Huvud hemmabio Tips och tricks för att pumpa upp din Spotify
hemmabio

Tips och tricks för att pumpa upp din Spotify

Tips och tricks för att pumpa upp din Spotify
Anonim

Spotify erbjuder användare en unik spellista med namnet Discover Weekly, som uppdateras varje måndag med en sammanställning av låtar baserade på den musik du redan älskar. Ju mer du använder Spotify, desto mer kan Spotify lära sig om dina lyssningsvanor så att det kan bli bättre på att leverera de bästa låtarna just för dig.

Du hittar Discover Weekly-spellistan helt enkelt genom att öppna dina spellistor i Spotify. Det kommer sannolikt att listas som den första.

När du hör en låt du gillar kan du lägga till den i din musik, lägga till den i en annan spellista, gå till albumet det kommer från och så mycket mer.

Organisera dina spellistor i mappar

Detta kanske inte är nödvändigt om du bara har en handfull spellistor, men om du är en lång tid Spotify-användare med ett brett utbud av musiksmak, är chansen stor att du har många spellistor du måste bläddra igenom till hitta rätt. Du kan undvika att slösa så mycket tid genom att använda spellistor-mappar för att kategorisera relaterade grupper av spellistor.

Just nu ser det ut som att det här bara kan döljas från Spotify-skrivbordsappen. Navigera helt enkelt till Arkiv i toppmenyn och klicka på New Playlist Folder. Ett nytt fält kommer att visas i den vänstra kolumnen där dina spellistor är, som du kan använda för att namnge din nya spellista-mapp.

För att börja organisera dina spellistor i mappar klickar du bara på spellistan du vill flytta för att dra den till rätt mapp. Om du klickar på mappens namn kommer dina spellistor att visas i huvudfönstret medan du klickar på den lilla pilikonen bredvid mappens namn gör att du kan utöka och kollapsa innehållet direkt i kolumnen.

Se din musikströmningshistorik

Om du använder Spotify för att söka efter ny musik att upptäcka finns det alltid en chans att du kommer att missa något bra genom att glömma att spara den i din musik eller lägga till den i en spellista. Tur för dig, det finns ett enkelt sätt att kontrollera din strömningshistorik på skrivbordsappen.

Klicka bara på köknappen på bottenspelaren, markerad med ikonen med de tre horisontella linjerna. Klicka sedan på fliken Historik för att se en lista över de senaste 50 låtarna du spelade.

Byt enkelt till privat lyssningsläge

Spotify är socialt, vilket kan vara bra när du vill anpassa dig till vad dina vänner lyssnar på och vice versa. Det är dock inte så användbart när du vill lyssna på något lite mer otydligt och inte vill att dina vänner ska döma dig dåligt för det.

Du kan få nya vänner, eller bara stoppa din musik från att delas en liten stund. När du bara inte vill att någon ska se vad du lyssnar på, växla bara ditt lyssnande till privat läge så blir du bra. Du kan göra detta på skrivbordsappen genom att klicka på pilen i det övre högra hörnet bredvid ditt användarnamn och klicka på Privat session från rullgardinsmenyn.

Om du vill lyssna i privat läge på mobilappen öppnar du ditt bibliotek, trycker på kugghjulsikonen längst upp till höger på skärmen för att få åtkomst till dina inställningar, peka på alternativet Social och aktivera slutligen den privata sessionen så att den är grön. Du kan stänga av det här alternativet och slå på det när du vill.

Starta en radiostation från valfri sång

Spotify har ett Stations- alternativ under Your Music, vilket föreslår radiostationer baserade på artisterna du har lyssnat på plus relaterade artister. Du kan också bläddra igenom radiostationer efter genre.

Ett av de mer praktiska alternativen som Spotify har är förmågan att starta en radiostation baserad på en enda låt du lyssnar på. Detta ger dig en förbyggd spellista med låtar från samma artist och liknande.

För att börja lyssna på en radiostation baserad på vilken enskild låt som helst på skrivbordsappen, håll bara markören över låten i huvudfliken och klicka på de tre punkterna som visas till höger om den. Klicka på Start Song Radio från rullgardinsmenyn.

