Huvud e-post och meddelanden Topp 50 mest populära Outlook-tips, tricks och handledning
e-post och meddelanden

Topp 50 mest populära Outlook-tips, tricks och handledning

Topp 50 mest populära Outlook-tips, tricks och handledning
Anonim

Läs igenom tips du lär dig i en Outlook 101-klass

När du är borta från datorn kan Outlook automatiskt svara på inkommande e-post med ett meddelande som berättar avsändarna när du kan svara individuellt.

02

av 50

Skapa en e-postsignatur i Outlook

Ställ in en kort textbit som innehåller väsentlig kontaktinformation, en tagrad eller kanske en annons eller offert och sätt in den här informationen i varje e-postmeddelande du skickar från Outlook. Om du använder flera e-postkonton med Outlook, skapar du flera e-postsignaturer.

03

av 50

Sätt i en grafik eller en animering i din e-postsignatur för Outlook

Skapa en signatur som lägger till dina utgående e-postmeddelanden i Outlook och gör det till en rikare upplevelse genom att lägga till grafik, animationer och logotyper.

04

av 50

Skicka ett e-postmeddelande till icke avslöjade mottagare

Om du vill skicka ett e-postmeddelande till en grupp människor men hålla deras e-postadresser dolda, skicka det till "Okänt mottagare" i Outlook.

05

av 50

Förhindra att Outlook skickar Winmail.dat-bilagor

Winmail.dat är ett proprietärt Windows-format för bilagor som utnyttjar .dat-filens generiska kodning. Om ditt Outlook-program skickar bilagor som Winmail.dat kan det förvirra och beröra mottagare. Konfigurera Outlook för att se till att det inte skickar winmail.dat-bilagor till e-postmottagare.

06

av 50

Sätt in en inbyggd bild i ett e-postmeddelande

Du kan inkludera dina foton, skisser eller andra bilder i kroppen på dina e-postmeddelanden istället för som bilagor. Denna grafik kallas in-line bilder och visas automatiskt i kroppen av ett e-postmeddelande.

07

av 50

Öppna din Outlook.com eller Hotmail-e-post

Använd Microsoft Outlook för att hämta och skicka e-postmeddelanden via ditt Hotmail- eller Outlook.com-konto enkelt och med all kraften och flexibiliteten hos en stationär e-postklient.

08

av 50

Ändra standardteckensnitt och storlek för e-post

Används det teckensnitt som Outlook använder när du skriver ett meddelande eller läser ett e-postmeddelande för brett, högt, litet, stort eller blått? Ange exakt teckensnitt, stil och färg som standard ska användas för e-postmeddelanden i Outlook.

09

av 50

Öka teckenstorleken när du läser e-post i Outlook

Är det lilla teckensnittet som används i e-postmeddelanden för svårt för dig att läsa? Öka storleken på texten i dina e-postmeddelanden i Outlook.

10

av 50

Lägg till en bakgrundsbild i ett meddelande

Ge dina e-postmeddelanden en färgstark och original bakgrund i Outlook. Vissa mottagare kan inte se denna bakgrund om deras e-postprogram är konfigurerat för att inte ladda ner eller visa bilder eller speciella mönster från internet.

11

av 50

Lägg till mottagare av blind kopia (Bcc)

Blinda kolkopior används för att skicka kopior av meddelandet till flera mottagare utan att avslöja några av dessa mottagare. Med den här tekniken kan du skicka e-post till många mottagare utan att visa sina namn eller e-postadresser till alla andra meddelandet skickas till.

12

av 50

Synkronisera Google- och iPhone-kalendrar med Outlook

Integrera din Google- eller iPhone-kalender med din Outlook-information. Ställ in dem för att synkronisera med din Outlook-kalender så att alla dina enheter visar samma händelser och möten.

13

av 50

Ställ in en distributionslista i Outlook

Skapa dina egna e-postlistor i Outlook och skicka enkelt meddelanden till grupper av människor. En gör-det-själv-lista fungerar bra för hemmabrukare som inte har tillgång till en företags distributionslista.

14

av 50

Säkerhetskopiera eller kopiera dina Outlook Mail, kontakter och andra data

Om ditt e-postmeddelande, kontakter och kalendrar finns i Outlook ska du skapa en säkerhetskopia av den informationen så att du inte tappar den om hårddisken kraschar eller Outlook slutar fungera. Skapa säkerhetskopior av dina personliga mappar (.pst) -filer - filerna där denna information sparas. Att skapa en säkerhetskopia är lika enkelt som att kopiera filen till en andra plats.

15

av 50

Ställ in standardkontot i Outlook

När du startar ett nytt meddelande i Outlook är standardkontot det som automatiskt bestämmer vilka inställningar - till exempel signaturen och den skickande e-postadressen - som ska användas. Ställ in standardkontot när du har mer än ett konto anslutet till Outlook.

