Huvud android Lås upp din telefon för att ta den med dig till en ny transportör
android

Lås upp din telefon för att ta den med dig till en ny transportör

Lås upp din telefon för att ta den med dig till en ny transportör
Anonim

Förstå vad olåsta telefoner är och hur de fungerar

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Samsung snabbtips
 • avLiane Cassavoy

  En teknikförfattare som har granskat och skrivit artiklar om smartphones sedan 1999.

  218

  218 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Olåsta smartphones är inte begränsade till en viss operatör, vilket innebär att du kan använda en olåst Virgin Mobile-telefon på Verizon, till exempel istället för att behöva köpa en Verizon-specifik telefon.

  Men du behöver ett SIM-kort för att få service. Poängen med att låsa upp telefonen är att låta den acceptera ett SIM-kort från en annan operatör så att användaren kan ringa telefonsamtal, skicka textmeddelanden, använda den nya operatörens mobilnät etc.

  Att köpa och använda olåsta mobiltelefoner och smartphones blir mer populärt och av goda skäl. Det kan ge dig friheten att använda din telefon som du vill och kan spara pengar på lång sikt.

  Varför är telefoner låsta i första hand?

  En transportör kanske låser sina telefoner för användning i sitt nätverk bara så att konsumenterna är mer benägna att stanna hos dem. Med andra ord, en låst telefon håller användaren på plats och betalar för tjänsten som telefonen stöds. Det är envägsföretag som lockar kunder att hålla sig till dem och inte byta tjänster.

  Om alla iPhones till exempel var låsta till AT&T-nätverket och du vill ha en iPhone, måste du byta till AT&T för att kunna använda den. Men genom att låsa upp iPhone i denna hypotetiska situation kan du sedan använda den med din egen operatör som T-Mobile eller Verizon.

  Om du älskar telefonen du använder med Sprint men vill ta den till Virgin Mobile kanske det inte är värt din tid att låsa upp telefonen. Du kanske bara stannar kvar med Sprint och fortsätter att betala dina månatliga räkningar för att undvika att låsa upp din telefon.

  Skaffa ett simkort för en olåst telefon

  Att köpa ett SIM-kort kan vara svårt. Vissa operatörer säljer dem men kan göra att du förbinder dig till deras serviceplan, vilket inte är vettigt med tanke på att du har den låsta telefonen för att undvika denna typ av åtaganden i första hand.

  Du kan också hitta förbetalda SIM-kort från vissa tredjepartsförsäljare. Det här kan vara en bra idé, särskilt om du planerar att resa internationellt. Du kan till exempel köpa ett SIM-kort med ett lokalt telefonnummer i det land du kommer att besöka. På så sätt kan du ringa lokala samtal medan du är där istället för att betala för internationella samtal.

  Hur du låser upp en mobiltelefon

  Om du behöver låsa upp telefonen måste du kontakta operatören som du använder den med eller den som telefonen användes med medan den användes.

  Följ dessa länkar för att låsa upp policyer från enheter från några av de största mobiltelefonoperatörerna:

  Denna information bör gälla oavsett vem din telefontillverkare är. För Android-telefoner inkluderar det: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc. Och för iPhone: s är det naturligtvis Apple.

  • Verizon: Låser inte sina 4G LTE-enheter, och ingen kod behövs för att programmera dem för användning med någon annan operatör. De låser inte heller sina 3G-enheter, utom deras icke-iPhone 3G-världsenheter.
  • AT&T: Din enhet måste vara utformad för användning på och låst till AT&T-nätverket; kan inte rapporteras förlorade eller stulna; alla serviceåtaganden och avbetalningsplaner som är slutförda och de tidiga avtalsavgifterna betalas i sin helhet; och kan för närvarande inte vara aktivt på en annan AT&T-kunders konto.
  • Virgin Mobile: Virgin Mobile aktiverar bara enheter som är certifierade för att fungera med Virgin Mobile-tjänster och kan inte låsa upp telefoner från andra operatörer.
  • Sprint: Enheten måste vara eller ha varit aktiv i Sprint-nätverket i minst 50 dagar och kontot måste ha god status.
  • T-Mobile: Enheten måste ha varit aktiv i T-Mobile-nätverket i minst 40 dagar på den begärande linjen; det tillhörande kontot måste, även om det avbokas, ha en balans på noll; och användaren som begär att låsa upp bör inte ha begärt mer än två upplåsningskoder för mobila enheter per tjänstrad under de senaste 12 månaderna.

  Om du låser upp en telefon innan du har slutfört det avtalade serviceavtalet kommer antagligen att leda till avgifter för tidig uppsägning för att säga upp avtalet.