Huvud webbsökning Sätt att sätta video på en webbplats
webbsökning

Sätt att sätta video på en webbplats

Sätt att sätta video på en webbplats
Anonim

Videoinnehåll förbättrar besökarnas upplevelse på din webbplats

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avGretchen Siegchrist

  En professionell videograf som tycker om att hjälpa amatörer att behärska grunderna i stationär video.

  Att använda video på webbplatser är en vanlig praxis för alla från mamma bloggare till Fortune 500 företag. Det finns flera sätt att lägga en video på webbplatser. Den du använder beror på ditt tekniska kunniga, dina mål för videon och din budget.

  Förstå din webbplats

  Innan du lägger en video på din webbplats måste du förstå hur du ändrar innehåll på din webbplats. Om du arbetar med en bloggmall eller har ett enkelt innehållshanteringssystem, bör du kunna lägga en video på webbplatsen själv. Några av de gratis bloggplattformarna, till exempel WordPress och Weebly, kräver att du köper ett premiumpaket för att vara värd för video, men själva processen är enkel och rekommenderas för nybörjare.

  Annars behöver du lite kunskap om webbprogrammering eller professionell hjälp för att lägga en video på din webbplats.

  Välj din webbhotellleverantör

  När det gäller att välja en värdleverantör för videon på din webbplats har du tre grundläggande val: vara värd för videon på en gratis webbplats som YouTube, registrera dig med ett innehållsleveransnätverk för att vara värd för din video eller vara värd för videon på din egen webbserver.

  Bädda in YouTube-videor på din webbplats

  Att använda YouTube eller en annan gratis video-delningswebbplats är det enklaste sättet att få video på din webbplats. De flesta av dessa webbplatser erbjuder gratis konton och låter dig ladda upp ett obegränsat antal videor. Videodelningsplatserna konverterar sedan dina videor till Flash och ger dig den kod du behöver för att bädda in den på din egen webbplats eller blogg.

  Använd ett innehållsleveransnätverk för webbplatsvideo

  Innehållsleveransnätverk laddar upp, konverterar, värdar och strömmar dina webbplatsvideor, och de låter dig göra mycket mer utöver det. Med ett innehållsleveransnätverk kan du anpassa utseendet och beteendet hos videospelaren, automatiskt infoga annonser i dina webbfilmer eller ladda användare för att ladda ner ditt videoinnehåll.

  Många nätverk för leverans av innehåll inkluderar anpassade videosidor och webbplatser, så du behöver inte oroa dig för många av de tekniska aspekterna av att lägga en video på din webbplats, men du kan också bädda in en video på befintliga webbsidor.

  Värd videon på din egen webbserver

  Om du har köpt serverutrymme för att vara värd för din webbplats kan du bli frestad att vara värd för filmerna där. Innan du gör detta bör du kontakta din webbhotell för att se till att du har gott om lagringsutrymme och bandbredd för att hantera extra trafik från videor.

  Om du väljer att vara värd på din egen webbplats behöver du en SWF-spelare. Om du känner till Flash kan du designa spelaren själv. Använd annars en gratis spelare som JW-spelaren. Konvertera sedan din video till Flash, ladda upp den och sätt in den nödvändiga koden (JW erbjuder en installationsguide som genererar koden åt dig).

  tips

  • Även om du använder ett innehållsleveransnätverk eller själv värd dina videor, ladda upp videoklippet till YouTube och andra videodelningswebbplatser. Det är ett gratis och enkelt sätt att öka exponeringen och publiken som din video får.
  • Använd smart video-SEO-taktik när du titlar på din videosida, videofil och eventuella taggar eller metainformation för att öka chansen att din video dyker upp i sökmotorer.
  • Inte själv värd något du hoppas göra till en viral video. Om videon sprängs kan du krascha hela servern och göra det omöjligt för någon att titta på. Använd YouTube istället. Det har plattformen och publiken når du behöver för någon mängd viral framgång.
  • Anpassa videoinställningarna om du bäddar in video från YouTube eller en liknande webbplats. Videodelningsplatser låter dig vanligtvis anpassa videobäddringskoden för att påverka videospelarens beteende. Du kan ställa in den för autoplay, HD eller standard, aktivera eller inaktivera sociala funktioner och kontrollera videor som visas efteråt.