För att börja lyssna på en radiostation baserad på alla enskilda låtar i mobilappen klickar du på de tre punkterna bredvid låten eller drar upp spelaren från botten och trycker på de tre punkterna där. Du ser alternativet Gå till radio som tar dig till en spellistas radiostation.

Spara dina data genom att ladda ner musik

Säg vad? Du kan ladda ner musik från en musikströmningstjänst?

Typ. Först och främst måste du vara en premiumanvändare för att använda den här funktionen. För det andra laddas inte musiken ner till din enhet så att du kan behålla den för alltid. Den laddar helt enkelt ner det tillfälligt i ditt Spotify-konto.

Enligt Spotify kan du lyssna på upp till 3 333 låtar offline utan internetuppkoppling. Detta är oerhört användbart om du älskar att lyssna på musik när du går, i transit eller på någon offentlig plats som inte erbjuder gratis WiFi för sina besökare.

På en spellista eller artistalbum som du tittar på på huvudfliken på skrivbordsappen klickar du på klicka Hämta precis ovanför listan med spår. Spotify tar några sekunder till flera minuter att ladda ner musiken (beroende på hur mycket du laddar ner) och den gröna nedladdade knappen slås på så att du vet att den fungerade.

I mobilappen ska du också se ett alternativ för nedladdning med en knapp till höger ovanför alla spår som listas för en spellista eller artistalbum. Klicka för att ladda ner musiken och slå på knappen så att den är grön för att lyssna offline.

Det rekommenderas att bara ladda ner låtar när du har en WiFi-anslutning för att undvika extra datakostnader. Även om du lyssnar på låtar som du har laddat ner medan du är ansluten till internet växlar Spotify automatiskt till offline-läge om du tappar anslutningen.

Spara låtar automatiskt från YouTube eller SoundCloud för Spotify

Chansen är att du upptäcker ny musik utanför Spotify. Om du stöter på en ny musikvideo på YouTube eller ett bra spår på SoundCloud, kan du ta bort smärtan av att manuellt lägga till den i din Spotify-musiksamling med IFTTT.

IFTTT är ett verktyg som du kan använda för att komma åt alla typer av olika appar och tjänster så att de kan länkas på ett sätt som automatiserar triggers och åtgärder. Två av de mest populära IFTTT-recept som byggts för Spotify inkluderar:

 • Lägg till låtar från YouTube-videor du gillar i en Spotify-spellista
 • Spara spåren du gillar på SoundCloud i en Spotify-spellista

IFTTT är gratis att registrera sig och det finns många fantastiska existerande recept som du kan börja använda omedelbart.

Lägg till låtar till Spotify från Shazam

Shazam är en populärmusik-app som människor använder för att identifiera låtar som de hör i radion eller någon annanstans där låtens titel och artistnamn inte är tydliga. När Shazam har identifierat en låt åt dig har du möjlighet att automatiskt lägga till den i din Spotify-musiksamling.

När låten har identifierats, leta efter alternativet More, som borde få upp några extra lyssningsalternativ. Lyssna med Spotify bör vara en av dem.

Lyssna på en snabb förhandsvisning av alla låtar eller album i appen

När du letar efter ny musik att lägga till i din samling i appen behöver du inte lyssna på hela låtar eller hela album om du är bunden i tid. Istället kan du helt enkelt knacka på och hålla ned valfri låtitel eller albumomslag för att få en snabb förhandsvisning.

Appen börjar spela ett litet urval så att du snabbt kan bestämma om du gillar det eller inte. När du tar bort spärren kommer förhandsgranskningen att sluta spela.

Slå på Crossfade-funktionen

Om du inte gillar pausen som skiljer slutet på en låt från början av en annan, kan du aktivera crossfade-funktionen så att låtar smälter samman när de slutar och börjar. Du kan anpassa korsningen till mellan 1 och 12 sekunder.

Öppna dina inställningar från skrivbordsapplikationen och bläddra sedan ner för att leta efter Visa avancerade funktioner . Klicka på det och fortsätt bläddra tills du ser ett alternativ för tvärfall under avsnittet Uppspelning . Slå på detta alternativ och anpassa det du vill.