16

av 50

Ställ in standardmeddelandeformat

Du behöver inte välja ditt favoritmeddelandeformat varje gång du skapar ett nytt meddelande. Gör dina favoritinställningar som standard i Outlook.

17

av 50

Automatisk kopia: all e-post du skickar

Om du har ett e-postkonto som du använder för att säkerhetskopiera dina meddelanden, eller om du behöver kopiera någon på varje meddelande du skickar, kan Outlook automatiskt skicka en kol kopia av alla meddelanden du skriver till en annan e-postadress.

18

av 50

Öka begränsningen för Outlook-bilagor

Om du skickar ett meddelande med en bilaga och Outlook inte låter dig skicka det eftersom bilagan överskrider en viss gräns, justerar du storleken på Outlook-bilagan. Ställ in gränsen så att den matchar din e-postserver så att e-postmeddelanden inte går tillbaka som inte kan levereras. Genom att göra denna ändring kan du också undvika onödiga Outlook-fel.

19

av 50

Exportera dina Outlook-kontakter till en CSV-fil

Håll dina kontakter även om du lämnar Outlook bakom. Om du sparar dina Outlook-kontakter som en CSV-fil kan du enkelt importera dem någon annanstans.

20

av 50

Importera kontakter från Excel eller en CSV-fil till Outlook

Det tar bara några steg för att importera kontakter till Outlook. Sedan kan du använda dessa kontakter för att till exempel bygga grunden för en e-postlista. Outlook stöder import om den underliggande filen är en typ som stöds, som ett CSV-dokument.

21

av 50

Ställ in en mapp med alla e-post

Sökfunktionerna i Outlook gör det enkelt att hitta ett meddelande när du behöver det. Att skapa en All Mail-mapp för alla dina meddelanden gör det ännu enklare - det är ett utmärkt sätt att skapa en enhetlig inkorg i Outlook.

22

av 50

Schemalägga e-postmeddelanden i Outlook

Be Outlook att leverera ett meddelande på eller efter ett visst datum. Försenad sändning är bra för påminnelser, födelsedagsönskningar och liknande objekt som du planerar idag men skickar inte förrän något framtida datum.

23

av 50

Visa hela meddelandekällan

Få Outlook till att behålla den ursprungliga meddelandekällan när den hämtar e-postmeddelanden från internet. Fullständiga rubriker är användbara när du felsöker ett problem eller om du behöver bevisa ett faktum om mottagandet av ett meddelande.

24

av 50

Redigera ett mottaget meddelande i Outlook

Outlook gör det enkelt att redigera mottagna e-postmeddelanden. Använd den här tekniken för att justera ämnesrader och annan viktig information.

25

av 50

Vidarebefordra en e-post som bilaga

Vidarebefordra hela e-postmeddelandet och i det läge där du fick det som en EML-bilaga i Outlook. Detta bevarar alla metadata för det ursprungliga meddelandet, vilket är användbart särskilt vid felsökning eller rättsliga sammanhang.

26

av 50

Separata e-postmottagare med kommatecken

Använd kommatecken för att skilja flera e-postmottagare i ett meddelande. Som standard använder Outlook semikolon, men du kan ändra delaren till kommatecken om du vill.

27

av 50

Hitta snabbt all e-post från en specifik avsändare

Om du inte har tagit bort ett meddelande permanent behåller Outlook alla meddelanden från en viss avsändare i en mapp. Använd den här funktionen för att snabbt hitta dem som referens.

28

av 50

Radera en adress från Outlook Auto-Complete List

Om Outlook kommer ihåg en e-postadress som du felaktigt har skrivit in eller om du vill bli av med ett föråldrat namn, rensa oönskade poster från listan med auto-komplettering som visas när du skriver en e-postadress i fältet Till.

29

av 50

Återställ en Outlook-PST-fil för post, kontakter och data

Återställ meddelanden, din adressbok, kalender och andra viktiga Outlook-data från en säkerhetskopia. Återställ denna viktiga e-postinformation från en sparad version av din PST-fil.

30

av 50

Filtrera automatiskt en avsändares e-post till en specifik mapp

Om du får e-postmeddelanden från en specifik avsändare som du måste arkivera bort för framtida referens, ställer du in Outlook för att skicka dessa meddelanden till en specifik mapp så snart de tas emot. Börja med ett meddelande och konfigurera sedan ett Outlook-filter för att automatiskt flytta alla avsändarens framtida e-postmeddelanden till en viss mapp.

31

av 50

Radera ett meddelande permanent

Vill du ta bort ett meddelande permanent i Outlook men inte tömma mappen Raderade objekt? Lär dig hur du återställer raderade Outlook-e-postmeddelanden.

32

av 50

Sök i ett meddelande

Sök i texten i ett meddelande i Outlook för att hitta ett specifikt ord eller fras.

