Huvud Internet & nätverk Vad BRT betyder och när man ska använda det
Internet & nätverk

Vad BRT betyder och när man ska använda det

Vad BRT betyder och när man ska använda det
Anonim
 • Den trådlösa anslutningen
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Vad är Bitcoins?
 • byPaul Gil

  Image

  En certifierad datainstruktör med erfarenhet av projektledning inom webbutveckling.

  BRT betyder "vara där" eller "Jag är på väg!"

  Detta är ett vanligt uttryck bland vanliga chattare och personer som använder textmeddelanden. För onlinechattare används BRT ofta i onlinespel eller diskussionsforum. Du kommer att se BRT ganska ofta när du spelar World of Warcraft, Final Fantasy, Second Life eller andra rollspel eller första person shooter-spel.

  BRT är ett annat sätt att säga "Jag är på väg." Vanligtvis som små bokstäver säger detta artiga uttryck människor att vänta tålmodigt medan du reser för att träffa dem i spelet, i ett annat chattrum eller i en annan kanal på din Ventrilo / TeamSpeak-server. I samband med ett textmeddelandesamtal är det ett artigt sätt att säga "Jag skyndar mig, så jag borde inte vara lång innan jag träffar dig." BRT har ett vanligt kusinuttryck: AFK (borta från tangentbordet).

  Exempel på textmeddelande

  (användare 1): Skynda dig! Vi är nästan framme på linjen!

  (användare 2): BRT, parkering nu

  Exempel på användningsexempel 1

  (Person 1): Shelby, var är du? Vi är här på baksidan av restaurangen vid fönstret, och vi är nästan färdig med aptitretare!

  (Person 2): Du är på Hudson's på Whyte, eller hur?

  (Person 1): Ingen dummy, vi bytte till Joey's på 104 st! Jag skickade dig ett mail.

  (Person 2): OI kontrollerade inte min e-post, sry. BRT! Jag är bara fem kvarter bort

  (Person 1): Skynda dig!

  Exempel på användningsexempel 2

  (användare 1): Paul, vi väntar här med chefen. Är du tillbaka på tangentbordet?

  (användare 2): Avslutar bara telefonsamtal nu, brt!

  BRT-uttrycket, som många andra internetuttryck, är en del av online-konversationskulturen.

  Uttryck som liknar BRT

  • BBIAB : Var tillbaka lite
  • TTYL : Prata med dig senare
  • CU : se dig!
  • CUL8R : Vi ses senare!)
  • BRB : Var rätt tillbaka

  Webb- och textförkortningstolkning

  Kapitalisering är en problemfri när man använder förkortningar i textmeddelanden och chattkargon . Du är välkommen att använda alla versaler (t.ex. ROFL) eller alla små bokstäver (t.ex. rofl), och betydelsen är identisk. Undvik att skriva hela meningar med stora bokstäver, eftersom det betyder att man skriker online.

  Rätt skiljetecken är på samma sätt en oberoende med de flesta förkortningar i textmeddelanden. Exempelvis kan förkortningen för "för lång, inte läst" förkortas som TL; DR eller som TLDR. Båda är acceptabla, med eller utan skiljetecken.

  Använd aldrig perioder (punkter) mellan dina jargongbokstäver. Det skulle besegra syftet med att påskynda tumtypen. Till exempel skulle ROFL aldrig stavas ROFL, och TTYL skulle aldrig stavas TTYL

  Webb- och textetikett

  Att veta när man ska använda jargong i dina meddelanden handlar om att veta vem din publik är, veta om sammanhanget är informellt eller professionellt och sedan använda ett gott omdöme. Om du känner folket väl, och det är en personlig och informell kommunikation, använd absolut förkortningssjargon. På baksidan, om du bara startar en vänskap eller professionell relation med den andra personen, undvik förkortningar tills du har utvecklat en rapport.

  Om meddelandet är i professionellt sammanhang med någon på jobbet, eller med en kund eller leverantör utanför ditt företag, undvik helt och hållet förkortningar. Att använda stavningar med full ord visar professionalism och artighet. Det är mycket lättare att göra fel på sidan för att vara för professionell och sedan slappna av din kommunikation över tid än att gå åt andra håll.