Huvud Antivirus Bästa online-bedrägerier
Antivirus

Bästa online-bedrägerier

Bästa online-bedrägerier
Anonim

Phishing-e-postmeddelanden försöker lura det avsedda offeret att besöka en bedräglig webbplats som är förklädd för att se ut som en giltig e-handels- eller banksida. Offrar tror att de loggar in på sitt verkliga konto, men istället skickas allt de skriver in på den falska webbplatsen till bedragare. Beväpnad med denna information kan svindlaren utplåna offrets konton, köra upp sina kreditkort eller till och med stjäla deras identitet.

Nigerianska 419 Bedrägerier

Nigerianska 419-bedrägerier (aka Advanced Fee Fraud) går tillbaka till de dagar då faxmaskiner och snigelpost var de främsta kommunikationsverktygen för företag. Idag är e-post den föredragna metoden för dessa svindlare och det finns fler nigerianska 419 Advanced Fee Bedrägeri och offer än någonsin tidigare.

Gratulationskort Scams

Gratulationskort bedrägerier anländer i e-post som låtsas vara från en vän eller familjemedlem. Om du klickar på länken för att se kortet leder det vanligtvis till en booby-fångad webbsida som laddar ner trojaner och annan skadlig programvara till systemen för intet ont.

Shopp-behövs Kontroll Bedrägeri Bedrägeri

Den handlare som behövs för att shoppa skickar den "nya hyra" en check på några hundra dollar, och instruerar dem att kontantera checken och ta sin del och sedan vidarebefordra de återstående medlen till "arbetsgivaren." Självklart är kontrollen falsk, den studsar så småningom, och du - offret - kommer att vara ansvarig för de medel som du spenderade från checken, plus eventuella serviceavgifter eller böter som detta resulterar.

Återförsändning och betalningsbehandlingsbedrägeri

Annonsen bör läsa: Hjälp Vill du tvätta pengar olagligt för brottslingar. Men det gör det inte. Istället soffar det brottet i mjuka termer som "betalningsbehandling" och "vidarebefordra transaktioner." Låt dig inte luras - offren befinner sig inte bara i olaglig verksamhet, utan de kommer också att vara på den juridiska kroken för hela det överförda beloppet och eventuella avgifter som blir resultatet.

Lotteri vinnande bedrägerier

Lotteri vinnare bedrägerier försöker lura mottagarna att tro att de har vunnit stora summor kontanter, och sedan bockar dem ur sin egen deg på liknande sätt som den nigerianska 419-bedrägeri.

Pump- och dumpningsförråd

Pump- och dumpningsbedrägerier skickar stora volymer e-post som låtsas avslöja konfidentiell information om ett visst lager i ett försök att höja priset.

Bedrägliga länkbedrägerier

I allmänhet är bedrägerier den nya metoden för leverans av skadlig programvara. Socialteknik är normen. Förfalskning av en länk är kännetecknet för phishing-bedrägerier, seedade nedladdnings-trojaner och annan webbaserad skadlig programvara. Och allt är trivialt enkelt att göra med hjälp av grundläggande HTML.

Killer Spam: Hitman e-post hotar mottagare

Föreställ dig att öppna din e-postbrevlåda och läsa ett meddelande från en påstådd mördare som hävdar att du är målet. Det låter som något ur en skräckfilm, men det har hänt i verkliga livet för hundratals människor. Kärnan i e-postmeddelandet är att betala hitman tusentals dollar eller dö.

Scareware Scams

Scareware påstår felaktigt att systemet är infekterat och instruerar användaren att köpa en "full version" för att rengöra falska infektioner. Ibland installeras falsk antivirusprogram av användaren som blev offer för en reklambedrägeri. Andra gånger kan en falsk antispionprogramskanner installeras genom exploit, en så kallad "drive-by install." Oavsett hur den falska programvaran installeras, sitter användaren ofta kvar med ett kapat, förkrossat system.

För att undvika att bli ett offer, innan du installerar programvara via Internet, sök på produktens namn online. Hoppa inte över detta steg så går du långt mot en säkrare onlineupplevelse.