Om du vill komma åt den här funktionen från mobilappen öppnar du dina inställningar, trycker på Uppspelning och anpassar inställningen för korsningen.

Använd sökkvalificerare för förbättrad upptäckt

Du vet antagligen redan att du kan använda Spotifys sökfunktion för att söka efter låttitlar, artister, album och spellistor. Men genom att använda specifika sökkvalifikationer före din söktermin kan du filtrera ner dina resultat ännu längre så att du inte behöver bläddra igenom något som är irrelevant.

Testa sökningar som dessa i Spotify:

 • artist: Michael Jackson (Använd den här för att bara söka genom artistnamn)
 • album: Visningar (Använd detta för att bara söka igenom albumnamn)
 • år: 1993 (Använd detta för att bara söka efter låtar som släppts under ett visst år)
 • år: 1993-1997 (Använd detta för att söka efter låtar som släppts inom ett visst datumintervall)
 • genre: klassisk (Använd detta för att bara söka efter låtar som tillhör en specifik genre)

Du kan till och med kombinera dessa i en sökning. Sökmotor Watch har mer om hur detta fungerar, inklusive hur du använder AND, OR och INTE för att verkligen förfina dina resultat.

Använd kortkommandon för en snabbare musikupplevelse

Om du ofta använder Spotify från desktop-appen eller webben, kommer du antagligen att behöva flytta musen runt mycket så att du kan klicka på alla möjliga saker. För att spara dig själv tid och energi, överväg att memorera några av de bästa kortkommandona för att påskynda lite.

Här är bara några genvägar du vill lägga till minnet:

 • Skapa en ny spellista: Ctrl-N (Windows) eller Cmd-N (Mac)
 • Spela paus: Mellanslag Nästa spår: Ctrl-Right (Windows) eller Ctrl-Cmd-Right (Mac)
 • Volym upp: Ctrl-Up (Windows) eller (Cmd-Up) (Mac)
 • Volym ned: Ctrl-Down (Windows) eller (Cmd-Down) (Mac)

Kolla in Spotifys fullständiga lista över kortkommandon för att kontrollera mer du kanske vill använda.

Återställ tidigare raderade spellistor

Vi har alla ånger. Ibland innebär dessa beklagelser att ta bort Spotify-spellistor som vi önskar att vi kunde lyssna på igen.

Lyckligtvis har Spotify en unik funktion som gör att användare kan återställa spellistor som de har raderat. Besök spotify.com/us/account/recover-playlists på webben, logga in på ditt Spotify-konto så ser du en lista med spellistor som du har tagit bort.

Klicka för att återställa vilken spellista du vill ha till ditt Spotify-konto. (Om du aldrig har tagit bort en spellista, som jag, ser du ingenting.)

Använd Spotify-appen med Runkeeper

Runkeeper är en populär löpande app som kan integreras med ditt Spotify-konto så att du kan få tillgång till en samling av Spotify Running-spellistor. Allt du behöver göra är att välja en spellista och sedan trycka på Start Kör.

Runkeeper kommer att be dig att börja springa så att det kan upptäcka ditt tempo och sedan matcha tempot för musiken till din spring. Följ stegen som visas här för fullständiga instruktioner om hur du ansluter ditt Spotify-konto till Runkeeper.

Alternativt kan du navigera till Bläddra i mobilappen Spotify och välja alternativet Kör under Genrer & humör, vilket ger dig spellistor byggda för att matcha ditt tempo medan du kör. Läs mer om Spotify Running här.

Använd Spotify för att DJ Your Next Party

Djay är en avancerad DJing-app som omvandlar din dator eller mobilenhet till ett fullständigt DJ-system. Om du har ett Spotify-premiumkonto kan du integrera det med djay för att ta din partymusik till nästa nivå.

Spotify arbetar också med en av djays mest unika funktioner som heter Match, som rekommenderar låtar baserade på vad du för närvarande spelar så att praktiskt taget vem som helst kan skapa professionella ljudmixer oavsett deras DJ-färdigheter. Låtar väljs baserat på dansförmågor per minut, tangent och musikstil.

Djay är en app med två versioner - premium Djay Pro (för Mac, Windows, iPad och iPhone) och gratis Djay 2 (för iPhone, iPad och Android).

