Huvud hemmabio UltraFlix lanserar HDR Streaming Service
hemmabio

UltraFlix lanserar HDR Streaming Service

UltraFlix lanserar HDR Streaming Service
Anonim

 • Musik för ditt liv
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Kapa banden
 • avJohn Archer

  Frilansförfattare som täcker TV- och videoteknik och elektronikindustrin.

  Även om det inte verkar ha tagit upp någon stor medvetenhet hos konsumenterna ännu, är frasfrasen i TV-världen just nu HDR-video (High Dynamic Range). Och det surret blev bara ännu högre med tillkännagivandet av den amerikanska videoströmningsplattformen UltraFlix att denna kommer att börja lägga till HDR till några av sina videoströmmar.

  Vi har tidigare täckt HDR-teknik och vad du behöver göra för att få den, men kort sagt är det ett nytt bildsystem som är utformat för att lägga till mer kvalitet till pixelkvantiteten du får med 4K UHD (även om det faktiskt också fungerar med standarddefinition och HD innehåll). Det gör detta genom att ge förbättrad ljusstyrka / kontrast och ett bredare färgområde än de traditionella videosignalerna som vi har fastnat i i decennier nu.

  Mer HDR, snälla!

  Det enda problemet med HDR just nu, som med all ny videoteknologi som är beroende av mjukvaruinnehåll och hårdvara, är att det visserligen kan ge lysande resultat, men det finns för närvarande inte mycket av det att titta på. Innan UltraFlix-tillkännagivandet var faktiskt Amazonas enda breda tillgängliga HDR-källa, som, som tidigare rapporterats, har gjort ett par TV-program tillgängliga i HDR för personer som använder sin app på Samsungs senaste high-end, HDR-kapabla SUHD TV.

  Just nu är detaljerna om NanoTechs UltraFlix-tjänst ganska tunna på marken. HDR-tillkännagivandet kom som en del av ett bredare pressmeddelande som också diskuterade andra tekniska ändringar av UltraFlix-tjänsten, och HDR-delen begränsade sig ganska mycket till att beskriva HDR: s fördelar: ”Färg, nyanser och nyanser är dramatiskt rikare. Ljusstyrkan är upp till 40 gånger rikare. Kontrast förbättras upp till 500 gånger, vilket ger en finare känsla av dimension med mer naturligt djup och skuggning. Tittarna känner inte bara skillnaden utan märker avsevärt de fina detaljerna. ”

  4K på under 4Mbps!

  Den information som släppts hittills ger inget exakt datum för när HDR-strömmarna kan starta och ger inte heller någon indikation på vilka titlar i UltraFlix-biblioteket som får HDR-behandlingen. Men det är ett betydande meddelande ändå - särskilt när du tänker på att en av UltraFlix USP: er är dess förmåga att leverera 4K-videoströmmar över bredbandsbandbredd så låga som 4Mbps (Netflix och Amazon, till jämförelse, rekommenderar båda en enorm 25Mbps för sina 4K-strömmar).

  UltraFlix HDR-strömmar kommer troligen endast att finnas tillgängliga på HDR-kapabla Samsung-TV-apparater i USA på kort sikt, men som med Amazons HDR-strömmar - och de av Netflix när de lanseras senare i år - kommer tillgängligheten säkert att spridas till andra enheter över tid. Visst, UltraFlix arbetar för närvarande med HiSense, Sony och Vizio för att få sin 4K-app på såväl TV-märken som Samsung.

  Kan HDR och 4K vara UltraFlix's Ticket?

  Det måste sägas att trots sin anmärkningsvärda påstående att den kan leverera "visuellt förlustfri" 4K Ultra HD-strömmar på under 4 Mbps (och ett separat påstående att det kan leverera strömmar till kunder med 100Mbps bredband som matchar den kvalitet som definieras av den nyligen tillkännagivna UHD Blu-ray-specifikation), UltraFlix är för närvarande en nischspelare jämfört med Amazon och Netflix. Detta beror främst på att dess innehåll tenderar att ha en lägre profil än det som de globala konkurrenterna har.

  Men UltraFlix gjorde ett innehållskupp i mars när det sätter rättigheterna med Paramount för att strömma Interstellar i 4K UHD framför någon annan. Så om plattformen kan lyckas kombinera några fler sådana innehåll behandlar dess allt starkare bildkvalitet / tekniska berättelse, kan det verkligen börja ge sig ett namn - särskilt om det fortsätter att vara så att det finns värdefull liten annan infödda 4K innehåll för alla de miljoner människor som redan köper 4K-TV-apparater för att jaga.