Huvud programvara och appar Viddy App för iPhone Review
programvara och appar

Viddy App för iPhone Review

Viddy App för iPhone Review
Anonim

 • Webbläsare och Internet
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Uppdatering: Viddy (omdirigerades som Supernova 2013) stängdes den 15 december 2014. Trots att han blev en av de mest populära videodelningsplattformarna 2011 och 2012 med över 50 miljoner användare på toppen av sin popularitet, kunde Viddy inte hålla jämna steg med andra stora videoapp-spelare som gick in i dess territorium - framför allt Instagram-video och Twitter's Vine-app.

  Så här var Viddy 2012.

  Viddy: The New Instagram for Video?

  Viddy beskriver sig själv som "ett enkelt sätt för alla att fånga, producera och dela vackra videor med världen."

  Enkelt uttryckt är Viddy en videoapp. Men även om det handlar om att ta bra video, lyser Viddy verkligen för att vara sitt eget sociala nätverk - på samma sätt som Instagram. Faktum är att om du redan är en ivrig Instagramanvändare bör du märka en hel del likheter mellan de två apparna när det gäller Viddys användargränssnitt. Du kan till och med tillämpa vintagefilter över dina videor - precis som vad Instagram gör med sin fotofilterfunktion.

  På många sätt är Viddy verkligen som Instagram för video. Från maj 2012 hade Viddy-appen lockat 26 miljoner användare att registrera sig för ett konto. Ganska många högprofilerade individer och kändisar har till och med hoppat ombord med Viddy, inklusive Mark Zuckerberg, Shakira, Jay-Z, Snoop Dogg och Will Smith.

  Hur det fungerar

  När du har installerat appen kan du få ditt Viddy-konto konfigurerat gratis. Använd menyn längst ner på skärmen för att navigera genom appflikarna. Den sista fliken längst upp till höger leder dig till din profil. Du kan registrera dig för ett Viddy-konto via e-post, Twitter eller Facebook.

  Videofångningsprocessen är enkel och intuitiv, och appen låter dig ta video direkt genom Viddy-appen, vilket görs genom att trycka på den mittersta kamerafliken på menyn. När en video har spelats in kommer Viddy att fråga om du vill använda videon eller ta om videon. När du har tryckt på den gröna bocken kan du använda effekter, ljud och vintage-filter. Du kan sedan namnge din video och lägga till en beskrivning innan du delar den på Facebook, Twitter, Tumblr eller YouTube.

  Du kan också ladda upp befintliga videor från din iPhone för att delas på Viddy.

  Viddys funktioner för sociala nätverk

  Precis som på Instagram har du ett videoflöde som visar alla videor publicerade av de Viddy-användare som du följer. Du kan gilla, kommentera, visa taggarna och dela videoklipp över andra sociala nätverk också.

  För att hitta nya användare att följa kan du navigera till brandikonen på nedre menyn och kolla vilka videor som är populära, trendiga och nya. För att visa en användares profil, klicka bara på deras profilfoto. Du kan sedan välja att följa den användaren om du vill att deras videor ska visas i din ström.

  Aktivitetsfliken visar kommentarer, följer, gillar och andra åtgärder som vidtagits av personerna du följer och de personer som följer dig.

  Recension av Viddy

  Efter att ha installerat appen (som kan laddas ner gratis från iTunes) och tagit sig tid att snabbt bläddra igenom flikarna påminde vi nästan omedelbart på Instagram, som i princip är identiskt med Viddy i fotoformat. Eftersom vi redan gillar Instagram var det trevligt att se likheterna.

  Det var enkelt att spela in vår första video. Appen verkade emellertid inte justera videon och hamnade i sidled, men de kan ha haft mer att göra med det faktum att vi höll vår iPod Touch platt. Att använda effekter var mycket enkelt och roligt att göra, och bearbetningen av videon tog bara några sekunder, vilket också var trevligt.

  Delningsalternativ är alltid lite besvärliga med en ny app, och videon publicerades automatiskt på vårt Twitter-flöde eftersom vi hade Twitter konfigurerat till Viddy. Det tog oss ett tag att ta reda på att standardinställningarna för sociala nätverk är inställda på att dela dina videor automatiskt, så vi behövde trycka på delningsinställningarna för att visa en röd punkt snarare än en grön punkt för att stänga av delningen.

  I jämförelse med Keek, som är en annan app för delning av mobilvideor som tidigare har granskats, gillar vi Viddy bättre på grund av dess likheter med Instagram och dess effekter. Keek delar faktiskt fler likheter med YouTube. Vi antar att den största fördelen Keek har över Viddy är att Keek tillåter en tidsgräns för video på upp till 36 sekunder medan Viddy har en tidsgräns på 15 sekunder.

  Vi skulle gärna se Viddy komma till andra enheter som Android och till och med iPad. Vi kan definitivt se varför så många människor tog upp denna app så snabbt. Det är roligt och enkelt att använda, plus när du är vänner också använder det och du har några stora kändisar att följa, kan det vara svårt att hålla sig borta från det.