Huvud Internet & nätverk Vad man ska göra när ”Network Path Not Found” inträffar i Windows
Internet & nätverk

Vad man ska göra när ”Network Path Not Found” inträffar i Windows

Vad man ska göra när ”Network Path Not Found” inträffar i Windows
Anonim

Felsökning av fel 0x80070035

Image

 • Synkronisera klockor . Ovanligt systembeteende inklusive nätverksvägen hittades inte fel kan uppstå när datorklockor ställs in på olika tider. Håll Windows-enheter i ett lokalt nätverk synkroniserade med Network Time Protocol där det är möjligt för att undvika detta problem.

 • Inaktivera lokala brandväggar . En felkonfigurerad eller felaktig funktion av brandväggen som körs på den initierande Windows-enheten kan störa den lokala fildelningen. Om du tillfälligt inaktiverar brandväggar, antingen den inbyggda Windows-brandväggen eller leverantörslevererade brandväggsprogramvara, hjälper dig att ta reda på om en brandvägg hindrar ditt nätverk från att dela ordentligt.

  Hemdatorer som är skyddade bakom en bredbandsrodervägg behöver inte sin egen brandvägg samtidigt för skydd, men mobila enheter som tas bort hemifrån bör hålla sina brandväggar aktiva.

 • Återställ TCP / IP . Även om de flesta människor inte behöver engagera sig i de tekniska detaljerna på låg nivå om hur ett operativsystem fungerar, tycker elanvändare att känna till de avancerade felsökningsalternativen som finns tillgängliga. En populär metod för att arbeta kring tillfälliga problem med Windows-nätverk innebär att återställa komponenterna i Windows som körs i bakgrunden som stöder TCP / IP-nätverkstrafik.

  Medan den exakta proceduren varierar beroende på Windows-versionen, innebär metoden vanligtvis att öppna en Windows-kommandotolk och ange "netsh" -kommandon. Till exempel kommandot

  netsh int ip återställning

  återställer TCP / IP på Windows 8 och Windows 8.1. Om du startar om operativsystemet efter utfärdandet av detta kommando återgår Windows till ett rent tillstånd.

 • Starta om alla enheter . Du kan hitta värde i att starta om alla berörda enheter - värd- och klientdatorerna och nätverksroutern. Det är möjligt att cachad data i en av länkarna i nätverkskedjan förhindrar att nättransaktionen slutförs.

  Alternativ till lokalt nätverksdelning

  Även om fil- och skrivardelningsteknologier för Windows-datorer har utvecklats avsevärt under åren, tenderar denna lösning att lära sig att känna till grundläggande nätverksprinciper på dig. Om du inte är bekväm med att felsöka nätverksproblem kan du överväga att använda en molnlagringstjänst som Microsoft OneDrive, Google Drive eller Dropbox för att dela dina filer istället.