Huvud sociala media Twitter-språk: Twitter-slang och nyckelord förklarade
sociala media

Twitter-språk: Twitter-slang och nyckelord förklarade

Twitter-språk: Twitter-slang och nyckelord förklarade
Anonim

Lär dig att tweeta slang i twitter-ordboken

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  172

  172 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Denna Twitter-språkguide kan hjälpa alla som är nya i Twittersphere genom att förklara Twitter-slang och tweeta lingo på vanligt engelska. Använd det som en Twitter-ordbok för att slå upp alla Twitter-ord eller akronymer som du inte förstår.

  Twitter-språk, A till Ö, Definiera vanliga tweetingsvillkor

  @ Sign - @ -tecknet är en viktig kod på Twitter, som används för att hänvisa till individer på Twitter. Det kombineras med ett användarnamn och infogas i tweets för att hänvisa till den personen eller skicka ett offentligt meddelande till dem. (Exempel: @ användarnamn.) När @ föregår ett användarnamn kopplas det automatiskt till användarens profilsida.

  Blockering - Blockering på Twitter innebär att förhindra att någon följer dig eller prenumererar på dina tweets.

  Direktmeddelande, DM - Ett direktmeddelande är ett privat meddelande som skickas på Twitter till någon som följer dig. Dessa kan inte skickas till någon som inte följer dig. På Twitter webbplats, klicka på "meddelande" -menyn och sedan på "nytt meddelande" för att skicka ett direktmeddelande.

  Favorit - Favorit är en funktion på Twitter som låter dig markera en tweet som en favorit för att enkelt se den senare. Klicka på länken "Favorit" (bredvid en stjärnaikon) under vilken tweet som helst för att favorit.

  #FF eller Follow Friday - #FF hänvisar till "Follow Friday", en tradition som innebär att Twitter-användare rekommenderar människor att följa på fredagar. Dessa tweets innehåller hashtaggen #FF eller #FollowFriday. Guiden att följa fredag ​​förklarar hur du deltar i #FF på Twitter.

  Hitta personer / vem att följa - "Hitta människor" är en funktion på Twitter nu märkt "Vem att följa" som hjälper användare att hitta vänner och andra människor att följa. Klicka på Vem att följa högst upp på din Twitter-hemsida för att börja hitta personer. Den här artikeln förklarar hur man hittar kändisar på Twitter.

  Följ, följare - Att följa någon på Twitter betyder att prenumerera på sina tweets eller meddelanden. En följare är någon som följer eller prenumererar på en annans tweets. Läs mer i den här guiden för Twitter-följare.

  Hantera, användarnamn - Ett Twitter-handtag är ett användarnamn som väljs av alla som använder Twitter och måste innehålla färre än 15 tecken. Varje Twitter-handtag har en unik URL, med handtaget lagt till efter twitter.com. Exempel: http://twitter.com/username.

  Hashtag - En Twitter-hashtag refererar till ett ämne, nyckelord eller fras som föregås av symbolen #. Ett exempel är #skydivinglessons. Hashtags används för att kategorisera meddelanden på Twitter. Läs en definition av hashtags eller mer om hur du använder hashtags på Twitter.

  Listor - Twitter-listor är samlingar av Twitter-konton eller användarnamn som vem som helst kan skapa. Folk kan följa en Twitter-lista med ett klick och se en ström av alla tweets som skickats av alla i den listan. Denna handledning förklarar hur du använder Twitter-listor.

  Nämn - Ett omnämnande hänvisar till en tweet som innehåller en hänvisning till alla Twitter-användare genom att placera @symbol framför deras handtag eller användarnamn. (Exempel: @ användarnamn.) Twitter spårar omnämnanden av användare när @symbolen ingår i meddelandet.

  Modifierad Tweet eller MT eller MRT. Detta är i grunden en retweet som har ändrats från originalet. Ibland måste folk förkorta den ursprungliga tweeten för att göra det passande medan de lägger till sina egna kommentarer, så att de avkortar originalen och lägger till MT eller MRT för att beteckna förändringen.

  Mute: The Twitter-stängningsknappen gör något annorlunda men något liknande ett block. Det låter användare blockera tweets från specifika användare - medan de fortfarande kan se inkommande meddelanden från dem eller @mentions. Mer om stum.

  Profil - En Twitter-profil är sidan som visar information om en viss användare.

  Främjade tweets - Främjade tweets är Twitter-meddelanden som företag eller företag har betalat för att marknadsföra så att de visas högst upp på Twitters sökresultat.

  Svara, @ Svara - Ett svar på Twitter är en direkt tweet som skickas genom att klicka på "svar" -knappen som visas på en annan tweet och därmed länka de två tweetsna. Svar från tweets börjar alltid med "@ användarnamn."

