Huvud sociala media Använda Emoji på IPhone
sociala media

Använda Emoji på IPhone

Använda Emoji på IPhone
Anonim

Aktivera ditt inbyggda Emoji-tangentbord

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  29

  29 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  För att använda emoji på en iPhone behöver du bara aktivera det inbyggda emojis-tangentbordet i ditt iOS-operativsystem. Apple har gjort emoji-tangentbord tillgängliga gratis på alla iPhones sedan det rullade ut operativsystemet iOS 5.0.

  När det inbyggda emoji-tangentbordet är aktiverat visas längst ner på din smarttelefonskärm där det vanliga tangentbordet visas när du skriver meddelanden - bara i stället för bokstäver, visar emoji-tangentbordet rader av de lilla tecknade-liknande bilderna kända som "emoji" ”Eller smiley-ansikten.

  För att aktivera dina emoji-tangenter, gå till underkategorin "Allmänt" under "Inställningar" -menyn. Bläddra tre fjärdedelar av vägen till botten och tryck på “tangentbord” för att se tangentbordets inställningar.

  Leta efter "lägg till nytt tangentbord" och tryck på det.

  Det ska nu visa dig en lista över tillgängliga tangentbord på olika språk. Rulla ner förbi Ds och "Dutch" och leta efter den som är märkt "Emoji". Ja, Apple anser "emoji" som en typ av språk och listar det tillsammans med alla andra!

  Klicka på "Emoji" så installerar bildtangentbordet och gör det tillgängligt för dig när du skriver något.

  För att komma åt emoji-tangentbordet efter att det har aktiverats, ring upp ditt vanliga tangentbord och leta efter en liten jordikon längst ner, nedanför alla bokstäver, bredvid mikrofonikonen. Genom att trycka på världen kommer emoji-tangentbordet upp istället för de vanliga tangentbordsbokstäverna.

  Dra åt höger för att fortsätta se fler grupperingar av emoji. Klicka bara på valfri bild för att välja den och sätt in den i ditt meddelande eller inlägg.

  När du vill återgå till ditt vanliga tangentbord trycker du bara på det lilla klotet igen, så kommer det att vända tillbaka till det alfanumeriska tangentbordet.

  Vad betyder "Emoji"?

  Du undrar kanske vad emoji är och hur de skiljer sig från, säg, uttryckssymboler. Emoji är bildtecken. Ordet själv härrör från japanska som hänvisar till en grafisk symbol som används för att representera ett koncept eller idé. De liknar uttryckssymboler, bara bredare eftersom de inte bara uttrycker känslor som smileys och andra uttryckssymboler gör.

  Emoji är en språklig mashup som bokstavligen kommer från de japanska orden för "bild" och "karaktärer." Emojis började i Japan och är väldigt populära på japanska mobila meddelandeplattformar; De har sedan dess spridits över hela världen och används i en mängd olika sociala medieappar och kommunikationssystem.

  Många av emoji-bilderna har antagits i den globala datorkodkodningsstandarden, känd som Unicode. Unicode Consortium, gruppen som upprätthåller Unicode-standarden, antog en helt ny uppsättning av uttryckssymboler som en del av en uppdaterad Unicode-standard 2014. Du kan se exempel på populära uttryckssymboler på webbplatsen EmojiTracker.

  Emoji-tangentbordsappar

  Om du vill göra mer än att bara sätta in en emoji-klistermärke eller en emoticon-bild i ditt meddelande finns det massor av gratis och billiga appar som gör att du kan vara mer kreativ.

  Emoji-appar för iPhone har vanligtvis ett visuellt tangentbord som visar de små bilderna eller uttryckssymbolerna som kallas emoji. Det bildtangentbordet låter dig trycka på valfri bild för att infoga den i alla textmeddelanden du kanske skickar och in i inlägg i olika sociala medie-appar också.

  Här är några av de mer populära emoji-apparna för iOS-enheter:

  • Emoji Keyboard 2: Denna kostnadsfria emoji-app erbjuder animerade uttryckssymboler och klistermärken som fnyser och dansar, tillsammans med verktyg för att skapa din egen emoji-konst. Det fungerar med meddelanden som skapats för Facebook, Twitter, Whatsapp, Instagram, Google Hangouts och mer.
  • Emoji Emoticons Pro: Den här appen kostar 99 cent att ladda ner och det är värt det. Appen har ett uttryckssymboltangentbord som låter dig trycka på för att infoga en mängd olika emoji-klistermärken, ordkonst med emoji och speciella texteffekter i dina SMS-meddelanden samt i dina uppdateringar till Facebook och tweets på Twitter. Det skapar alla typer av konst med emoji-bilder om du vill.