Huvud programvara Förstå Microsoft Powerpoint och hur man använder det
programvara

Förstå Microsoft Powerpoint och hur man använder det

Förstå Microsoft Powerpoint och hur man använder det
Anonim

Leverera professionella presentationer för företag eller klassrum

Som ny PowerPoint-användare väljer du en mall och ersätter platshållarens text och bilder med din egen för att anpassa presentationen. Lägg till fler bilder i samma mallformat som du behöver dem och lägg till text, bilder och grafik. När du lär dig lägger du till specialeffekter, övergångar mellan bilder, musik, diagram och animationer - allt inbyggt i programvaran - för att berika upplevelsen för publiken.

Samarbeta med PowerPoint

Även om PowerPoint ofta används av en individ, är den också strukturerad för att användas av en grupp för att samarbeta om en presentation.

I det här fallet sparas presentationen online på Microsoft OneDrive, OneDrive for Business eller SharePoint. När du är redo att dela skickar du dina kollaboratörer eller medarbetare en länk till PowerPoint-filen och tilldelar dem antingen visnings- eller redigeringsbehörigheter. Kommentarer till presentationen är synliga för alla deltagare.

Om du använder gratis PowerPoint Online arbetar du och samarbetar med din favoritbordsbläsare. Du och ditt team kan arbeta med samma presentation samtidigt var som helst. Du behöver bara ett Microsoft-konto.

PowerPoint-konkurrenter

PowerPoint är det överlägset mest populära presentationsprogram som finns. Cirka 30 miljoner presentationer skapas dagligen i programvaran. Trots att det har flera konkurrenter, saknar de PowerPoint-kännedom och global räckvidd. Apples Keynote-programvara är likadant och levereras gratis på alla Mac-datorer, men den har bara en liten andel av användarbasen för presentationsprogramvaran.