Använd Spotifys inbyggda festläge

Om du inte är redo att investera i en premium-DJing-app från tredje part kan du dra nytta av Party Mode-funktionen i Spotify. Detta ger dig tillgång till flytande festmix med tre olika justerbara nivåer för att passa stämningen.

För att hitta den här funktionen navigerar du till Bläddra följt av Genrer & humör och letar efter alternativet Party . Välj en spellista och justera sedan stämningen om du vill innan du slår på Start Party .

Samarbeta med dina vänner för att skapa spellistor

Om du planerar en shindig eller är på väg med vänner, kan det hjälpa till att ha musik som alla gillar. För vänner som också använder Spotify kan du båda arbeta tillsammans för att lägga till vad du vill i en enda spellista.

Högerklicka på vilken spellista som helst på skrivbordsappen och klicka sedan på Collaborative Playlist . I mobilappen klickar du på de tre punkterna i det övre högra hörnet på din spellista och sedan på Skapa samarbete .

Använd din mobila enhet som fjärrkontroll för Spotify på din dator

Du kan använda ditt Spotify-konto från alla typer av olika enheter. Den växlar sömlöst och synkroniserar allt du spelar när du börjar lyssna från en enhet till nästa.

Om du är en premiumanvändare och vill lyssna på Spotify från din dator, men inte vill gå över till den varje gång du vill byta till en ny låt kan du använda din smartphone eller surfplatta för att agera som en fjärrkontroll. Gå bara till dina inställningar från skrivbordet, bläddra ner och klicka på Öppna enhetsmeny under avsnittet Enheter .

Börja spela Spotify från din mobila enhet. I enhetsmenyn visas skrivbordet och mobilenheten. Klicka på skrivbordsalternativet för att fortsätta spela Spotify på din dator, men nu kan du kontrollera allt från Spotify-appen på din mobila enhet.

Skicka låtar till personer via Facebook Messenger och WhatsApp

Spotify-användare älskar att dela vad de lyssnar på på sociala nätverk som Facebook, Twitter, Tumblr och andra. Men visste du att du kan meddela dem privat till personer du är ansluten till på Facebook och WhatsApp?

När du lyssnar på något i appen trycker du på de tre punkterna i det övre högra hörnet och trycker på Skicka till

.

Lyssna på låtar som aldrig har spelats, någonsin

Otroligt, det finns miljoner låtar på Spotify som ingen någonsin har spelat ens en gång. Forgotify är ett verktyg som hjälper Spotify-användare att upptäcka dessa låtar så att de kan kolla in dem.

Klicka bara på Start Listening-knappen och logga in på ditt Spotify-konto. Vem vet - kanske du snubblar över något du vill lyssna på mer än en gång.

Upptäck kommande konserter i ditt område

Spotify spårar faktiskt konstnärer och turer i städer runt om i världen så att du kan se vem som kommer att vara nära dig - inklusive när och var. För att se detta navigerar du till Bläddra- avsnittet och växlar för att se fliken Konserter .

Du kommer att se kommande artistkonserter som rekommenderas för dig baserat på vad du redan har i din samling plus en lista med populära artister med kommande konserter. Klicka eller tryck på vilken artist som helst för att se deras konsertinformation på Songkick.

$config[ads_text16] not found

Lyssna på Spotify när du åker med Uber

I Spotify-aktiverade Uber-bilar kan du faktiskt få full kontroll över musiken genom att helt enkelt använda Uber-appen för att ansluta till ditt Spotify-konto. Det använder inte någon av dina uppgifter, och du har möjlighet att välja bland presenterade spellistor eller din egen musik.

Öppna din profil i Uber-appen och leta efter alternativet Connect Spotify . När du ansluter till det ser du ett Spotify-alternativ längst ner på Uber-appskärmen när du begär en resa.

Och det är alla fantastiska Spotify-tips och tricks vi har åt dig just nu! När plattformen fortsätter att utvecklas och nya funktioner läggs till kan denna lista växa med flera tips som är värda att veta om.

För närvarande, håll dig fast vid dessa så kommer du vara långt före spelet i Spotify-landet.