Huvud sociala media Använda Facebook-grupper
sociala media

Använda Facebook-grupper

Använda Facebook-grupper
Anonim

Du kan använda en Facebook-grupp som ett privat rum

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  268

  268 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En Facebook-grupp är en plats för gruppkommunikation och för människor att dela sina gemensamma intressen och uttrycka sin åsikt. De låter människor samlas runt en gemensam sak, fråga eller aktivitet för att organisera, uttrycka mål, diskutera frågor, posta foton och dela relaterat innehåll. Vem som helst kan skapa och hantera sin egen Facebook-grupp, och du kan till och med gå med upp till 6 000 andra grupper.

  Grupper, som diskuteras nedan, är inte desamma som privata gruppmeddelanden som används i Facebook Messenger.

  Snabbfakta om Facebook-grupper

  Här är några korta saker om hur Facebook-grupper fungerar:

  • Alla Facebook-användare kan skapa en grupp
  • Vissa grupper låter någon gå med men andra kan vara privata
  • När du går med i en grupp, antingen privat eller offentlig, kan dina Facebook-vänner se att du har gått med i den
  • Vissa grupper är hemliga och kan inte sökas efter, i vilket fall en kvalificerad gruppmedlem måste bjuda in dig
  • Att lämna en grupp meddelar inte de andra medlemmarna
  • Endast skaparen av gruppen och alla som de skapar en admin har kraften att bjuda in någon till en grupp
  • Du kan skapa händelser, ladda upp bilder / video och dela filer i en grupp
  • Grupper kan raderas genom att ta bort alla medlemmar

  Facebook-sidor kontra grupper

  Grupper på Facebook har genomgått förändringar sedan de först implementerades. Det fanns en tid då grupper som en användare var medlem av skulle dyka upp på sin egen personliga sida. Så om du var i en grupp som heter "Fotbollsfans" skulle alla som kunde se din profil veta detta om dig.

  Nu är emellertid dessa typer av öppna forum kända som Pages, skapade av företag, kändisar och varumärken för att engagera med sin publik och publicera intressant innehåll. Endast administratörer av sidor kan posta till kontot, medan de som gillar sidan kan kommentera alla inlägg och bilder.

  Din personliga profil är vad du använder för att samverka med andra användare av sidor och grupper. När du lägger ut något, skickar du ditt namn och foto på din profil.

  Typer av Facebook-grupper

  Till skillnad från Facebook-sidor som alltid är offentliga, behöver en Facebook-grupp inte vara det. Om du kommenterar eller gillar en sida kommer all din information att vara tillgänglig för alla på Facebook som tittar på den sidan.

  Så om någon skulle besöka NFL på CBS Facebook-sida, kunde de se alla som kommenterade ett foto eller diskuterade en artikel. Det kan orsaka vissa integritetsproblem, särskilt om du inte har en solid förståelse för hur du skyddar din personliga profil.

  Stängda Facebook-grupper

  En grupp kan vara mer privat än en sida eftersom skaparen har möjlighet att stänga den. När en grupp är stängd, är det bara de som har blivit inbjudna till gruppen som kan se innehållet och informationen som delas i den.

  Ett exempel på en grupp kan vara gruppmedlemmar som tillsammans arbetar med ett projekt och vill kommunicera med varandra mer effektivt.

  Genom att skapa en grupp ges teamet ett privat forum för att dela idéer om projektet och publicera uppdateringar, precis som med en sida. Fortfarande delas all information endast med dem inom gruppen när den har stängts. Andra kommer fortfarande att kunna se att gruppen finns och som är medlemmar, men de kommer inte att kunna se några inlägg eller information inom den stängda gruppen om de inte är inbjudna.

  Hemliga Facebook-grupper

  Ännu mer privat än den stängda gruppen är den hemliga gruppen. Den här typen av grupp är exakt vad du kan förvänta dig att den skulle vara - hemlig. Ingen på Facebook kan se en annan hemlig grupp än de i gruppen.

  Denna grupp visas inte någonstans på din profil, och bara de inom gruppen kan se vem medlemmarna är och vad som är postat. Dessa grupper kan användas om du planerar ett evenemang som du inte vill att någon ska veta om, eller om du bara vill ha en säker plattform att prata med vänner.

  Ett annat exempel kan vara en familj som vill dela bilder och nyheter med varandra på Facebook men utan att andra vänner ser allt.

  Offentliga Facebook-grupper

  Den tredje sekretessinställningen för en grupp är offentlig, vilket innebär att vem som helst kan se vem som är i gruppen och vad som har postats. Fortfarande är det bara medlemmar i gruppen som har möjlighet att posta inom den.

  Se denna tabell från Facebook som visar några andra detaljer om hur dessa sekretessinställningar skiljer sig åt för varje typ av Facebook-grupp.

  Nätverk av grupper vs sidor

  Ett annat sätt som grupper skiljer sig från Pages är att de arbetar i mindre nätverk än hela Facebook-nätverket. Du kan begränsa din grupp till nätverket för din högskola, gymnasium eller företag, samt göra den till en grupp för medlemmar i alla nätverk.

  Även om en sida kan samla så många likes som möjligt måste en grupp hållas på 250 medlemmar eller lägre. Detta tvingar omedelbart Facebook-grupper att vara mindre än Pages.

  En gång i gruppen fungerar Facebook bara annorlunda än din profil. En grupp använder inte tidslinjen utan visar istället inlägg i direkt kronologisk ordning, liknande det som före tidslinjen.

  Medlemmar i gruppen kan också se vem som har sett ett inlägg, vilket är en unik funktion för gruppkonton. Så om du lägger ut en ny idé för din grupps projekt eller publicerar något till din familjs Facebook-grupp, kan du läsa kvitton för vem som har tittat på det.

  En annan skillnad mellan att gå med i en grupp och gilla en sida är antalet aviseringar du får. När du är i en grupp får du meddelande varje gång någon publicerar, kommenterar eller gillar. Med en sida är det emellertid bara när någon gillar din kommentar eller taggar dig i en kommentar att du får höra om den, precis som med vanliga kommentarer och gillar på Facebook.

  Vilka sidor har grupperna inte

  En unik funktion som endast erbjuds i sidor är Page Insights. Detta gör att administratörerna för sidan kan se vilken aktivitet sidan har fått under en tidsperiod, även i en grafisk representation.

  Detta är bara ett av många sätt på Facebooksidor som du kan övervaka publiken och hur bra din produkt eller ditt meddelande tas emot. Dessa analyser erbjuds inte eller behövs i grupper eftersom de är avsedda att kommunicera med ett litet, valt antal människor snarare än en bred publik.