Huvud köpa guider Vad är skillnaderna mellan skannrar?
köpa guider

Vad är skillnaderna mellan skannrar?

Vad är skillnaderna mellan skannrar?
Anonim

 • Smartphones
 • Spel & konsoler
 • Gadgets
 • TV och hemmabio
 • kameror
 • Audio
 • avWilliam Harrel

  Datateknikredaktör, författare, författare och instruktör med över 30 års erfarenhet.

  80

  80 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Det finns några olika typer av skannrar i världen och som för skrivare beror den som är rätt för dig beroende på hur du tänker använda den. De vanligaste typerna är flatbäddsskannrar, arkmatade skannrar, fotoskannrar och bärbara skannrar. Låt oss ta en kort titt på de fyra olika typerna och vad de är bra för innan vi köper en skanner.

  Flatbäddsskannrar

  Flatbäddsskannrar kommer att ta lite skrivbordsutrymme men ger mycket knäpp för pengarna. De ser ut som miniatyrskrivare med ett fällbart lock som skyddar glasplattan. Beroende på storleken kan en plattskannare passa in i standarddokument eller lagstorlekar, och det flexibla omslaget låter dig skanna stora artiklar som böcker. Dessa skannrar är utmärkta för att skanna enstaka tidningsartikel, bokkapitel eller fotografi; eller för dem som kan behöva skanna eller skrymmande artiklar som t ex omslaget på en DVD. Flatbäddsskannrar är ofta inbyggda i multifunktionsskrivare (MFP). Du kan hitta en anständig plattskanner för $ 100 eller mindre.

  Fotoskannrar

  Skanning av dokument kräver inte hög upplösning eller färgdjup, men skanning av foton gör det. Många universalskannrar kan också skanna foton, vilket betyder att du inte behöver en separat enhet för att hantera dina fotografier. Men om du behöver en skanner främst för att digitalisera filmnegativ eller bilder, är en fotoscanner en bättre affär (även om den är avsevärt dyrare än en all-scanner). Fotoskannrar inkluderar specialteknik så att de kan hantera bilder och negativ; de har också inbyggd programvara för att städa upp gamla foton. Epson Perfection V850 Pro Photo Scanner är till exempel en utmärkt fotoscanner. Det kommer att kosta dig lite mer än en genomsnittlig skanner / skrivare, men fotoskannrar som dessa kommer med adaptrar för skanning av bilder och negativ, och de skannar med exceptionellt höga upplösningar, jämfört med andra typer av skannrar.

  Arkskannrar

  Arkskannrar är mindre än plattskannrar; Som namnet antyder matar du ett dokument eller ett foto i skannerns automatiska dokumentmatare, eller ADF, snarare än att placera det ovanpå plattan ett foto eller dokument åt gången. Du kommer att vinna tillbaka något av det skrivbordsutrymmet med en arkmatad skanner men du kan offra viss upplösning under processen. Om du bara skannar dokument kan det dock vara en värdefull handel, speciellt om du har många av dem eftersom du kan mata dem i massor. Med en platt-skanner måste du skanna en sida åt gången (såvida den inte kommer med en automatisk dokumentmatare). Arkskannrar startar runt $ 300 och blir allt dyrare, beroende på hastighet och funktioner. De flesta arkmatade skannrar i dag är ganska snabba och laddade med funktioner för att fånga in och bearbeta data.

  Bärbara skannrar

  Bärbara skannrar är små nog att ta med på vägen. Faktum är att vissa är små nog att sätta i fickan; pennskannrar är bara lite större än reservoarpennor och kan skanna texten på ett dokument rad för rad. Vissa är så breda som en sida och rullar lätt ner på sidan. De kommer inte att ge högupplösta skanningar och är därför inte bra för att skanna fotografier eller andra applikationer där du behöver ett högkvalitativt resultat. Eftersom de inte är billigare än flatbäddsskannrar är de förmodligen bara användbara om du är student, forskare eller spion. Tänk också på att kvalitet och noggrannhet i stor utsträckning baseras på hur stabil och korrekt du kan hålla enheten medan du genomför en skanning.