Huvud sociala media Använda Facebook Emoji och Smileys
sociala media

Använda Facebook Emoji och Smileys

Använda Facebook Emoji och Smileys
Anonim

Lägg till en liten personlighet till dina statusuppdateringar

 • Välj alla emoji som du vill inkludera i din Facebook-status. Du kan klicka genom varje kategori längst ner på menyn för att snabbt hoppa till andra typer av emoji eller bläddra igenom den enorma listan och ta dig tid att välja dina favoriter. När du är klar med att lägga till emoji i textrutan klickar du på det lilla Smiley Face igen för att stänga menyn och fortsätta uppdatera ditt inlägg om du vill genom att lägga till text bakom eller framför alla emoji.

 • När du är klar klickar du på knappen Post för att lägga upp emoji och din statusuppdatering så att alla dina Facebook-vänner kan se.

  Facebook-mobilappen stöder inte emoji exakt som de du ser i skrivbordsversionen. De flesta telefoner har dock inbyggt stöd för emoji. Leta efter en Smiley Face- ikon nära statusuppdateringsområdet. Tryck på den för att infoga en emoji på din mobila enhet.

  Hur man använder Emoji i Facebook-kommentarer och privata meddelanden

  Emoji är också tillgängliga i kommentarsavsnittet på Facebook och i privata meddelanden på Facebook och Messenger:

  1. Klicka inuti kommentarrutan vart du vill lägga ut emojierna.

  2. Använd den lilla Smiley Face- ikonen till höger om kommentarrutan för att öppna emoji-menyn. Välj en eller flera emoji och de läggs direkt in i kommentarrutan.

  3. Klicka på Smiley Face- ikonen igen för att stänga menyn och avsluta skriva kommentaren. Du kan lägga till text var som helst du vill, före eller efter emoji, eller hoppa över med text helt. Lägg kommentaren normalt med Enter- tangenten.

   Om du använder Messenger på din dator eller har ett meddelande öppet i Facebook är emoji-menyn precis under textlådan.

   Hur man använder Emoji i Facebook Messenger för mobil

   Använder du Messenger-appen på din telefon eller surfplatta? Du kan komma till emoji-menyn på nästan samma sätt:

   1. Tryck för att öppna konversationen du vill använda en emoji i eller starta en helt ny.

   2. Välj den lilla Smiley Face- ikonen till höger om textrutan.

   3. Gå till fliken Emoji i den nya menyn som visas under textrutan.

   4. Välj en emoji eller välj flera genom att fortsätta trycka på dem utan att lämna menyn.

   5. Tryck på Smiley Face igen för att stänga menyn och fortsätta redigera ditt meddelande.

   6. Tryck på Skicka- knappen för att skicka meddelandet med emoji.

    Andra bilddelningsalternativ

    När du publicerar en statusuppdatering på Facebook finns det en meny med objekt strax under textrutan och emoji-menyn som du kanske är intresserad av.

    De flesta av dessa alternativ har ingenting att göra med emoji och låter dig göra saker som att tagga vänner i inlägget, starta en enkät och kolla in på en närliggande plats.

    Om du vill publicera en bild istället för en liten ikonikliknande ikon, använd dock knappen Foto / Video . På samma sätt är GIF- och klistermärkesalternativ användbara om du vill lägga till dem i din statusuppdatering istället för en emoji eller utöver en emoji.

    Om du använder Facebook-mobilappen hittar du alternativet Känsla / aktivitet / klistermärke under statustextrutan eller Smiley Face- ikonen bredvid kommentartextfältet för att infoga den typen av ikoner och bilder om din enhet inte stöder emoji du är ute efter.