Huvud ny & nästa Toppregler för videoredigering
ny & nästa

Toppregler för videoredigering

Toppregler för videoredigering
Anonim

 • 5G trådlös
 • 3D-design
 • 3d-utskrivning
 • Smart hem
 • Raspberry Pi
 • avGretchen Siegchrist

  En professionell videograf som tycker om att hjälpa amatörer att behärska grunderna i stationär video.

  68

  68 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Genom att följa några enkla regler för videoredigering kan du göra att dina filmer flyter samman smidigt, i en klassisk stil utan att ta till flera övergångar.

  Naturligtvis gjordes regler som skulle brytas och kreativa redaktörer har en extrem konstnärlig licens. Men om du är ny inom hantverkningen av videoredigering, lära dig dessa regler och betrakta dem som en grund för att utveckla dina färdigheter.

  01

  av 10

  B-Roll

  B-roll hänvisar till videofilmer som ställer scenen, avslöjar detaljer eller generellt förbättrar historien. Till exempel på en skolespel, förutom att skjuta pjäsen, kan du få b-roll på utsidan av skolan, programmet, ansikten från publikmedlemmarna, gjutmedlemmar som gömmer sig i vingarna eller kostymdetaljer.

  Dessa klipp kan användas för att täcka alla snitt eller smidiga övergångar från en scen till en annan.

  02

  av 10

  Hoppa inte

  Ett hoppklipp inträffar när du har två bilder i rad med exakt samma kamerainställning, men en skillnad i ämnet. Det händer oftast när du redigerar intervjuer, och du vill klippa ut några ord eller fraser som ämnet säger.

  Om du lämnar de återstående skotten sida vid sida, kommer publiken att skymmas av den lilla ompositioneringen av ämnet. Täck istället snittet med lite b-rull, eller använd en blekning.

  03

  av 10

  Stanna på ditt plan

  Föreställ dig att det finns en horisontell linje mellan dig och dina motiv när du fotograferar. Håll dig nu på din sida av linjen. Genom att observera ett 180-graders plan behåller du ett perspektiv som är mer naturligt för publiken.

  Om du redigerar bilder som inte följer denna regel kan du prova att använda b-roll mellan skärningarna. På detta sätt kommer förändringen i perspektiv inte att vara lika plötsligt om det alls märks.

  04

  av 10

  45 grader

  När du redigerar tillsammans en scenbild från flera kameravinklar, försök alltid att använda bilder som tittar på motivet från minst 45 graders skillnad. Annars är bilderna för lika och verkar nästan som ett hoppklipp för publiken.

  05

  av 10

  Cut on Motion

  Rörelse distraherar ögat från att märka redigeringsskärningar. Så när du klipper från en bild till en annan, försök alltid göra det när motivet är i rörelse. Till exempel är det mycket smidigare att klippa från ett vridhuvud till en öppningsdörr än att klippa från ett stillhuvud till en dörr som håller på att öppnas.

  06

  av 10

  Ändra brännvidden

  När du har två bilder av samma motiv är det lätt att klippa mellan nära och vida vinklar. Så när du fotograferar en intervju, eller en lång händelse som ett bröllop, är det en bra idé att ibland ändra brännvidder. Ett brett skott och ett medelstort närbild kan klippas samman, så att du kan redigera delar och ändra ordningen på bilder utan uppenbara hoppskärningar.

  07

  av 10

  Klipp på liknande element

  Det finns ett snitt i Apocalypse Now från en roterande takfläkt till en helikopter. Scenerna förändras dramatiskt, men de visuellt liknande elementen ger en smidig, kreativ klippning.

  Du kan göra samma sak i dina videor. Klipp från en blomma på en bröllopstårta till brudgummen boutonniere, eller luta upp till den blå himlen från en scen och sedan ner från himlen till en annan scen.

  08

  av 10

  Torka

  När ramen fylls med ett element (som baksidan av en svart kostymjacka), gör det enkelt att klippa till en helt annan scen utan att skada publiken. Du kan ställa in torkdukar själv under fotografering, eller bara dra fördel när de händer naturligt.

  09

  av 10

  Matcha scenen

  Det vackra med att redigera är att du kan ta fotograferingsbilder som inte är i ordning eller vid olika tidpunkter och klippa ihop dem så att de visas som en kontinuerlig scen. För att göra detta effektivt bör elementen i bilderna dock matcha varandra.

  Exempelvis bör ett motiv som lämnar bilden höger ange nästa bildram till vänster. Annars verkar det som om de vred sig och går i den andra riktningen. Eller, om motivet håller något i ett skott, klipp inte direkt till ett skott av dem tomhänt.

  Om du inte har rätt bilder för att göra matchade redigeringar, sätt in lite b-roll däremellan.

  10

  av 10

  Motivera dig själv

  I slutändan bör varje snitt motiveras. Det bör finnas en anledning till att du vill växla från ett skott eller kameravinkel till ett annat. Ibland är den motivationen enkel som "kameran skakade" eller "någon gick framför kameran."

  Helst bör dock dina motiv för att klippa vara att främja berättelsen om din video.