Huvud sociala media De bästa internationella webbplatserna för sociala nätverk runt om i världen
sociala media

De bästa internationella webbplatserna för sociala nätverk runt om i världen

De bästa internationella webbplatserna för sociala nätverk runt om i världen
Anonim

Det här är de sociala nätverk som reglerar webben i andra länder

Enligt Statistas rapport från 2019 är QZone det sjunde största sociala nätverket i världen bakom Facebook, YouTube, WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat och Instagram. Det har funnits sedan 2005 och är en mycket komplett plattform som erbjuder sina användare många olika funktioner inklusive bloggning, bakgrundsanpassning, fotodelning, delning av videor och mer. Idag har den 803 miljoner aktiva användare.

Ryssland älskar V Kontakte

Rysslands version av Facebook är ett socialt nätverk som heter V Kontakte (nu helt enkelt VK). Det gör ganska mycket allt som Facebook redan gör, så att användare kan bygga sina profiler, ansluta till vänner, meddela varandra gå med i grupper och mer. Det är det 17: e största sociala nätverket idag med 100 miljoner aktiva användare. För att sätta det i perspektiv är det samma antal aktiva användare som Pinterest också har.

Twitter är den första i flera länder över hela världen

Twitter är bara det 12: e största sociala nätverket i världen med 326 miljoner aktiva användare, men det är inte det främsta sociala nätverket för ett enda land. Twitter är faktiskt det näst mest populära sociala nätverket i några länder runt om i världen inklusive Storbritannien och delar av Europa, Egypten, Saudiarabien, Sydafrika och Japan.

Odnoklassniki är först för Uzbekistan och Turkmenistan

Odnoklassniki är ett annat socialt nätverk som är populärt i ryska territorier. Faktum är att VK och Odnoklassniki har en stark kamp mot varandra och endera av dem skulle kunna ta topplatsen när som helst i dessa territorier. På samma sätt som Facebook, är det tänkt att vara en plats där användare kan få kontakt med gamla vänner och klasskamrater. Denna plattform är mycket visuell och har massor av foton och videoinnehåll publicerat av sina användare.

Instagram tog Facenama's Place i Iran

Facenama är i grund och botten Irans version av Facebook och var det främsta sociala nätverket 2014. Trots att det inte ser ut som ett socialt nätverk vid första anblicken var det i många år det bästa valet för att ansluta online i Iran. Nu 2019 har Instagram tagit plats - särskilt på grund av den statliga censuren mot Facebook.

Facebook reglerar resten av världen

Överraskning, överraskning! Facebook är nummer ett i nästan alla andra länder som hade uppgifter om sociala nätverk att mäta. Världens största sociala nätverk hade över 2, 271 miljarder aktiva användare varje månad från och med januari 2019. Det kommer att vara intressant att se hur länge Facebook har toppplatsen världen över. Kan det vara år? Decennier? Eller längre än så? Svaret kommer med tiden. För nu, men det är den stora att slå.

Artikel uppdaterad av: Elise Moreau