Huvud webbsökning Tips för att komma med fantastiska tumblr-URL-idéer
webbsökning

Tips för att komma med fantastiska tumblr-URL-idéer

Tips för att komma med fantastiska tumblr-URL-idéer
Anonim

Använd dessa tips när du väljer en URL till din Tumblr-blogg

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Från november 2018 var den hetaste sociala bloggplattformen på nätet, Tumblr, hem för över 360 miljoner bloggar. Dang, det är många bloggar!

  Om du vill starta en ny Tumblr-blogg kommer du förmodligen att ha en omöjlig tid att försöka få en enkel Tumblr-URL för att följa den. Du måste förmodligen infoga minst två eller tre ord i din Tumblr-URL eftersom de mest uppenbara orden och namnen redan har tagits.

  Här är några enkla sätt du kan få några idéer för fantastiska Tumblr-blogg-webbadresser om du har svårt att komma med en av toppen av huvudet som inte redan har tagits.

  Använd Thesaurus.com

  Det finns inget lika enkelt som att gå över till Thesaurus.com och ansluta något ord för att se vilka synonymer det finns att använda i din Tumblr-URL. Skriv bara vilket ord som helst i sökfältet så får du en lista med ord med liknande betydelser.

  Tänk på din bloggs tema, de saker du planerar att posta, ett ord som beskriver dina intressen, en akronym eller något annat och börja söka. Du kanske blir förvånad över hur många bra ord som folk på Tumblr inte har använt ännu.

  Använd en slumpmässig ordgenerator

  Är du fast på idéer för att komma igång? Varför inte använda ett snyggt verktyg som WordGenerator.net för att hjälpa dig?

  Klicka bara på Generera slumpmässiga ord för att få nya idéer och fortsätt att klicka tills du ser något du gillar. Definitionen av varje ord finns också under själva ordet.

  Och du kan till och med skapa en lista över de ord som du gillade från WordGenerator.net och ansluta dem till Thesaurus.com för att se vad du annars kan komma på. Möjligheterna är oändliga här.

  Inkorporera flera ord i din URL

  Även om du har valt ut ett galet ord att använda, kan du ha en liten chans att få en en-ords Tumblr-URL. Om du kan göra det längre med minst två eller flera ord, får du bättre tur.

  En del människor använder fullständiga fraser i sina Tumblr-URL: er, så om du inte störs av en extremt lång URL kan det vara en bra väg att ta.

  Använd slang, akronymer, siffror eller till och med felstavade ord

  Du har en riktigt god chans att få den Tumblr-URL du vill ha om du blir kreativ genom att inkludera populära slangtermer, akronymer, siffror eller till och med helt felstavade ord. Visst ser det fånigt ut, och det kanske inte är ett idealiskt alternativ för en företags Tumblr-blogg, men om du bara sätter upp en avslappnad blogg kan det definitivt fungera.

  Som exempel kan du helt enkelt ersätta alla bokstäver Os med siffran noll. Eller så kan du integrera förkortningen "LOL" i den. Det är en enkel förändring som potentiellt kan göra en stor skillnad.

  Kolla in dessa Tumblr-taggar

  Ibland annonserar människor gratis Tumblr-webbadresser eller publicerar offentligt om att vara intresserade av att handla en bra en de kan ha, så titta igenom taggar som bra URL-adresser och URL-idéer för att se vad som finns där ute. Och om du redan har en befintlig Tumblr-blogg, kan du också skapa ett inlägg och tagga det med en av dessa taggar för att be om hjälp med att byta namn på din blogg, vilket är något annat som många gör på Tumblr.

  Kom ihåg att din Tumblr-URL inte är i sten. Du kan faktiskt ändra den när du vill genom att öppna dina inställningar, välja din blogg och ändra URL: n.

  Var inte en Tumblr URL Hoarder

  Tumblr rynker mot användare som registrerar många nya bloggar under samma konto bara för att hålla sina webbadresser. Om du fastnar i att hantera webbadresser kan ditt konto stängas av.

  Så spela trevligt, använd dessa idéer för att komma med unika webbadresser, och oroa dig inte om du tror att du kanske vill ändra det igen i framtiden. Du kanske till och med vill köpa ditt eget domännamn och konfigurera det så att det pekar på din Tumblr-blogg.