Huvud sociala media Vad betyder TBT? Throwback torsdag förklarade
sociala media

Vad betyder TBT? Throwback torsdag förklarade

Vad betyder TBT? Throwback torsdag förklarade
Anonim

Alla älskar lite nostalgi då och då

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  44

  44 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  TBT står för Throwback torsdag . Det är en av de mest använda hastagarna på sociala medier.

  Vad är TBT / Throwback torsdag?

  Throwback Thursday är namnet på ett veckovisa socialt medier som publicerar trend och hashtag-spel som människor från hela världen använder online för att dela och titta tillbaka på några av sina favoritminnen - därmed temat "throwback". I detta fall kan "throwback" -komponenten i ett inlägg gälla nästan allt som hänt tidigare.

  Hur fungerar Throwback torsdag

  På torsdagar kan vem som helst delta i Throwback torsdagstrenden genom att publicera innehåll på sociala nätverkssajter som Instagram, Twitter, Tumblr eller Facebook för att komma ihåg ett tidigare evenemang. Inlägg kan innehålla innehåll (vanligtvis foton) från år sedan eller för bara några dagar sedan. Det finns egentligen inga begränsningar, och även om det kan vara kul att delta i, ger det verkligen bara människor en ursäkt att skriva mer om sig själva.

  De många variationerna av TBT Hashtaggen

  Throwback Thursday är en extremt populär trend på Instagram, och användare taggar ofta sina bilder med en mängd hashtags som #TBT, #ThrowbackThursday eller helt enkelt #Throwback. Att lägga till dessa hashtags kan hjälpa till att få bilder mer exponering från en bredare publik av människor som söker igenom dessa taggar.

  Du kanske tycker att många användare på Instagram och till och med andra sociala nätverk utnyttjar de populära #TBT-hashtagarna genom att fylla dem med skräppost eller icke-relaterat innehåll i hopp om att få fler likes och följare. När du går vidare och söker igenom innehållet som publicerats i #TBT eller #ThrowbackTorsdagens hashtags var som helst på nätet, kommer du förmodligen att snubbla över massor av inlägg som har väldigt lite eller ingenting att göra med "throwback" -temat.

  Varför är Throwback torsdag så populär?

  Människor älskar att bli nostalgiska om sin barndom, gamla vänner, relationer, popkulturtrender som är lång borta, tidigare resor eller semestrar och alla andra saker som ger lyckliga minnen tillbaka. Folk älskar ofta att skriva om sig själva också eftersom det lockar uppmärksamhet i form av likes och kommentarer.

  Sociala medier används för att dela våra liv så ofta som möjligt när händelser händer med oss, men vi tar någon ursäkt för att påminna om gamla dagar och de goda känslorna som följer med det. Ett starkt emotionellt svar fungerar som en katalysator för social delning, så det är vettigt att dina mest älskade minnen från det förflutna är bland de saker du älskar att dela mest - även om det bara betyder för dig och ingen annan.

  Ursprunget till Throwback torsdag

  Tro det eller inte, den första användningen av termen Throwback Thursday går längre tillbaka än uppkomsten av Instagram och till och med sociala medier som vi känner det idag. Enligt Know Your Meme infördes den först i Urban Dictionary 2003.

  Fram till omkring 2010 eller 2011 hade termen använts av ett antal människor och grupper av individer som en slump för sitt retro-tema, men det blev inte den stora trenden vi känner till och älskar idag förrän cirka 10 till 12 månader efter att Instagram hade haft kom till (omkring november 2011).

  Vad du ska posta på Throwback torsdag

  Du behöver inte vara en superstjärna i sociala medier eller ha tusentals följare för att komma in på denna trend. Allt du behöver göra är att hitta något om det förflutna som är relativt intressant att skriva om, och tagga det med #ThrowbackThursday, #Throwback eller #TBT.

  Här är några idéer:

  Gamla foton av dig från din barndom. Detta är en stor trend och det är något som alla kan göra. Om du är vuxen har du antagligen minst ett par trevliga minnen av att vara barn, så lägg upp ett gammalt foto som ger tillbaka några bra minnen och tagg det.

  En gammal låt som tar dig tillbaka i tiden. Foton är det mest populära innehållet för denna trend, men låtar är inte långt efter. Folk älskar att dela låtar från årtionden sedan som väcker en stark känsla av nostalgi. Lägg upp en skärmdump av det du lyssnar på eller bara helt enkelt dela YouTube-länken till musikvideoen.

  Skärmbilder av gamla Facebook-statusuppdateringar eller tweets. Här är en ny. Sociala medier har funnits tillräckligt länge för att vi nu kan se tillbaka på några av de galna sakerna vi brukade publicera online för alla dessa år sedan. Timehop ​​är ett bra verktyg för att kolla in vad du publicerade för ett år sedan.

  Behöver du fler förslag? Här är 10 idéer för Throwback torsdag-inlägg när du ritar ett tomt.

  Torsdagen är en av de populäraste dagarna i veckan att publicera på sociala medier, med högre aktivitet och engagemangsgrader i flera populära sociala nätverk. Om du vill veta mer om när du ska posta på sociala medier, kolla in våra artiklar en av de bästa tiderna att posta på Facebook, Twitter och Instagram.

  Throwback torsdag Fortsatt: Flashback fredag

  Användare av sociala medier älskar tydligen denna trend så mycket och kan inte få tillräckligt med den en gång i veckan att de beslutade att förlänga den till fredag. Flashback Friday motsvarar Throwback Thursday - men är tänkt att publiceras på fredagens med den bifogade #FlashbackFriday (eller #FBF) hashtaggen.

  Veckodag Hashtag-spel för varje veckodag

  Tro det eller inte, det finns en hashtag-tematrend precis som #TBT för varje veckodag. Även om de inte är lika populära, ger de dig fortfarande ett utmärkt ursäkt för att hitta fler innehållsidéer och lägga vägen ofta.

  Kolla in denna hashtag-artikel på veckodag för att ta reda på vilka hashtag-teman du kan spela med från måndag till fredag ​​och även på helger.