33

av 50

Spara flera bilagor på en gång

Om du får ett e-postmeddelande med flera bilagor, spara dem inte separat. Spara istället alla filer som är kopplade till ett e-postmeddelande i en mapp på en gång.

34

av 50

Ändra hur olästa meddelanden markeras

När du vill att olästa meddelanden ska stå ut markerar du olästa e-post i Outlook med speciella teckensnitt, färger och mer.

35

av 50

Skicka svar på e-post Gå till en annan adress i Outlook

Ställ in din standardsvarsadress för ett e-postkonto i Outlook. Den här tekniken är användbar när du får e-postmeddelanden från flera e-postadresser som är kopplade till samma konto.

36

av 50

Importera dina Outlook-kontakter till Mac OS X-postadressbok

Applikationen OS X Address Book importerar Outlook-kontakter för användning i Mac OS X Mail.

37

av 50

Använd kontaktkategorier som distributionslistor i Outlook

$config[ads_text16] not found

Om du kategoriserar dina kontakter gör du dina Outlook-kontakter till eleganta, flexibla och stabila e-postlistor genom att använda kategorier istället för distributionslistor.

38

av 50

Bifoga en fil i Outlook

När du vill skicka en fil tillsammans med din e-post med Microsoft Outlook ska du bifoga filen till e-postmeddelandet.

39

av 50

Rensa borttagna meddelanden

När du tar bort ett e-postmeddelande i Outlook med vissa kontotyper kan det raderade meddelandet verka grått med en rad genom det. För att radera det permanent rensar du meddelandena markerade för radering i IMAP-mappen.

40

av 50

Skicka ett e-postmeddelande med valfri adress

För att avsluta prenumerationen på oönskade e-postlistor kan du behöva skicka ett e-postmeddelande med en gammal e-postadress som du slutade använda för många år sedan. När du inte längre har tillgång till den gamla e-postadressen, skicka ett e-postmeddelande från någon adress i Outlook.

41

av 50

Flytta e-postmeddelanden snabbt i Outlook

Använd kortkommandon för att snabbt flytta e-postmeddelanden. Det är enkelt att ställa in genvägar för att arkivera e-post i Outlook.

42

av 50

Stäng av Outlook-läsrutan

Föredrar du att inte ha meddelanden öppna automatiskt? Gillar du flödet i en meddelandelista med förhandsgranskningsfönster? Här är två sätt att inaktivera Outlook: s läsfönster - för alla mappar och som standard.

43

av 50

Ändra teckensnittets storlek på Outlook-meddelandelistan

Ändra teckensnittstil och storlek på listan med meddelanden i Outlook så att de passar ditt mode och behov. Den här justeringen hjälper om du arbetar bättre med större typ.

44

av 50

Öppna ett AOL-e-postkonto med Outlook

Använd dina AOL-e-postkonton med Outlook. Så här ställer du in AOL-skärmnamn som IMAP-e-postkonton i Outlook.

45

av 50

Dölj genomgående meddelanden markerade för radering

Om du inte ständigt vill rensa bort raderade meddelanden från din IMAP-inkorg i Outlook och inte vill se meddelanden som ska försvinna, dölja meddelandena markerade för radering från vyn.

46

av 50

Se Totalt antal inkorgsmeddelanden i Outlook

Ställ in Outlook så att du visar antalet totala mappmeddelanden. Som standard ger det dig ett olästa meddelandesantal, men du kan göra att du visar ett totalt antal meddelanden istället.

47

av 50

Gör Outlook till ditt standardprogram för e-post

Använd Outlook för alla dina e-postuppgifter genom att konfigurera Windows för att känna igen Outlook som ditt standard e-postprogram. På så sätt öppnar Outlook nästa gång du klickar på en e-postlänk.

48

av 50

Skicka alltid vanlig text till vissa adresser i Outlook

Komponera dina e-postmeddelanden med stil och rik formatering i Outlook och se till att personer som föredrar eller behöver en vanlig textversion, får den automatiskt. Med så många virus och skadlig programvara som sprids med riktext- eller HTML-meddelanden är det inte en dålig idé för alla dina utgående e-postmeddelanden att förlita sig på vanlig text.

49

av 50

Hur man vidarebefordrar flera e-postmeddelanden individuellt i Outlook

För att vidarebefordra flera e-postmeddelanden individuellt och automatiskt i Outlook behöver du en mapp och en regel. Följ dessa instruktioner för att ställa in mappen och regeln för att automatiskt vidarebefordra flera e-postmeddelanden individuellt.

50

av 50

Få åtkomst till din gratis Yahoo Mail med Outlook

Ditt Yahoo Mail-konto är inte skapat för webben bara. Ladda ner e-post från en gratis Yahoo Mail-adress till Outlook. Och skicka genom Yahoo! Maila också.