  Retweet - En retweet (substantiv) betyder en tweet som har vidarebefordrats eller "skickats" på Twitter av någon, men som ursprungligen skrivits och skickats av någon annan. Att retweet (verb) betyder att skicka någon annans tweet till dina följare. Retweeting är en vanlig aktivitet på Twitter och återspeglar populariteten för enskilda tweets. Hur du retweetar.

  RT - RT är en förkortning för "retweet" som används som en kod och infogas i ett meddelande som skickas för att berätta för andra att det är en retweet. Mer om retweetdefinitionen.

  Kort kod - På Twitter hänvisar den korta koden till ett 5-siffrigt telefonnummer som folk använder för att skicka och ta emot tweets via SMS-sms på mobiltelefoner. I USA till exempel är koden 40404.

  Subtweet / subtweeting - En subtweet refererar till en tweet skriven om en viss person, men innehåller inget direkt omnämnande av den personen. Det är vanligtvis kryptiskt för andra, men begripligt för personen det handlar om och människor som känner dem väl.

  TBT eller Throwback Thursday - TBT är en populär hashtagg på Twitter (det står för Throwback Thursday) och andra sociala nätverk som människor använder för att påminna om det förflutna genom att dela foton och annan information från tidigare år.

  Tidslinje - En Twitter-tidslinje är en lista med tweets som är uppdaterade dynamiskt, med den senaste visas längst upp. Varje användare har en tidslinje med tweets från de personer de följer, som visas på deras Twitter-hemsida. Den tweetlista som visas där kallas en "tidslinje för hemmet." Lär dig mer i denna Twitter-tidslinjeförklarare eller i denna handledning om Twitter-tidslinjens verktyg.

  Topp tweets - Topp tweets är de Twitter som anses vara mest populära när som helst baserat på en hemlig algoritm. Twitter beskriver dem som meddelanden "som många människor interagerar med och delar via retweets, svar och mer." Topp tweets visas under Twitter-handtaget @toptweets.

  Tos - Twitter-TOS eller användarvillkor är ett juridiskt dokument som varje användare måste acceptera när de skapar ett konto på Twitter. Den beskriver rättigheter och skyldigheter för användare på den sociala meddelandetjänsten.

  Trending ämne - Trending ämnen på Twitter är ämnen folk tweetar om som bedöms vara mest populära vid varje ögonblick. De visas till höger på din Twitter-hemsida. Förutom den officiella listan över "trenderämnen" finns många tredjepartsverktyg tillgängliga för att spåra de mest populära sökorden och hashtags på Twitter.

  Tweep - Tweep i sin mest bokstavliga betydelse betyder en följare på Twitter. Det används också för att hänvisa till grupper av människor som följer varandra. Och ibland kan tweep referera till en nybörjare på Twitter.

  Tweet - Tweet (substantiv) är ett meddelande som postats på Twitter med 280 eller färre tecken, även kallad ett inlägg eller en uppdatering. Tweet (verb) betyder att skicka en tweet (AKA-inlägg, uppdatering, meddelande) via Twitter.

  Tweet-knapp - Tweet-knappar är knappar som du kan lägga till på vilken webbplats som helst som gör att andra kan klicka på knappen och automatiskt publicera en tweet som innehåller en länk till den webbplatsen.

  Twitterati - Twitterati är slang för populära användare på Twitter, människor som vanligtvis har stora grupper av följare och är välkända.

  Twitterer - En Twitterer är en person som använder Twitter.

  Twitosphere - Twitosphere (ibland stavad "Twittosphere" eller till och med "Twittersphere") är alla människor som tweetar.

  Twitterverse - Twitterverse är en mashup av Twitter och universum. Det hänvisar till hela universumet på Twitter, inklusive alla dess användare, tweets och kulturella konventioner.

  Un-follow eller Unfollow - Att av-följa på Twitter innebär att sluta prenumerera eller följa en annan persons tweets. Du avbryter följningen av människor genom att klicka på följande på din hemsida för att se din lista med följare. Sedan musen över Följer till höger om alla användares namn och klicka på reed Unfollow- knappen.

  Användarnamn, handtag - Ett Twitter-användarnamn är samma sak som ett Twitter-handtag. Det är namnet som varje person väljer att använda Twitter och måste innehålla färre än 15 tecken. Varje Twitter-användarnamn har en unik URL, med användarnamnet läggs till efter twitter.com. Exempel: http://twitter.com/username.

  Verifierat konto - Verifierat är den fras som Twitter använder för konton för vilka den har certifierat ägarens identitet - att användaren är den de påstår sig vara. Verifierade konton är markerade med ett blått bockmärke på deras profilsida. Många tillhör kändisar, politiker, mediepersonligheter och kända företag.

  WCW - #WCE är en populär hashtagg på Twitter och andra sociala nätverk som står för "kvinnor krossar onsdag" och hänvisar till ett meme där folk lägger upp foton på kvinnor de gillar eller beundrar.