Huvud sociala media Tweeta ett GIF på Twitter
sociala media

Tweeta ett GIF på Twitter

Tweeta ett GIF på Twitter
Anonim

Gör dina tweets mer visuellt tilltalande med animerade GIF-filer

Klicka på eller klicka på tweetkompositörsknappen (markerad med en quill / papper-ikon i appen och en Tweet-knapp på webben) och leta efter den lilla GIF-ikonen mellan ikonen foto / videokamera och undersökningsikonen. Klicka på eller klicka på den.

02

av 04

Bläddra igenom GIF-kategorierna

En ny flik kommer att visas i tweetkomponisten som visar ett rutnät med märkta GIF. Det här är kategorier som du kan bläddra igenom för att hitta det perfekta GIF som matchar exakt vad du försöker kommunicera.

Klicka på eller klicka på den kategori du väljer för att se GIF: er som finns i dem. Alla animerar direkt framför dina ögon, så du behöver inte knacka på eller klicka på en för att förhandsgranska den först.

03

av 04

Använd sökfunktionen för att hitta en specifik GIF

Om du inte hittar det perfekta GIF genom att bläddra igenom kategorierna, kan du alternativt utföra en specifik sökning genom att skriva in ett nyckelord eller en fras i sökfältet längst upp.

Som exempel, om du skriver "kattungar" i fältet och träffar sökning, kommer alla GIF-filer som har taggats med det sökordet att visas i dina resultat. Du kan sedan bläddra igenom dem och välja den söta kattungen GIF som du vill inkludera i din tweet.

04

av 04

Välj ditt GIF-val, lägg till en bildtext och Tweet!

Klicka på eller klicka på GIF som du vill använda så kommer det automatiskt att infogas i din tweet. Observera att att lägga till en GIF inte kommer att påverka din tweet-karaktersgräns och du kan alltid slå X i det övre högra hörnet av GIF för att ta bort det om du ändrar dig.

Lägg till ett valfritt bildtexter genom att skriva det ovanför GIF så är du redo att tweeta ut det till dina följare! När det har blivit tweetat kommer det att visas inline i ditt profilflöde och i hemmaflödet för användare som följer dig för att se dina tweets.

Det skulle vara bra om Twitter tog med sig några extra funktioner som gjorde det möjligt för användare att favorisera vissa GIF så att du enkelt kunde hitta favorit-GIF eller spara dem att använda för senare. Du kan göra detta med ett vanligt användarkonto på Giphy, men hittills har detta inte integrerats med Twitter och det finns inget att säga om det kommer att läggas till när som helst i framtiden.

Du kan inte heller sätta in mer än en GIF per tweet med GIF-funktionen. Även om Twitter låter dig inkludera upp till fyra vanliga bilder i en tweet genom att använda bildfunktionen är GIF-funktionen begränsad till bara en.