Huvud programvara Använda flera dokument för att skapa ett huvuddokument i Word
programvara

Använda flera dokument för att skapa ett huvuddokument i Word

Använda flera dokument för att skapa ett huvuddokument i Word
Anonim

 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • avMartin Hendrikx

  Har skrivit för How-To Geek och andra butiker om olika teknikämnen. Hendrikx har också arbetat som en oberoende forskare.

  29

  29 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du har flera dokument som du behöver kombinera men inte vill gå igenom besväret med att kombinera dem manuellt och konsolidera formateringen, varför inte skapa ett enda huvuddokument? Du undrar kanske vad som kommer att hända med alla sidnummer, index och innehållsförteckning. Huvuddokumentfunktionen kan hantera det! Förvandla dina flera dokument till en enda Word-fil.

  Vad är en huvudfil?

  I huvudsak visar det länkarna för enskilda Word-filer (även känd som underdokument.) Innehållet i dessa underdokument finns inte i huvuddokumentet, det är bara länkarna till dem. Det innebär att det är enkelt att redigera underdokumenten eftersom du kan göra det på individuell basis utan att störa de andra dokumenten. Dessutom kommer ändringar gjorda på separata dokument automatiskt att uppdateras i huvuddokumentet. Även om mer än en person arbetar med dokumentet kan du skicka olika delar av det till olika personer via huvuddokumentet.

  Låt oss visa dig hur du skapar ett huvuddokument och dess underdokument. Vi kommer också att skapa ett huvuddokument från en uppsättning befintliga dokument och hur man gör en innehållsförteckning för masterdokumentet.

  Skapa huvuddokumentet från repan

  Det betyder att du inte har några befintliga underdokument. För att starta, öppna ett nytt (tomt) Word-dokument och spara det med ett filnamn (som "Master".)

  Gå nu till "File" och klicka sedan på "Outline". Med hjälp av stilmenyn kan du skriva in rubrikerna i dokumentet. Du kan också använda avsnittet Konturverktyg för att sätta rubrikerna i olika nivåer.

  När du är klar går du till fliken Beskrivning och väljer "Visa dokument i huvuddokumentet."

  Här har du ännu fler alternativ för att beskriva. Markera konturen som du just skrev och tryck på "Skapa."

  Nu har varje dokument sitt eget fönster. Se till att spara ditt huvuddokument igen.

  Varje fönster i huvuddokumentet är ett underdokument. Filnamnet för dessa underdokument kommer att vara namnet på rubriken för varje fönster i huvuddokumentet.

  Om du vill gå till föregående vy klickar du på "Stäng konturvy."

  Låt oss lägga till en innehållsförteckning till huvuddokumentet. Håll muspekaren i början av dokumentets text och gå till "Referenser" och klicka sedan på "Innehållsförteckning." Välj alternativet du vill ha från alternativen för automatisk tabell.

  Du kan gå till "Hem" och sedan klicka på "Paragraf" och klicka på styckesymbolen för att se avsnittbrott och vilka typer de är.

  Obs: Word sätter in en obruten sektionsbrytning före och efter varje underdokument när du skapar ett huvuddokument från grunden så att det inte finns några sidbrytningar. Ändå kan du ändra typen av enskilda sektionsbrytningar.

  Vårt exempel visar de utvidgade underdokumenten när vårt dokument är i dispositionsläge.

  Skapa ett huvuddokument från befintliga dokument

  Kanske har du redan dokument som du vill kombinera till ett huvuddokument. Börja med att öppna ett nytt (tomt) Word-dokument och spara det med "Master" i filnamnet.

  Gå till "Visa" och klicka sedan på "Kontur" för att öppna fliken Beskrivning. Välj sedan "Visa dokument i huvuddokumentet" och lägg till ett underdokument innan du trycker på "Infoga."

  Menyn Infoga subdokument visar platserna för dokumenten du kan infoga. Välj den första och tryck på "Öppna."

  Obs! Försök att behålla alla dina underdokument i samma katalog eller mapp som huvuddokumentet.

  En popup-ruta kan säga att du har samma stil för både underdokumentet och huvuddokumentet. Slå "Ja till alla" så att allt förblir konsekvent.

  Upprepa nu den här processen för att infoga alla underdokument du vill ha i huvuddokumentet. I slutet minimerar du underdokumenten genom att klicka på "Dölj underdokument" som finns på fliken Outlining.

  Du måste spara innan du kan kollapsa underdokumenten.

  Varje underdokumentlåda visar den kompletta sökvägen till dina underdokumentfiler. Du kan öppna ett underdokument genom att dubbelklicka på dess symbol (övre vänstra hörnet) eller genom att använda "Ctrl + Klicka."

  Obs: Importera befintliga Word-dokument till en huvudfil innebär att Word kommer att infoga sidbrytningar före och efter varje underdokument. Du kan ändra typ av sektionsbrott om du vill.

  Du kan visa huvuddokumentet utanför konturvyn genom att gå till “Visa” och sedan klicka på “Utskriftslayout.”

  Du kan lägga till en innehållsförteckning på samma sätt som du gjorde för masterdokument som skapats från grunden.

  Nu när alla underdokument finns i huvuddokumentet kan du lägga till eller redigera sidhuvud och sidfot. Du kan också redigera innehållsförteckningen, skapa ett index eller redigera andra delar av dokumenten.

  Om du skapar ett huvuddokument i en tidigare version av Microsoft Word kan det bli skadat. Microsoft Answers-webbplatsen kan hjälpa dig om det händer.