Huvud sociala media Använda din Twitter-hemsida: Steg för steg-guide
sociala media

Använda din Twitter-hemsida: Steg för steg-guide

Använda din Twitter-hemsida: Steg för steg-guide
Anonim

Standardvyn när du loggar in på Twitter är fliken längst till vänster, fliken Hem. Lägg märke till att det markeras när du klickar på Hem från var som helst på Twitter-webbplatsen och återgår till din Twitter-hemsida. Det är därför Twitter kallar detta din hemmatidslinje.

Som standard visar Twitter-tidslinjevynen alla tweets som skickats av de personer du har valt att följa i omvänd kronologisk ordning i en lång vertikal kolumn, med de senaste visas högst upp på sidan. Det är därför det naturligtvis kallas en tidslinje för att det är kronologiskt. Tweetsna är till och med tidsstemplerade, baserat på hur länge sedan de skickades.

Din tweet-tidslinje är mycket interaktiv. Under alla tweet ser du valfria åtgärder du kan vidta, inklusive svar, retweet like och meddelande. Dessa menyalternativ visas under varje tweet i flera år, men i slutet av 2011 började Twitter testa ett nytt gränssnitt som satte tweet-interaktionsknapparna ovanpå meddelandet för att göra dem mer framträdande

Klicka på någon tweet så visas den förstorad, med alla svar eller medföljande bilder som visas nedan. Twitter började också experimentera med nyligen utvidgade visningar av tweets i slutet av 2011 och visade mer information om dem direkt i tidslinjen när du till exempel klickar på en "öppen" knapp.

Andra tidslinjevyer

Du kan alltid ändra vad som visas i din tidslinje eller tweet-ström genom att använda de andra flikarna på din Twitter-hemsida för att skapa alternativa tweet-strömmar.

De två flikarna längst upp till höger, för Twitter-sökningar och Twitter-listor, är de två mest framstående sätten att få fram andra meddelandeströmmar förutom bara de personer du följer.

Den lilla sökrutan ovanpå tweetboxen "Vad händer" är ett annat sätt att få fram en annan tidslinje för tweet. Ange bara ett nyckelord eller #hashtag som "Obama" så ser du en samling tweets som innehåller dessa ord.

Låt oss sedan titta på vad de mellersta flikarna på Twitter-hemsidan gör, börjar med fliken @ användarnamn.

02

av 03

Twitter-profilsida: Allt om dig

Din Twitter-profil bor inte på en ny plats. Klicka på @ Användarnamn som visas under din bild i skärmens övre vänstra hörn. Om du klickar på den öppnas alla aktiviteter som inträffar på Twitter som involverar dig eller ditt användarnamn.

När du klickar på den fliken, i den mellersta kolumnen (där din hemtidslinje normalt visas) ser du nu andra saker om dig. Exempelvis kan eventuella nyligen återvände av dina meddelanden visas tillsammans med en lista över vem som har följt dig nyligen.

Du bör också se alla meddelanden som skickas direkt till dig, till exempel om ditt användarnamn eller @replies. Och om någon har gillade dina meddelanden ("favorit" på Twitter det liknar "gilla" på Facebook) som borde dyka upp också.

När du har fått många Twitter-följare och konversationer igång kanske du vill skära igenom röran och helt enkelt se vem som har nämnt dig på Twitter, vilket motsvarar någon som skickar ett direktmeddelande till dig. För att göra det markerar du den lilla rutan "Visa endast omnämningar" högst upp i meddelandeströmmen. Sedan kommer tidslinjen för saker om dig att förändras; det visar vad som tidigare var @Mention-fliken på din Twitter-hemsida, nämligen bara dina @mentions.

03

av 03

Twitter Startsida Moments Stream visar vad folk gör

Fliken Moments på din Twitter-hemsida liknar nyhetsflödet på Facebook. Den innehåller en lista över den senaste tidens aktivitet av de personer du följer på Twitter.

Klicka på "Aktivitet" och din Twitter-hemsida ska fyllas med en lista över vad dina tweeps har gjort - vem de har valt att följa på senare tid, vad de retweetar på nytt.

Fliken Moments visar inte nästan lika mycket om människor som har valt att skydda sina tweets, men det är en minoritet av Twitter-användare. De flesta Twitter-användare väljer att ha sina tweets offentliga.

I grund och botten visar fliken Moments allt vad människor gör utom att tweeta. Om du skapar en lista visas den på fliken Aktivitet för de personer som följer dig. Och varje gång du lägger till någon i en lista kommer det också att visas i dina följares aktivitetsflikar.

Twitter's hjälp sida säger att inte alla retweets dyker upp i din aktivitet tidslinje, bara de retweetade av minst två personer du följer.

Aktivitetens tidslinje var en ny funktion som Twitter rullades ut 2011 och den gjorde i grunden Twitter ännu mer ett socialt nätverk än en enkel meddelandetjänst.