Huvud webbsökning Skicka din app till Google Play Store
webbsökning

Skicka din app till Google Play Store

Skicka din app till Google Play Store
Anonim

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • avPriya Viswanathan

  En expert som brinner för mobiltelefoner, smartphones, mobilappar, surfplattor och alla tekniska prylar.

  Utveckling av mobilappar är en labyrint av flera komplexa processer. När du väl har utvecklat en applikation är det ännu mer komplicerat att skicka den till en app-butik som du väljer. Det finns ett antal aspekter du måste ta hand om innan du kan få din app godkänd av appbutiker. Den här artikeln behandlar de saker du bör göra innan du skickar in din mobilapp till Android Market, nu kallad Google Play-butiken.

  Först registrerar du dig själv som en utvecklare för Android Market. Du kan distribuera dina produkter på denna marknad först efter att du har slutfört detta steg.

  Testa och testa om din app innan du skickar in den

  Att testa din app grundligt är alltid det viktigaste du bör göra innan du skickar den till marknaden. Android erbjuder dig alla verktyg som är nödvändiga för testning, så se till att du använder dem fullt ut.

  Även om du kan använda emulatorer för att testa din app är det mest föredraget att använda en faktisk Android-driven enhet, eftersom detta ger dig en fullständig känsla av din app på en fysisk enhet. Detta hjälper dig också att verifiera alla UI-element i din app och fastställa appens effektivitet under realistiska testförhållanden.

  Android Market Licensing

  Du kanske vill tänka på att använda Android Market-licensfunktionen som är tillgänglig för utvecklare. Även om detta är valfritt, kommer detta att vara fördelaktigt för dig, särskilt om du tänker utveckla en betald app för Android Market. Genom att licensera din Android-app kan du få full juridisk kontroll på din app.

  Du kan också lägga till ett EULA- eller slutanvändarlicensavtal i din app om du så önskar. Detta ger dig full kontroll över din immateriella egendom.

  Förbered ett applikationsmanifest

  Att förbereda ett app-manifest är ett viktigt steg. Här kan du ange appens ikon och etikett, som faktiskt kommer att visas för din användare på hemskärmen, menyn, Mina nedladdningar och överallt där det krävs. Även publiceringstjänster kan visa denna information.

  Ett användbart tips för att skapa ikoner är att göra dem så lika som möjligt som inbyggda Android-appar. På detta sätt kommer användaren lättare att identifiera sig med din app.

  Använder du MapView-element?

  Om din app använder MapView-element måste du registrera dig för en API-nyckel i förväg. För detta måste du registrera din app med Google Maps-tjänsten för att kunna hämta data från Google Maps.

  Under utvecklingen av appen får du en tillfällig nyckel, men innan du publicerar appen måste du registrera dig för en permanent Google Maps-nyckel.

  Rengör din handling

  Det är mycket viktigt att du tar bort alla reservfiler, loggfiler och annan onödig information från din app innan du skickar dem till Android Market. Slutligen, se till att du stänger av felsökningsfunktionen.

  Tilldela ett versionnummer

  Tilldela ett versionsnummer för din app. Planera detta nummer i förväg, så att du på lämpligt sätt kan nummerera varje senare uppdaterad version av din app i framtiden.

  Efter app-sammanställning

  När du har gått igenom sammanställningsprocessen kan du gå vidare och signera din app med din privata nyckel. Se till att du inte gör några fel under den här signeringsprocessen.

  Testa ännu en gång din sammanställda applikation på en faktisk, fysisk Android-enhet som du väljer. Kontrollera noggrant alla dina UI- och MapView-element innan den slutliga utgåvan. Se till att din app fungerar med alla autentiserings- och serversidaprocesser som anges av dig.

  Lycka till med lanseringen av din Android-app!