Huvud iphone & ipod Vad du ska göra när din iPhone-e-post inte fungerar
iphone & ipod

Vad du ska göra när din iPhone-e-post inte fungerar

Vad du ska göra när din iPhone-e-post inte fungerar
Anonim

Det finns ingen ursäkt för att inte hålla kontakten med din iPhone

Kontrollera iPhone-nätverksanslutning

Din iPhone kan inte få ett e-postmeddelande om den inte är ansluten till internet. Du måste vara ansluten till ett mobilnätverk som ett 4G LTE-nätverk via ditt telefonföretag eller ett Wi-Fi-nätverk för att få åtkomst till e-post.

Du kan kontrollera din nätverksanslutning genom att leta i det övre vänstra hörnet på de flesta iPhones (det är övre högra hörnet på iPhone X och senare) efter ditt mobilnätverk eller Wi-fi-fält. Om du inte har några staplar kan detta vara problemet.

Om du vill ansluta till ett mobilnätverk, knackar du på Inställningar > Mobil > flytt reglaget för cellulär data till av / vitt och sedan tillbaka till på / grönt.

Om du behöver hjälp med att ansluta till Wi-Fi kan du läsa Hur du ansluter iPod touch eller iPhone till Wi-Fi. Om du inte ser Wi-Fi alls och tycker att du borde läsa Wi-Fi Grayed Out på iPhone? Så här åtgärdar du det.

Det är också smart att se till att flygplansläge inte är aktiverat på din iPhone. Det kan tillfälligt blockera anslutningar till mobil- och Wi-Fi-nätverk. Läs mer om flygplansläge.

Kontrollera ditt e-post användarnamn och lösenord

Om din e-post inte skickar eller laddar ner kan det vara så att det finns ett problem med användarnamnet och / eller lösenordet du använder för att kontrollera det e-postkontot. I den situationen är det troligt att du får ett popup-fönster som ber dig att ange ditt användarnamn eller lösenord igen.

Om du inte får det popup-fönstret kanske du vill ta bort e-postkontot från telefonen och ställa in det igen. Kolla in avsnittet om hur du gör det senare i den här artikeln.

Avsluta och starta om e-postappen

Ett snabbt sätt att fixa alla appar som inte fungerar som förväntat är att sluta och starta om den. Detta kan lösa vissa problem som gör att Mail inte fungerar. Gör så här:

 1. Dubbelklicka på din iPhone-hemknapp (eller, dra på iPhone X och nyare, uppåt från skärmens undersida).

 2. När multitasking-vyn visas, hitta Mail .

 3. Dra post upp och utanför skärmen. Detta stänger Mail-appen.

 4. Enkelklicka på Hem- knappen eller tryck på skärmen för att återgå till startskärmen.

 5. Klicka på Mail- appen igen för att starta om den.

  Kontrollera e-postinställningar

  E-postkonton på iPhone kan ställas in för att kontrollera e-postmeddelanden i ett definierat schema (till exempel var 30: e minut) eller för att få mail skickat till din enhet så snart den anländer. Hur du har konfigurerat dessa inställningar kan påverka hur din e-postadress kommer. Granska dessa inställningar genom att följa dessa steg:

  1. Klicka på Inställningar .

  2. Klicka på Lösenord och konton .

  3. Klicka på Hämta nya data .

  4. Du kan välja den här inställningen för alla e-postkonton som ställts in på din telefon på den här skärmen. För att ställa in det för enskilda konton trycker du på ett konto.

  5. Push- skjutreglaget får e-post att skickas till din iPhone så snart det anländer till e-postservern. Detta gäller endast kompatibla e-postkonton.

  6. För att kontrollera schemat för kontroll av e-post, gå till avsnittet Hämta och välj frekvensen du vill använda för att leta efter ny e-post.

   Starta om iPhone

   Om din Internetanslutning är bra, dina inställningar bra, och du har startat om e-post-appen, är ditt nästa steg ett av de vanligaste i alla iPhone-felsökningsstudier: starta om din telefon. Tro det eller inte, omstart av en iPhone kan lösa massor av problem. Ibland behöver din telefon bara en ny start.

   Uppdatera iPhone: s operativsystem

   Ett annat viktigt felsökningssteg är att se till att du har den senaste versionen av iOS, operativsystemet som kör iPhone. Uppdaterade versioner av iOS levererar bugfixar och förbättringar av funktioner. Det är möjligt att problemen med din e-post är resultatet av ett fel som har åtgärdats med den senaste iOS-uppdateringen eller att din e-postleverantör har ändrat vissa inställningar och bara den senaste iOS-versionen kan hjälpa dig att hantera ändringen. Läs om hur du uppdaterar din iPhone:

   • Hur du uppgraderar iOS på din iPhone utan att ansluta till iTunes
   • Hur du uppdaterar operativsystemet för iPhone.

   Radera och ställa in e-postkonto igen

   Om ingen av dessa steg har hjälpt och du fortfarande har problem med e-post till iPhone kan det inte vara något fel med din telefon. Istället kan problemet ligga på inställningarna som används för att försöka ansluta till ditt e-postkonto. Om du angav fel serveradress, användarnamn eller lösenord när du konfigurerade kontot på din telefon kan du inte få ett e-postmeddelande. Om så är fallet börjar du med att ta bort det besvärliga e-postkontot.

   1. Öppna inställningsappen.

   2. Navigera till Lösenord och konton (på äldre versioner av iOS, leta efter Konton och lösenord eller Mail, Kontakter, Kalender ).

   3. Klicka på kontot med problemet.

   4. Klicka på Radera konto.

   5. Välj sedan Radera från Min iPhone i popup-menyn längst ner på skärmen.

    När e-postkontot är raderat ska du kontrollera alla inställningar som du bör använda för att komma åt det här kontot och gå igenom processen att lägga till ett e-postkonto till din iPhone igen.

    I vissa fall finns det ytterligare alternativ för att ta bort ett e-postkonto från din iPhone. Läs hur du tar bort ett e-postkonto på en iPhone om stegen ovan inte fungerade.

    Kontakta din e-postleverantör för support

    Om din e-post fortfarande inte fungerar är det dags att få lite teknisk support för dina e-postproblem. Ett bra första steg är att kontakta din e-postleverantör (Google för Gmail, Yahoo för Yahoo Mail, etc.). Varje e-postleverantör har olika sätt att ge support, men en bra satsning är att logga in på ditt e-postkonto på webben och sedan leta efter länkar som Hjälp eller Support.

    Få hjälp direkt från Apple

    Om din e-postleverantör inte kan hjälpa dig kan du ha ett problem som är större eller mer komplexa än du kan lösa. I så fall är det förmodligen bäst att ta din iPhone - och all information om e-postkontot - till din närmaste Apple Store för teknisk support (du kan också ringa Apple för support). Apple Stores är dock upptagna platser, så se till att du bokar en tid innan du går ut för att undvika att alltid vänta på att någon ska frigöra.

    Om det är ett arbetskonto ska du kontakta din IT-avdelning

    Om du försöker kontrollera ett arbete-e-postkonto kan det vara så att problemet inte ligger hos din iPhone alls. Problemet kan finnas på e-postservern som du försöker ladda ner e-post från.

    Ett tillfälligt problem med den servern eller en konfigurationsändring som du inte känner till kan blockera din iPhone: s åtkomst. Om kontot som inte fungerar tillhandahålls av ditt jobb, kolla med ditt företags IT-avdelning och se om de kan hjälpa till att lösa problemet.