Huvud sociala media Vad är Facebook-evenemang?
sociala media

Vad är Facebook-evenemang?

Vad är Facebook-evenemang?
Anonim

Skapa en händelse sida för att bjuda in dina vänner att delta

På appen trycker du på menyikonen i huvudmenyn (längst ner på skärmen på iOS och överst på skärmen på Android) och knackar sedan på Platser och händelser > Skapa .

 • Välj Skapa privat händelse på rullgardinsmenyn.

  På appen kanske du märker ytterligare ett alternativ här: Skapa grupphändelse . Det här alternativet är för att skapa händelser som är specifika för en av dina grupper. Du kan skapa dessa från gruppsidor också.

 • Alternativ 1: På webben väljer du Välj ett tema från de rekommenderade teman för att göra din händelsesida mer visuell, vilka är kategoriserade efter tillfällen som födelsedag, familj, semester, resor och mer.

  På appen trycker du på bildikonen i det övre högra hörnet.

  Alternativ 2: Välj Ladda upp foto eller video om du har ditt eget foto / videoklipp du vill använda.

 • Ange ett namn för ditt evenemang i fältet Händelsens namn / titel .

  Namnet på ditt evenemang kan endast vara upp till 64 tecken långt.

 • Ange den fysiska platsen för ditt evenemang i fältet Plats och välj lämplig adress i listan över platser som Facebook upptäcker.

  Om ditt evenemang är ett online-evenemang eller är värd på en icke-listad plats, ange den informationen som den är i fältet.

 • Anpassa datum / tid (webb) eller i dag vid 16:00 (app).

 • Välj Schema- knappen (endast webb) för att inkludera en valfri resplan för ditt evenemang.

 • Skriv in myrinformation som du vill lämna om händelsen i fältet Beskrivning .

 • Om det gäller börjar du skriva en väns namn i fältet Co-hosts och välj lämplig väns namn från listan. (Du kan ha flera co-värdar).

  På appen trycker du på Co-hosts för att söka eller välja vänner från en lista.

 • Avmarkera alternativt gästerna kan bjuda in vänner om du inte vill att någon annan ska bjudas in.

  På appen trycker du på den gröna knappen bredvid dessa alternativ för att stänga av den.

 • Välj Skapa privatevenemang (eller Skapa i appen) som publicerar (och tar dig till) händelsens Facebook-sida.

 • Välj fliken Bjud in och sök efter namn på vänner till appen eller välj vänner från den angivna listan. Du kan lägga till en valfri anteckning som hjälper till att anpassa inbjudan.

  Samarbeta med dina inbjudna och deltagare för att skapa spänning och förväntan på evenemanget. Skriv ett inlägg, lägg till ett foto / video eller skapa en enkät på din händelsesida för att hjälpa människor att hålla sig i slingan medan de väntar på datum och tid för evenemanget.

  Ställa in ett offentligt evenemang

  Du ställer in en offentlig händelse på samma sätt som en privat händelse, men bara upp till en viss punkt.

  Du kan i princip använda de första stegen ovan för att skapa en offentlig händelse, men välj Skapa offentlig händelse från fliken Skapa händelse istället. Anpassa sedan ditt foto, händelsens namn, plats, start och slut dag och tid precis som du skulle göra för en privat händelse.

  Därefter visar inställningsskärmen för Public Event ett avsnitt där du kan ange ytterligare information. Du kan välja en kategori för händelser, ange nyckelord och ange om evenemanget erbjuder gratis inträde eller är barnvänligt.

  När du har lagt till nödvändig information för alla fält väljer du Skapa- knappen, som kommer till den offentliga händelsens nya Facebook-sida.

  Facebook-händelsebegränsningar

  Facebook sätter en 500-inbjudningsgräns för att undvika rapporter om skräppost. Om du skickar inbjudningar till ett stort antal personer som inte svarar, förbehåller sig Facebook rätten att ytterligare begränsa antalet personer du kan bjuda in till ditt evenemang.

  Du kan utöka räckvidden genom att låta alla du bjuda in bjuda in sina vänner och genom att namnge en co-host, som också får bjuda in upp till 500 personer.

  Marknadsför ditt Facebook-evenemang

  När du har planerat din händelsesida och dess sida är fylld med intressant information, vill du marknadsföra händelsen för att öka deltagandet.

  Du kan göra detta på flera sätt:

  • Om ditt evenemang är offentligt, dela händelsen på din nyhetsflöde eller i grupper du tillhör, om gruppen tillåter det.
  • Skapa en Facebook-annons för evenemanget. Facebook-annonsgraden är låg och du kan rikta in dig på en specifik målgrupp.
  • Om du har en värd för evenemanget, be den personen att dela evenemanget också.
  • När du närmar dig datumet för evenemanget, se till att dela fler foton, videor, berättelser och uppdateringar på händelsessidan för att skapa intresse.
  • Använd din mobila enhet för att göra en Facebook-direktström från händelseförberedelserna eller själva evenemanget.
  • Oavsett om evenemanget är privat eller offentligt kan du bjuda in alla dina Facebook-vänner eller personer du känner från dina grupper eller företagssida. Om de inte finns på Facebook kan du fortfarande bjuda in dem via e-post eller textadress.