirring om hur AMA fungerar och hur du ska bidra på rätt sätt, kan dina frågor ändras där.

  Några av de mest minnesvärda AMA: erna

  Fortfarande inte övertygad om att Reddit AMA är värt att kolla in? Du kan ändra dig när en av dina favoritkändisar eller högprofilerade hjältar beslutar att vara värd för en.

  Rapparen Snoop Dogg gjorde en AMA på Reddit i december 2012, som lockade över 1, 6 miljoner sidvisningar till den sociala nyhetssidan just för den dagen. Det var en av de största AMA som någonsin ägde rum på webbplatsen.

  Inte överraskande, den största AMA någonsin som ägde rum på webbplatsen var den som publicerades av Barack Obama, USA: s president den 29 augusti 2012. AMA lockade nästan 3 miljoner sidvisningar den dagen, med många fler miljoner sidor visningar som följde under dagarna efter det att AMA ägde rum.

  För mer kan du kolla in detta arkiv med tidigare AMA från alla möjliga kända personer inklusive Arnold Schwarzenegger, Jerry Seinfeld, Tony Bennett och andra. Du kan också se en lista över bästa AMA: er direkt på Reddit. Även om den inte har uppdaterats på flera år är det fortfarande ett utmärkt ställe att leta efter de bästa AMA: er som ägde rum tidigare.

  Det faktum att vanliga människor kan ansluta, interagera och till och med prata med så högprofilerade individer att vi troligen aldrig skulle kunna göra annat utan den teknik vi har idag är helt fantastiskt.