Huvud programvara och appar TweetDeck vs. HootSuite: Vilket är bättre?
programvara och appar

TweetDeck vs. HootSuite: Vilket är bättre?

TweetDeck vs. HootSuite: Vilket är bättre?
Anonim

Jämför två av de mest populära applikationerna för sociala medier

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Om en del av ditt jobb involverar en hel del sociala medier uppdateras och interagerar med följare kan du ha undrat vilken sociala mediehanteringsplattform som är bäst för dig och ditt team. Två av de mest populära alternativen är TweetDeck och HootSuite.

  Men vilken är bäst? Jag har använt båda, och även om jag inte skulle säga att det ena är bättre än det andra, erbjuder de båda många olika alternativ. Här är en snabb jämförelse av de två plattformarna.

  Layout

  Både TweetDeck och HootSuite har liknande layouter totalt sett med olika detaljer. De använder instrumentpaneler med separata vertikala kolumner för att organisera dina strömmar, @mentions, meddelanden, spårade hashtags och så vidare. Du kan lägga till så många kolumner som du vill till endera plattformen och bläddra från sida till sida för att se dem alla.

  • TweetDeck: TweetDeck har en snygg liten popup-ruta som visas i det övre högra hörnet på skärmen varje gång en uppdatering publiceras. Knappen för att publicera utlöser en högra kolumn som visas på höger sida tillsammans med alla sociala profiler som är anslutna till TweetDeck så att du kan posta till flera profiler. Det har ett mycket enkelt och rent utseende.
  • HootSuite: HootSuite har en ganska omfattande meny till vänster när du rullar musen över någon av ikonerna. Det är där du kan justera dina inställningar, få din analys och mycket mer. Till skillnad från TweetDeck erbjuder HootSuite inte en popup-ruta i skärmens hörn för liveuppdateringar. Postlådan finns längst upp på skärmen, tillsammans med ett avsnitt till vänster om det för att välja vilka profiler du vill uppdatera.

  Det är också värt att nämna att TweetDeck har skrivbordsapplikationer för både OS X och Windows, medan HootSuite endast fungerar från din webbläsare. Båda tjänsterna erbjuder också mobilappar för iOS- och Android-enheter samt Chrome-webbläsartillägg.

  Social profilintegration

  Det finns en stor skillnad mellan vad TweetDeck och HootSuite kan hantera när det gäller integration av social profil. TweetDeck är ganska begränsat, men HootSuite erbjuder mycket fler alternativ.

  • TweetDeck: TweetDeck kommer bara att ansluta till Twitter-profiler. Det är allt. Det brukade inkludera andra sociala nätverk, men de togs bort efter att Twitter förvärvade det och uppdaterade det. Du kan ansluta ett obegränsat antal Twitter-konton, men om du också vill uppdatera Google+, Tumblr, Foursquare, WordPress eller något annat kommer du inte att kunna göra det med TweetDeck.
  • HootSuite: För att uppdatera andra konton än Facebook och Twitter är HootSuite ett bättre alternativ. HootSuite kan integreras med Facebook-profiler / sidor / grupper, Twitter, Google+ sidor, LinkedIn-profiler / grupper / företag, YouTube, WordPress och Instagram-konton. Och som om det inte räckte har HootSuite också en omfattande App Directory som du kan använda för att ansluta till ännu fler profiler som Tumblr, Flickr och så mycket mer. Även om HootSuite kan ansluta till många fler sociala nätverk än TweetDeck kan, kommer ett gratis konto med HootSuite bara att du kan ha upp till tre sociala profiler plus grundläggande analysrapportering och meddelandeplanering. Du måste uppgradera till ett Pro-konto om du behöver hantera mer än tre profiler och vill ha åtkomst till mer avancerade funktioner.

  Funktioner för social hantering

  Även om det är praktiskt att uppdatera dina sociala profiler från en bekväm plats, är det alltid trevligt att få tillgång till några extra saker för att göra det lättare att uppdatera och förstå din sociala närvaro bättre. Här är några ytterligare funktioner som TweetDeck och HootSuite erbjuder.

  • TweetDeck: Om du trycker på den lilla växellikonen i det nedre högra hörnet på instrumentpanelen och klickar på "Inställningar", ser du alla extra saker du kan göra med TweetDeck. Det är definitivt ganska begränsat. Du kan ändra ditt tema, hantera din kolumnlayout, stänga av realtidsströmning, välja din länkförkortare och ställa in din ljudfunktion för att hjälpa till att rensa din ström från oönskade ämnen. Det är ungefär allt du kan göra med TweetDeck.
  • HootSuite: HootSuite är den tydliga vinnaren här när det gäller extrafunktioner. Allt du behöver göra är att utforska menyn på vänster sida för att räkna ut det hela. Du kan få en fullständig analytisk rapport om din sociala interaktion, skapa och hantera uppdrag med en annan del av ditt team, delta i samtal med teammedlemmar direkt genom HootSuite och så mycket mer. När du uppgraderar till ett Pro- eller Business-konto får du tillgång till alla typer av andra fantastiska verktyg och funktioner.

  TweetDeck eller HootSuite: Vilken?

  Om du är en Twitter eller letar efter ett gratis alternativ för att göra det lättare att uppdatera och interagera är TweetDeck ett bra alternativ. Men om du har fler profiler att arbeta med på flera plattformar eller behöver en social hanteringstjänst för att använda för affärsändamål, kan du ha det bättre med HootSuite.

  Ingen av dem fungerar bättre än den andra, men HootSuite erbjuder verkligen mer än TweetDeck. Du kan gå Pro med HootSuite för cirka $ 10 i månaden efter en 30-dagars rättegång. Se planerna här.

  Du kan också kolla in individuella recensioner av TweetDeck här eller av HootSuite här .