Huvud e-post och meddelanden Förstå in- och uttaget i portnummer för telefonnummer
e-post och meddelanden

Förstå in- och uttaget i portnummer för telefonnummer

Förstå in- och uttaget i portnummer för telefonnummer
Anonim

Du kan porta ditt telefonnummer så länge du bor i samma land

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • byNadeem Unuth

  Specialiserat sig på informations- och kommunikationsteknik med fokus på VoIP.

  38

  38 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Porting avser att behålla ditt telefonnummer när du byter leverantör av telefontjänster. Så länge du är kvar i samma land har den amerikanska federala kommunikationskommissionen beslutat att du kan porta ditt befintliga telefonnummer mellan fastnät, VoIP och trådlösa leverantörer.

  Men om du flyttar till ett annat land kanske du inte kan porta ditt telefonnummer när du byter leverantör. Vissa amerikanska landsbygdsleverantörer har också statliga undantag angående porting. Om du stöter på detta landsbygdsundantag, kontakta statens offentliga nätverkskommission för mer information.

  Hur du hamnar ditt telefonnummer

  Kontrollera ditt nuvarande telefonavtal. Det kan fastställa avgifter för tidig uppsägning eller kräva att ditt konto är aktuellt. Avsluta inte din tjänst innan du kontaktar det nya företaget. det måste vara aktivt när numret portas. När du är redo att börja processen med att porta ditt nummer:

  1. Ring det nya företaget för att starta porteringsprocessen. Den nya operatören behöver inte acceptera ditt porterade nummer, men de flesta gör för att skaffa en ny kund.

  2. Om du vill behålla din befintliga smartphone, ge den nya leverantören sitt ESN / IMEI-nummer. Inte alla telefoner är kompatibla med alla företag.

  3. Ge det nya företaget ditt 10-siffriga telefonnummer och annan information det begär (ofta kontonummer och lösenord eller PIN-kod).

  4. Det nya företaget kontaktar ditt befintliga företag för att hantera portingsprocessen. Du behöver inte göra någonting, förutom eventuellt bekräfta med din befintliga operatör att du vill porta numret. Din gamla tjänst avbryts när portingen är klar, såvida inte ditt kontrakt föreskriver att kontraktet upphör - om det gör det kommer du att tilldelas ett nytt nummer från transportörens pool.

  5. Du kan få ett avslutande uttalande från din gamla leverantör.

   Om du portar från en trådlös leverantör till en annan bör du kunna använda din nya telefon inom några timmar. Om du portar från en fast telefon till en trådlös leverantör kan processen ta några dagar. Ett fasta fjärrpaket flyttar inte med dig till en trådlös leverantör, men långdistans kan inkluderas i ditt nya kontrakt. Textmeddelandetjänster tar vanligtvis längre tid att göra övergången från en telefon till en annan. Låt tre dagar.

   Kostar det att hamna ett nummer?

   Lagligen kan företag debitera dig för att hamna ditt nummer. Kontakta din nuvarande leverantör för att ta reda på vad den debiterar, om något. Du kan begära ett undantag, men varje företag har olika regler. Som sagt, inget företag kan vägra att hamna ditt nummer bara för att du inte har betalat en portionsavgift. Trots press från kundtjänstombud kan företaget inte lagligt vägra att porta ditt nummer, även om du står bakom dina betalningar till din nuvarande leverantör. Du förblir dock ansvarig för skulden, även efter nummeröverföringen.

   Särskilda överväganden

   Eftersom olika länder har olika former av reglering och infrastruktur kan du ofta inte hamna ett nummer mellan länder. Dessutom kan i USA vissa speciella områdekoder (inklusive avgiftsfria utbyten som 800, 888, 855, 844 och 833 eller högvägsbörser som 900) kräva olika överföringsförfaranden.

   Att transportera specifika fasta nummer mellan områdeskoder kan bli svårare, eftersom infrastrukturen i vissa delar av landet kanske inte är väl lämpad - eller den lokala transportören för liten - för att hantera hamnar utanför området på PSTN (koppartråd) ) linjer.

   En Voice-over-IP-telefonport mellan VoIP-tjänster är vanligtvis besvärligt eftersom "enheten" bara är en internetanslutning. Din geografi är inte ett framträdande tillstånd. Så länge VoIP-leverantören tjänar landet med ditt ursprungliga nummer, bör du kunna porta det numret till den nya leverantören.