Huvud webbsökning Vänd ett foto eller en grafik till en miniatyrbild
webbsökning

Vänd ett foto eller en grafik till en miniatyrbild

Vänd ett foto eller en grafik till en miniatyrbild
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avLinda Roeder

  Denna långvariga webbentusiast och konsult har en bred kunskap om hur personliga webbsidor fungerar.

  Foton och grafik använder mycket serverutrymme. Detta kan göra att webbsidor laddar mycket långsammare. Ett alternativ du har är att använda miniatyrbilder av dina bilder istället. En miniatyrbild är en mindre version av samma bild. Från den länkar du till den ursprungliga bilden.

  När du använder miniatyrbilder kan du få fler bilder på en sida. Din läsare kan välja mellan alla bilder på sidan och bestämma vilka de vill se.

  Att skapa en miniatyrbild är inte svårt och tar verkligen inte så lång tid. Det första du behöver göra är att ladda ner ett foto- eller grafikredigeringsprogram. Ett av dessa fantastiska program är Irfan View. Det är gratis och enkelt att använda. Det är inte så omfattande som något liknande Paint Shop Pro eller Photoshop men det är tillräckligt bra för att ändra storlek, beskära och ändra färgernas utseende.

  Redigera dina bilder

  Vi kommer att använda Irfan View för den här lektionen. Instruktionerna skiljer sig inte så mycket om du använder ett annat program.

  Det första du ska göra är att öppna den bild du vill ändra storlek på. Du gör detta genom att klicka på Arkiv > Öppna och hitta bilden på din dator du vill och efter att du har valt den klickar du på Öppna .

  När bilden är öppen i ditt grafikredigeringsprogram kan du nu beskära den eller ändra storleken på den. Beskärning är vad du gör när du har en bild som har mer på den än vad du vill använda. Säg att du har en bild av dig och en annan person men att du bara vill använda delen med dig på den och klippa bort den andra personen, det är beskärning.

  För att beskära det måste du först välja det område du vill behålla. Placera muspekaren i ett hörn av det område du vill behålla, håll ner musknappen och dra markören till motsatt hörn av området. Du kommer att se en linje som skapas runt området när du gör detta och en tunn kant runt den när du är klar.

  Klicka nu på Redigera > Beskär val . Det valda området kommer att vara kvar och resten av bilden försvinner. Om du gillar det du ser vill du spara bilden vid denna tidpunkt så att du inte av misstag stänger programmet och tappar beskärningen. Om du inte gillar det, klicka på Redigera > Ångra så går det tillbaka till det som det var innan du beskär det.

  Om du vill klippa ut något av bilden kan du göra det med funktionen Klipp ut . Du kan också lägga till text till din bild vid denna punkt med Infoga text i markeringen . Båda dessa funktioner finns under redigeringsmenyn . Kom ihåg att spara bilden när du har gjort en ändring du gillar så att du inte tappar ditt arbete.

  Skapa en miniatyrbild

  Nu för att skapa miniatyrbild. Klicka på Bild > Ändra storlek / Återställ . En ruta dyker upp som gör att du kan ändra storlek på bilden. Du kan välja att ändra storlek på bilden efter höjd och bredd eller i procent. Till exempel kan du sätta i en bredd på 50 pixlar eller så kan du bara göra bilden 10% av sin ursprungliga storlek. Om du skapar miniatyrbilderna som ska användas som fotogalleri föreslår jag att du försöker göra alla dina bilder nära samma storlek så att de passar på sidan bättre för att skapa fina raka rader eller kolumner.

  Om din bild verkar ha tappat en del av sin tydlighet när du ändrade storleken på den kan du använda Skärpa-funktionen i Bild-menyn. När du sparar bilden efter att du har ändrat storleken, se till att du använder funktionen "Spara som", INTE funktionen "Spara". Du kommer att vilja ge det ett annat men ändå liknande namn. Om du bara sparar den kommer den att skriva över din gamla bild och du kommer att förlora originalet. Om ditt original kallades "picture.jpg" kan du ringa miniatyrbilden "picture_th.jpg."

  Om din webbhotell inte har ett filuppladdningsprogram som hjälper dig att enkelt ladda upp sidor och grafik till din webbplats måste du ha en FTP-klient för att ladda upp dem. Den webbhotell du är hos borde ge dig de inställningar du behöver lägga till FTP-klienten så att du kan ladda upp filerna.

  Vi föreslår att du laddar upp din grafik eller foton till en mapp som heter "grafik" eller "foton" så att du kan hålla dem åtskilda från dina sidor och så att du kan hitta dem lättare när du behöver dem. Vi gillar att organisera sidor och grafik med olika mappar. Detta hjälper till att hålla din webbplats fin och snygg så att du snabbt kan hitta allt du letar efter och så att du inte har långa listor med filer som du måste kamma igenom när du behöver något.

  Du måste också ladda upp miniatyren till din webbhotell. Överväg att lägga den i en separat mapp - kanske "miniatyrer".

  Adressera din grafik och foton

  Nu behöver du adressen till din grafik. Låt oss till exempel säga att du är värd för din webbplats på Geocities och att ditt användarnamn är "mysite." Din huvudgrafik finns i en mapp som heter "grafik" och heter "grafik.jpg". Miniatyrbilden kallas "miniatyrbild" och finns i en mapp som heter "miniatyrbild." Adressen till din grafik skulle vara http://www.geocities.com/mysite/graphics/graphics.jpg och adressen till miniatyrbilden skulle vara http://www.geocities.com/mysite aktuellt thumbnail thumbnail.jpg.

  Allt du behöver göra nu är att lägga till en länk till miniatyren på din sida och lägga till en länk till din grafik från miniatyren. Vissa webbhotell erbjuder fotoalbum. Allt du behöver göra är att följa deras anvisningar för att lägga till dina foton på sidorna.

  Om du föredrar att använda HTML för att skapa ditt fotoalbum behöver du fortfarande inte börja från början. Använd en fotoalbummall istället. Då behöver du bara lägga till länkarna och du har ett fotoalbum.

  Text för bild

  Där du ser graphics.jpg i koden kommer du att ändra den till http://www.geocities.com/mysite/graphics/graphics.jpg eller så kan du använda det korta formuläret som ser ut så här /graphics/graphics.jpg. Ändra sedan där det står Text för bild till vad du vill säga under bilden.

  Om du ska använda miniatyrerna och länka till bilden därifrån kommer koden du kommer att använda att vara lite annorlunda.

  Där du ser http: //address_of_graphic.gif lägger du till miniatyradressen. Där du ser http://address_of_page.com lägger du till din grafiska adress. Din sida visar miniatyrbilden men länkar direkt till din grafik. När någon klickar på miniatyren för grafiken kommer de att tas med till originalet.

  Du kommer nu att kunna länka till mer grafik på en sida utan att fastna servern så att din sida laddas långsamt. Detta är inte ditt enda alternativ för att skapa ett fotoalbum men det ger dig ett sätt att lägga till en hel massa bilder på en sida så att människor inte behöver klicka igenom sidor och sidor med foton. De kommer också att kunna välja vilka foton de vill se i vanlig storlek istället för att se dem alla om de inte vill.