Huvud hemmabio Överraskningsuppgradering gör LG OLED-TV-apparater ännu bättre
hemmabio

Överraskningsuppgradering gör LG OLED-TV-apparater ännu bättre

Överraskningsuppgradering gör LG OLED-TV-apparater ännu bättre
Anonim

Att hålla jämna steg med High-End LCD Joneses

 • Musik för ditt liv
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Kapa banden
 • avJohn Archer

  Frilansförfattare som täcker TV- och videoteknik och elektronikindustrin.

  Efter flera års hype och hopp, kom LG: s 4K UHD OLED-TV-apparater. Men från början var spänningen av AV-fans efter den efterlängtade ankomsten av dessa revolutionerande OLED-skärmar något avstängd av deras uppenbara oförmåga att spela det nya HDR-bildformatet.

  Sedan avslöjade LG i ett chockmeddelande som strider mot allt företaget hade sagt tidigare att dess nuvarande generation av 4K OLED-TV-apparater trots allt kan spela HDR. Så småningom.

  Här är hela LG-uttalandet:

  OLED TV-teknik är perfekt lämpad att visa HDR-innehåll baserat på dess förmåga att leverera perfekta svarta nivåer och oändlig kontrast. När tekniska specifikationer för HDR har slutförts planerar LG att tillhandahålla en firmwareuppgradering för LG EG9600-serien, som kommer att stödja HDR-innehåll. Denna nätverksuppdatering gör det möjligt för konsumenter att njuta av HDR-innehåll som strömmas genom LG: s Smart TV-partnerappar eller levereras via andra enheter via TV: s IP-gränssnitt.

  Läsning mellan linjerna

  Denna oväntade utveckling var bra nyheter för OLED-fans. Men om du läser mellan uttalandets rader, ställer det några frågor. För det första verkar det konstigt att firmwareuppgraderingen endast innehåller EG9600 TV-serien. LG har bekräftat att ägare av EC9300 HD OLED-TV-apparater och, ännu mer överraskande, LG EC9700 4K OLED-TV-apparater inte kommer att dra nytta av HDR-uppgraderingen.

  Dessutom väcker det specifika språket i uttalets sista rad allvarliga tvivel om huruvida uppgraderade EG9600-skivor kan spela HDR från lämpliga UHD Blu-ray-skivor. Uttalandet talar bara om HDR-kompatibilitet via strömmande appar inbyggda i TV: n och externa enheter via ett IP-gränssnitt. Det nämner inte att TV: s HDMI-ingångar kan hantera HDR, vilket skulle utesluta UHD Blu-ray från EG9600: s HDR-parti.

  Det konstiga med denna situation är att andra tillverkare har sagt att de tror att det är ett enkelt jobb att uppgradera aktuella HDMI 2.0-uttag till HDMI 2.0a-standarderna som troligen kommer att behövas för HDR UHD Blu-ray.

  Varför vänta?

  Med vissa HDR-stödjande LCD-TV-apparater som Samsung UN65JS9500 är det lite konstigt att LG har förklarat att det kommer att vänta tills alla HDR-industristandarder är fullständiga innan den rullar upp EG9600-firmwareuppdateringen. Kanske är det bättre att vänta och vara säker på att uppdateringen av firmware när den dyker upp åtminstone får saker på plats.

  Det finns dock en annan oro för EG9600 HDR-uppdateringen - huruvida denna generation av LG OLED-TV-apparater kan leverera tillräckligt med ljusstyrka för att göra rättvisa med högt dynamiskt intervallformat. Dolbys (visserligen orealistiska) tag på HDR-uppspelning är till exempel byggd runt en skärm som kan pumpa ut enorma 4000 lumens ljusstyrka, medan Samsung helt har omarbetat sina LCD-TV-apparater för HDR så att de kan leverera en högsta ljusstyrka på 1000 lumen .

  EG9600: erna når inte ens hälften av Samsungs ljusstyrka. Å andra sidan borde EG9600 TV: s OLED-teknik hjälpa till att tjäna upp en peerless kontrastprestanda, så det kanske ger tillräckligt med HDR-kompensation för bristen på ljusstyrka.