Huvud Gaming Vilka tillbehör behövs för att spela Wii-spel?
Gaming

Vilka tillbehör behövs för att spela Wii-spel?

Vilka tillbehör behövs för att spela Wii-spel?
Anonim

 • Xbox
 • PlayStation
 • PC
 • Mobil
 • Minecraft
 • Klassiska spel
 • avCharles Herold

  En spelgranskare som specialiserar sig på Nintendo-konsoler, spel och kringutrustning.

  22

  22 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  För det mesta behöver du inga specialtillbehör för att spela de allra flesta Wii-konsolspel. Du behöver bara Wii-konsolen. När du köper Wii kommer den med en Wii-fjärrkontroll, Wiis primära styrenhet, som ser ut som en tv-fjärrkontroll, och en Wii Nunchuk, en enhet som fästs till fjärrkontrollen med en sladd och hålls i motsatt hand. Nunchuk används inte för alla spel, men den används för många. Wii-fjärrkontrollen är alltid nödvändig.

  Många spel har ett multiplayer-läge som tillåter upp till fyra spelare att spela samtidigt, så det är en bra idé att ha minst en Remote och Nunchuk till så att en vän kan spela med. Du kan antingen köpa Nintendos fjärrkontroller och Nunchuks, eller prova tredjepartskontrollanter från företag som Nyko. Tredje parts fjärrkontroller är ofta billigare, även om vissa människor klagar över att de inte är lika pålitliga.

  Avgörande tillbehör

  Vissa spel kräver mer än bara en Wii Remote och Nunchuk. De vanligaste nödvändiga tillbehören är MotionPlus och Balance Board. Detta bör anges på framsidan av spelrutan med en bild av nödvändig kringutrustning som är omringad i texten som säger att det krävs. Wii Fit Plus visar till exempel en bild av balansstyrelsen med en cirkel runt sig som säger "Kräver Wii balanskort" och text bredvid det som säger samma sak. MotionPlus-spel kan spelas med antingen MotionPlus-tillägget anslutet till en Wii-fjärrkontroll eller med det MotionPlus-kapabla Wii Remote Plus.

  Andra spel säger bara att de är kompatibla med en kringutrustning. Till exempel "Punch-Out!" indikerar att det är "Kompatibelt med Wii Balance Board", vilket betyder att spelet är utformat så att du kan spela det utan balanstavlan, men om du har det kan du göra extra saker i spelet. Ibland är de extra sakerna mycket viktiga, ibland är de inte. Det är alltid viktigt att göra lite research och kolla recensioner av spel för att mäta hur viktigt dessa kompatibla tillbehör är innan du investerar i allt tillbehör.

  Det är värt att nämna att du inte bara kan köpa en balanstavla själv; det är bara packat med "Wii Sports" och "Wii Sports Plus."

  Estetiska kontroller

  Vissa tillbehör är alltid valfria, till exempel Wii Wheel och Wii Zapper. Wii-hjulet är ett hjulskal, vilket betyder att det helt enkelt är utformat för att omsluta en fjärrkontroll. De flesta racingspel kommer att ha ett meddelande på framsidan om att de är kompatibla med Wii Wheel. Hjul är aldrig nödvändiga för att spela ett spel, och de lägger inte så mycket på vägen för funktionalitet, men de ger en känsla av att du faktiskt kör, så många föredrar att använda dem.

  Wii Zapper är likadan, ett vapenutrustning som håller en fjärrkontroll och Nunchuk och används i många skjutspel som "Call of Duty: World at War" eller "Resident Evil: The Darkside Chronicles." Återigen behöver du inte det, men människor känner att hålla en fjärrkontroll som är formad som en pistol bidrar till upplevelsen.

  Det finns också tillägg för många sportspel och minispel. Uppsättningar som "Nerf Sports Pack" eller Penguin Uniteds MotionPlus-kompatibla Active Motion Bundle för "Wii Sports Resort" har tillbehör för att göra din fjärrkontroll till en golfklubb eller en ping-pong-paddel. Du behöver dem aldrig, men de kan vara roliga tillägg.

  Icke-standardkontroller

  Vissa spel har sina egna styrenheter. Dessa inkluderar serien "Rock Band", "Guitar Hero" och "Dance Dance Revolution". Ofta är dessa spel med sina kontrollörer, men inte alltid. Man kan förvänta sig att sådana spel ska ange på lådan vilka kontroller de behöver, men du kan bli förvånad över att se någon sådan indikator på omslaget till "Lego Rock Band."

  Återigen är det en bra idé att läsa recensioner om spel innan du köper dem. Du kan också prova att fråga en säljare i en spelbutik, även om det inte finns någon garanti för att de vet vad de pratar om, men de flesta borde veta något lika viktigt som om ett spel behöver en gitarrkontroller.